Γιάννης Ταυλάς: “Με τρομάζει η απραξία…”

Ο Γιάννης Ταυλάς σε μια απολαυστική συνέντευξη στο polismagazino.gr

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Ένα κουρδιστό μήλο που έπαιζε το νανούρισμα του Μπραμς…

Με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Με κάποιον που έχει πολύ κοινό ώστε να μην αγχώνομαι εγώ για την προσέλευση.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Ξεκίνησα στα 8 και είμαι 34, πήρα πτυχία και διπλώματα, ενορχήστρωσα και διεύθυνα ορχήστρες, έπαιξα και παίζω με πολύ κόσμο διάφορα όργανα, διδάσκω, έβγαλα δίσκο, εξακολουθούν να με ρωτάνε αν έχω δουλίτσα και αν ασχολούμαι και με κάτι άλλο.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Με τρομάζει η απραξία.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Δεν έχω φάει, δεν ξέρω πως είναι.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Ενωμένη αριστερά.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Νομίζω ότι υπάρχουν μουσικοί που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μάνατζερ.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Να αλλάξω χορδές στην ακουστική κιθάρα, πάλιωσαν αυτές και φαλτσάρουν.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Ταυλά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές  στην ηλικία των 8 χρόνων. Είναι συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος, πολύ-οργανίστας, καθηγητής μουσικής και μουσικός παραγωγός. Έλαβε με άριστα πτυχία κλασικής αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας καθώς και δίπλωμα κλασικής κιθάρας και σύνθεσης. Έχει γράψει συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, έργα για κιθάρα, πιάνο και κύκλους τραγουδιών. Τον Ιανουάριο του 2022 κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος ‘’Τέσσερεις Τριλογίες’’ στον οποίο συμμετέχουν 15 τραγουδιστές και 26 μουσικοί.
Έχει ενορχηστρώσει για την συμφωνική ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και την Ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της Ε.Ρ.Τ.

Έχει παράλληλα ασχοληθεί με το θέατρο, γράφοντας μουσική για παραστάσεις, κάνοντας μουσική διδασκαλία, αλλά και συμμετέχοντας ως performer σε παραγωγές του Υπουργείου Πολιτισμού, του Εθνικού Θεάτρου κ.α. Ως μουσικός έχει ηχογραφήσει για τους Γιώργο Νταλάρα, Μπάμπη Στόκα, Γιάννη Κότσιρα, Σπύρο Γραμμένο, Λεωνίδα Μπαλάφα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Παντελή Κυραμαργιό κ.α.

Είναι ιδρυτικό μέλος των Alcedo folk band από το 2018, μαέστρος της Aνοιχτής Oρχήστρας από το 2021 και εργάζεται στην μουσική εκπαίδευση από το 2010. Αυτή την εποχή εμφανίζεται με τον Σπύρο Γραμμένο και τον Κωνσταντίνο Πουλή στη μουσική σκηνή Ορφέα στην Κυψέλη.