Γεωργία Βεληβασάκη “Κοντσέρτο για μία ημέρα που πέρασε”

Παρουσίαση Βιβλίου (εκδόσεις Γραφομηχανή) & Live μουσική παράσταση

Σάββατο 19 Γενάρη
@Ζώγια
στις 21.30

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 21.30 η Γεωργία Βεληβασάκη έρχεται στην Ζώγια με μια παρουσίαση βιβλίου και ένα Live που θα μας ζεστάνει την ψυχή και θα ταξιδέψει το νου. Λέξεις και νότες με αφορμή το ποιητικό της αφήγημα Κοντσέρτο για μία ημέρα που πέρασε (Εκδόσεις Γραφομηχανή, 2018).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ζαχαρίας Κατσακός, ποιητής / κριτικός λογοτεχνίας
Δήμος Χλωπτσιούδης, ποιητής / κριτικός λογοτεχνίας
Γιάννης Μήτρου, διδάσκων Σχολή Καλών Τεχνών & ΑΠΘ, ψυχαναλυτής

Θ’ ακολουθήσει ζωντανή μουσική. Τσιγγάνικα της Γρανάδας, ανδαλουσιανά φλαμένκο, τραγουδιστά ποιήματα του Λόρκα, ιδιωτικές μουσικοποιητικές χειρονομίες, ακριβές στιγμές της Λένας Πλάτωνος, του Αττίκ, του Πάνου Τούντα, σαν ασημένια γραμμή που λίγο-λίγο θα φέρει το τραγούδι στα χείλη μας.

Παίζουν:
Γεωργία Βεληβασάκη, τραγούδι
Ανδρέας Ζιάκας, κιθάρα
Λευτέρης Ανδριώτης, κρητική λύρα

Λίγα λόγια για την ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ
Η Γεωργία Βεληβασάκη γράφει ποίηση, στίχους, έμμετρα παραμύθια, θεατρικά έργα και διηγήματα. Ασχολείται με το τραγούδι και το μουσικό θέατρο ως ερμηνεύτρια. Στο εργοβιογραφικό της περιλαμβάνεται εκτενής προσωπική δισκογραφία, καθώς και συμμετοχές σε έργα άλλων καλλιτεχνών. Βρίσκεται στη δισκογραφία από το 1994. Σταθεροί της συνεργάτες, ο συνθέτης/σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αθυρίδης, ο κιθαριστής Ανδρέας Ζιάκας και ο Λευτέρης Ανδριώτης στη λύρα. Τα τελευταία χρόνια μοιράζεται τη σκηνή και τη δισκογραφία με τον διεθνούς φήμης Αργεντίνο μαέστρο και πρωτοπόρο του Tango Nuevo, Luis Borda.
Περισσότερα: www.velivasaki.gr

Ιnfo:
Γεωργία Βεληβασάκη “Κοντσέρτο για μία ημέρα που πέρασε”
Παρουσίαση Βιβλίου & Live μουσική παράσταση
Σάββατο 19 Γενάρη 2019
«Ζώγια» / Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια
Αλ.Σβώλου 54
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 11 ευρώ με ποτό / 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί (η είσοδος δεν ισχύει για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μόνο την παρουσίαση του βιβλίου).
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 2310 243.459