Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης. «Θα έχετε σύμμαχο το δήμο σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και ενδυνάμωσης της κεντρικής μας αγοράς»

Πριν λίγες μέρες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Χαραλαμπίδη και μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα της ανεπάρκειας των διαθέσιμων χώρων που αδυνατούν πλέον να εξυπηρετήσουν τις εμπορικές δραστηριότητες και να ικανοποιήσουν τις νέες ανάγκες. «Ο εκσυγχρονισμός των δομών είναι ένα ώριμο αίτημα» τόνισαν χαρακτηριστικά. Επιπλέον έθεσαν υπόψη του κ. Ζέρβα το πάγιο ζήτημα της διευκόλυνσής τους σε σχέση με το υφιστάμενο ωράριο φορτοεκφορτώσεων στους δρόμους της πόλης που τους δημιουργεί ποικίλα προβλήματα. Τέλος σημείωσαν πως σήμερα στους χώρους της Αγοράς δεν έχει πυρασφάλεια αλλά ούτε και ιατρική κάλυψη.


Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας επισήμανε την ιδιαίτερη συμβολή των στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Τόνισε πως δήμος οφείλει και πρέπει να σταθεί δίπλα στους εμπόρους της κεντρικής αγοράς έμπρακτα, όπως για το ζήτημα της υπαγωγής της κεντρικής αγορά της Θεσσαλονίκης σε αυτή των Αθηνών. «Η κεντρική αγορά θα μείνει εδώ, θα έχετε σύμμαχο τον δήμο σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της κεντρικής μας αγοράς» σημείωσε με έμφαση για να συμπληρώσει πως «πρέπει μαζί να συνεργαστούμε για να ανοίξουν οι προοπτικές της. Πρέπει να ασκήσουμε πίεση προς την κεντρική διοίκηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης με τα νησιά, να αποπερατωθεί η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού, της ΠΑΘΕ και της Εγνατίας Οδού με το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο που θα δώσει νέα ώθηση στις εμπορικές τους μεταφορές καθώς είναι σκληρός ο ανταγωνισμός με τις γειτονικές χώρες». Για το ζήτημα των φορτοεκφορτώσεων δεσμεύτηκε να επανεξετάσει ως διοίκηση πλήρως το πλαίσιο του ωραρίου για τους εμπόρους της κεντρικής αγοράς, καθώς, το υφιστάμενο κρίνεται όντως δυσλειτουργικό και προβληματικό.