Παπαδοπούλου Σαργιαννίδου Δέσποινα: “η έμπνευση βεβαίως προηγείται πάντοτε της εκτέλεσης του έργου μου”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Βασικά ξεκίνησα από τα φοιτητικά μου χρόνια με παρότρυνση του αείμνηστου καθηγητή μου κ. Καραμπάτη που είχα την τύχη να έχω.

Παρακολούθησα μετέπειτα μαθήματα πολλών σπουδαίων δασκάλων.

Μετά συνέχισα για λίγο διάστημα και λόγω οικογένειας και εργασιακών υποχρεώσεων έκανα μια μεγάλη διακοπή.

Η αγάπη μου όμως για την τέχνη δεν σταμάτησε να με παροτρύνει κι έτσι ξανάρχισα την ενασχόλησή μου με την ζωγραφική με ιδιαίτερη κλίση στην Αγιογραφία και στα Φαγιούμ.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Πιστεύω ότι γεννιέται κανείς καλλιτέχνης, αλλά εάν δεν αξιοποιηθεί – καλλιεργηθεί σιγά σιγά χάνεται.

Χρειάζονται πολλές ώρες εκπαίδευσης, μεράκι για δουλειά – δουλειά για πολλές ώρες.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Χρώμα και αγάπη για δημιουργία, η οποία σου χαρίζει τον πλούτο ιδεών και την έμπνευση για ολοκλήρωση του έργου σου.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Η έμπνευση βεβαίως προηγείται πάντοτε της εκτέλεσης του έργου σου, η οποία εμπλουτίζεται κατά την εκτέλεσή του.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ως άτομο που έχει κλίση ανθρωποκεντρική με ιδαίτερη πειθαρχία στο ύφος των προσώπων που απεικονίζω στα έργα μου, όταν πρόκειται για Αγιογραφίες καθώς και στα Φαγιούμ. Προσπαθώ στα Φαγιούμ να εκφράσω με τα ανοιχτά τους μάτια την αγάπη για τη ζωή.

Η Αγιογραφία και η ζωγραφική και το ψηφιδωτό που άρχισα κάνοντας μικρά μικρά βήματα είναι μια διέξοδος ευχάριστη, δημιουργική, με ενδιαφέρον πάντα να δημιουργήσουν τα έργα μου ευχαρίστηση στους θεατές.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Με ενδιαφέρει να μαθαίνω συνεχώς και να εξελίσσομαι σ’αυτά που δημιουργώ, καθώς και να συμμετέχω σε ενδιαφέρουσες εκθέσεις.

Εύχομαι μέσα από τα έργα μου που είναι προσωπογραφίες Φαγιούμ, Αγιογραφίες και ρεαλιστική ζωγραφική να μεταφέρω τον πλούτο των συναισθημάτων και την ιδιαίτερη αγάπη μου για την Τέχνη, η οποία εξιψώνει το πνεύμα, Σας ευχαριστώ!

Ας γνωρίσουμε τη ζωγράφο.

Γεννήθηκα στην Καλλιθέα Κατερίνης (συνταξιούχος εκπαιδευτικός τέως Διευθύντρια Δ.Σ.). Παρακολούθησα μαθήματα ζωγραφικής σπουδαίων δασκάλων. Ασχολούμαι εδώ και χρόνια με ιδιαίτερη κλήση στα ΦΑΓΙΟΎΜ και στην ΑΓΙΟΓΡΑΦΊΑ, έχοντας πολλές ατομικές εκθέσεις. Είμαι μέλος των: ΣΕΚΠ, ΣΥΖΘ & ΒΕ Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων με συμμετοχή σε εκθέσεις τους,όπως και της Ένωσης Τεχνών Ελλάδας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου βρίσκονται έργα μου. Επίσης συμμετείχα σε εκθέσεις της ART WAY στην ART VILLE και Ν. Ερυθραία καθώς σε άλμπουμ της (Εκδόσεις Όστρια).

E-mail: [email protected] Τηλ.: +306997115232