Συγκινητική η ανταπόκριση πολιτών και επιχειρήσεων του Πειραιά στο κάλεσμα της Δ. Αρχής και της ΚΟ.Δ.Ε.Π. για στήριξη των πυρόπληκτων

Μαζική η προσέλευση των Πειραιωτών στα γραφεία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά

Γέμισαν οι αποθήκες από δωρεές προϊόντων

Η πρωτοβουλία που έλαβε ο Δήμος Πειραιά και υλοποιεί η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, βρήκε τεράστια ανταπόκριση από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της πόλης.

Μεγάλες ποσότητες βασικών αγαθών συγκεντρώθηκαν εντός ενός εικοσιτετραώρου στο κτήριο της ΚΟ.Δ.Ε.Π.. Σε συνεννόηση με τον Ερυθρό Σταυρό, πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο με το βαν της Δημοτικής Επιχείρησης προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας, ενώ η κοινωνική αυτή ενέργεια θα πραγματοποιηθεί και την ερχόμενη Δευτέρα,  προς τα σημεία όπου επιχειρούν πυροσβέστες, αστυνομικοί και εθελοντές.

Να σημειωθεί, ότι συνεχίζεται η συλλογή των εμφιαλωμένων νερών, χυμών και συσκευασμένων τροφών (ζυμαρικά, κρουασάν, κονσέρβες κλπ.) στα γραφεία της ΚΟ.Δ.Ε.Π. (στο ισόγειο) επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 27,  έως και την Τρίτη 10 Αυγούστου και ώρες 08:00 έως 15:00.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε : «Αυτές τις κρίσιμες και πρωτόγνωρες ώρες που βιώνει η χώρα, ο Δήμος Πειραιά στέκεται έμπρακτα στο πλευρό όσων δοκιμάζονται στις πληγείσες περιοχές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους δημότες μας, αλλά και τις επιχειρήσεις της πόλης που έσπευσαν να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, συγκεντρώνοντας μεγάλες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης. Μάλιστα, τα τρόφιμα έχουν ήδη μεταφερθεί,  μέσω της ΚΟ.Δ.Ε.Π. προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Οι Πειραιώτες, για ακόμη μια φορά, επέδειξαν αίσθημα ενότητας και αλληλεγγύης».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, επεσήμανε: «Είναι άκρως συγκινητική η προσφορά των Πειραιωτών. Σε λιγότερο από 24 ώρες συγκεντρώθηκαν τόνοι από δωρεές απλών συμπολιτών μας, αλλά και επιχειρήσεων.

Παρά τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, αποτελεί πολύ αισιόδοξο σημάδι το γεγονός ότι δεν έχει χαθεί το φιλότιμο, η ανθρωπιά και η ευαισθησία μας προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο.

Ευχαριστώ τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά και εύχομαι η Παναγία να δίνει δύναμη σε όλους για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενωμένοι και με ομοψυχία, μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που έπληξε ποτέ τη χώρα μας».

www.piraeus.gov.gr