Ο Σπύρος Δελάλης συμμετέχει στα “Art Awards” της Dreamteam

Η Dreamteam με γνώμονα, ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους μοναδικά βραβεία, για πρώτη φορά θεσπίζει έναν εικαστικό διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας, τα Art Awards, με στόχο την ανάδειξη και την καταξίωση των καλλιτεχνών ανά κατηγορία. (ζωγραφικη- φωτογραφία-γλυπτική-mixed media), στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, αιγίδα Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και International Action Art στις 6-7-8 Φεβρουαρίου 2023!

Ως καλλιτέχνης, τι είναι αυτό που επιθυμείτε να δείξετε ή να μεταφέρετε στο κοινό με τα έργα σας; Έχοντας αφιερώσει πάρα πολύ φωτογραφικό χρόνο στη ΜΟΔΑ,  αυτό που προσπάθησα να προσεγγίσω να αποτυπώσω αλλά και ενίοτε να διαμορφώσω, ήταν η ομορφιά και η καλαισθησία σε συνδυασμό με το consept και την ιδέα. Ιδιαίτερη αδυναμία μου είναι τα Πορτραίτα (Fashion Portraits, Conseptual Portraits, Art Portraits).

Πιστεύετε πως η τέχνη είναι ικανό μέσο ή εργαλείο ώστε η κοινωνία, το σύνολο των ανθρώπων, να προοδεύσει και να εξελιχθεί; Και εάν ναι, με ποιό τρόπο; Η Τέχνη είναι ένας χώρος ιδιαίτερα ευρύς που μπορεί μέσα του να χωρέσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας. Θα είμαι όμως λιγάκι αυστηρός με όσους αυθαίρετα αυτοπροσδιορίζονται ως “Καλλιτέχνες” θεωρώντας ότι αυτά που κάνουν είναι “Τέχνη”.  Κατ’ εμέ όσοι ασχολούνται με την Τέχνη θα πρέπει να έχουν ένα minimum εύρος γνώσης για την Τέχνη, την Ιστορία της τα κινήματα και τις τάσεις. Καθώς και ότι θα πρέπει να έχουν επιδείξει ένα ικανοποιητικό σε μέγεθος έργο, ώστε να μπορούν να σταθούν με ικανή επάρκεια δραστηριότητας στο μέσο που έχουν επιλέξει. Τότε ναι, θα μπορούμε να λεμέ ότι αυτοί οι άνθρωποι της Τέχνης με τα έργα τους, τις ιδέες τους την προσωπικότητα και την στάση ζωής τους, μπορούν να επηρεάσουν θετικά την κοινωνία μας να προοδεύει και να εξελίσσεται. Μην ξεχνάμε δε ότι η Τέχνη είναι και Επιστήμη και διδάσκεται και στα Ανώτατα Ιδρύματα της κάθε Χώρας  Παγκοσμίως.

Τον Φεβρουάριο 2023 λαμβάνετε μέρος στα Πανελλήνια Βραβεία Τέχνης “ART AWARDS” της Dreamteam, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ανάμεσα σε δεκάδες καλλιτέχνες. Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως θα κάνει τον κάθε καλλιτέχνη να προσεγγίσει το βραβείο; Αποφάσισα να συμμετέχω στα Πανελλήνια Βραβεία Τέχνης “ART AWARDS” της DREAMTEAM στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, από μεγάλη προσωπική εκτίμηση στη διοργάνωση (κ. Χρήστο Πετρίδη) και μεγάλο σεβασμό στην κριτική επιτροπή. Όσο για τα βραβεία και τις βραβεύσεις γενικότερα, η στάση μου είναι η ίδια παντού… Σημασία δεν έχει η πρωτιά και αυτός ο υπέρμετρος ανταγωνισμός που αποσκοπεί στην ατομική προβολή και μόνο, αλλά η συμμετοχή και η στάση του κάθε καλλιτέχνη που με το έργο του αποσκοπεί να πει κάτι στο ευρύτερο κοινό.

Ποιο θεωρείτε πως είναι το χάρισμα ή το πλεονέκτημα του εκάστοτε καλλιτέχνη που τον κάνει να ξεχωρίζει και να καταφέρνει να πουλάει τα έργα του; Ο κάθε καλλιτέχνης οφείλει να επικοινωνεί μέσα από τα έργα του, μια ιδέα, μια άποψη, μια πρόταση, με όπλο του την πρωτοτυπία, την αισθητική, την καινοτομία, την τεχνοτροπία και την διαφορετικότητα, συντελεστές που θα τον κάνουν να ξεχωρίζει. Τα αν θα πουλήσει τελικά… είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με την Τέχνη ως Αγορά και εκεί μπαίνουν και άλλα κριτήρια και κανόνες, εκτός από την ίδια την αξία του. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρωταρχικός στόχος του κάθε καλλιτέχνη πρέπει είναι: στο να ειναι συνεπής και να αγαπά την Τέχνη που υποστηρίζει, να ξεχωρίζει και να διακρίνεται και μετα να εχει και στόχο στο πως να προωθήσει και να πουλήσει τα έργα του.

Τί είναι η Τέχνη για εσάς; Εγω προσομοιάζω την Τεχνη σαν μια ζεστή Ροή ενός  Αρωματισμένου Ποταμιού, που ανάμεσα στα κάθε μορφής Νούφαρά του, σε παρασύρει σε έναν κόσμο Ονειρικό, γεμάτο απο παστέλ Χρώματα και στις όχθες του συναντάς: την αληθινή Ομορφιά Ανθρώπων και Φύσης, την Ψυχική ζεστασιά και την Πνευματική κατανόηση, τον άδολο Ερωτα, την αγνότητα των Συναισθημάτων και συνάμα Ακούς όλους εκείνους τους Ηχους που προέρχονται από τα πιο Παραδεισένια Πουλιά της Γης… τα Χρώματα αυτής της Ροής, προσωπικά τα προσδιορίζω να είναι: το Τυρκουάζ και το Βιολετί.

Πληροφορίες για τα Art Awards στα τηλέφωνα: 6985015875 – 6989283000

Καλλιτεχνικά, ποιος είναι ο στόχος σας; Να συνεχίζω να εξελίσσομαι: Τεχνικά, Κοινωνικά, Μορφωτικά και Πνευματικά, διαρκώς, όσο ζω και υπάρχω. Καλλιτεχνικός στόχος παραμένει η Εικαστική Φωτογραφία… και Προσωπικός στόχος στην Τέχνη είναι: η Εμβάθυνση στην Ιστορία της.

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr