Γεώργιος Παπαγεωργίου: “καλλιτέχνης κατά την προσωπική μου άποψη δεν γεννιέσαι. Η τέχνη η ίδια σε γεννά”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Η ζωγραφική με την μορφή του graffiti έγινε η κύρια ”εικαστική” μορφή έκφρασής μου στην ηλικία μόλις των 12 ετών,το 1984,σαφώς επηρεασμένος από βίντεο και φωτογραφίες σε περιοδικά που αναφέρονταν στην ας πούμε μόδα εκείνης της εποχής, το break dance.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Καλλιτέχνης κατά την προσωπική μου άποψη δεν γεννιέσαι. Μπορεί να γεννιέσαι με δεξιότητες, αλλά καλλιτέχνης γίνεσαι! Η τέχνη η ίδια σε γεννά! Ζώντας μεγαλώνοντας ωριμάζοντας. Φορτωμένος από εμπειρίες εικόνες παραστάσεις, πνευματικό και ψυχικό φορτίο, που συνδυάζεται με την όποια από τις μορφές τέχνης που έχουν ανακαλυφθεί ήδη ή άλλες που ακόμα αναμένουν να τις ανακαλύψει η φύση του ανθρώπου, εκφράζεσαι και επικοινωνείς, μαγνητίζεις και προκαλείς το κοινό να σε γνωρίσει να σε μοιραστεί και να του μοιραστείς.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Δεν υπάρχει έμπνευση σε εμένα προσωπικά ως αφόρμηση να δημιουργήσω, μόνο οι καθημερινοί προσωπικοί προβληματισμοί μου στην καθημερινότητα που βιώνω και ο θαυμασμός μου για κάτι ή κάποια κατάσταση,με κύριο κίνητρο την επίτευξη της προσωπικής μου ηρεμίας και θετικής διάθεσης.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Τον εαυτό μου ως καλλιτέχνη πριν δεκαετίες θα τον χαρακτήριζα ως αρκετά μπροστά από την εποχή του στην Ελλάδα για ευνόητους λόγους. Στο σήμερα όμως που η τέχνη του graffiti είναι παντού και στην χώρα μας, χαρακτηρίζω τον εαυτό μου ως Παλιά Σχολή-old school.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μελλοντικά σχέδια στην ατζέντα υπάρχουν, ως σημαντικότερο όμως διατηρώ τις νέες συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες, που έχουν προγραμματιστεί ήδη για το υπόλοιπο 2019 και φυσικά το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο laser cut dot stencil graffiti mural μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό. Μελλοντικά σχέδια στην ατζέντα υπάρχουν, ως σημαντικότερο όμως διατηρώ τις νέες συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες, που έχουν προγραμματιστεί ήδη για το υπόλοιπο 2019 και φυσικά το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο laser cut dot stencil graffiti mural μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό.

Ας γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη.

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Γεώργιος Παπαγεωργίου μεγάλωσε στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων. Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου συμμετέχει ενεργά στην καλλιτεχνική στο street art από το 1984, ανακαλύπτοντας σιγά-σιγά το «μαγικό δυναμικό» του spray και των graffiti. Κυρίως επηρεασμένος από το παλιό σχολείο των δημιουργών γκράφιτι της Νέας Υόρκης, το οποίο τελείωσε γύρω στο 1981, θεωρείται ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες του συγκεκριμένου είδους στη χώρα μας. Κατά τη δεκαετία του 80 πειραματίστηκε με βαφή με spray σε μεγάλες επιφανειών, κυρίως τοίχων. Ενώ ήταν φοιτητής στο Τμήμα Πρώιμης Σχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, ήταν ο καλλιτέχνης που ο τότε Δήμαρχος κ. Πιτσιώρης Δημήτριος ανέθεσε την υλοποίηση τοιχογραφιών μεγάλης διάστασης graffiti-spray σε εξωτερικούς τοίχους σχολικών συγκροτημάτων στην είσοδο, την έξοδο και το κέντρο της πόλης. Επιπλέον, το 1997 διοργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ γκράφιτι στη Θεσσαλία με συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα. Ο ίδιος συμμετείχε με την ομάδα «t.e.s. crew «στα σημαντικότερα graffiti φεστιβάλ «Meeting of styles» και «Hall of Fame» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. H Θεσσαλονίκη θεωρείται εκείνη την εποχή η μητρόπολη του graffiti. Το 2000 το tag του Γεωργίου Παπαγεωργίου «Γεώργιος» ψεκάστηκε σε καμβά και τοποθετήθηκε στο Βόρειο Πόλο από τον γνωστό παγκοσμίως ορειβάτη του Δήμου Αγριά Βόλου Νικόλαου Μαγκίτση, ενώ συμμετείχε σε μια διεθνή εκστρατεία.

Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου συμπληρώνοντας τριάντα ένα χρόνια καλλιτεχνικής δραστηριότητας τον Μάρτιο 2015 και υπογράφοντας πλέον ως «31stillwriting» παρουσιάζει την αγαπημένη του ‘’τέχνη των δρόμων’’ αποτυπωμένη σε καμβά, επιλεκτικά πλέον σε χώρους τέχνης. Στόχος του είναι να επικοινωνήσει με ανθρώπους φιλότεχνους σε μία εκ νέου ιδιαίτερη και ώριμη αλληλεπίδραση, στο σήμερα της ανεκτικότητας, στο διαφορετικό ‘’μαγικό’’ για τον ίδιο χρώμα των σπρέι.