Βιβή Σινογιάννη: “Μεγαλύτερη επιτυχία από το να μοιράζεσαι τη μουσική σου δεν υπάρχει. Κι αν τύχει και αγγίξει και κάποιους ανθρώπους και ταυτιστούν μ’ αυτή, ακόμα καλύτερα…”

Η “Σεμέλη” είναι το δικό μου “ευχαριστώ” και ταυτόχρονα το παράπονό μου σε ένα κορίτσι που ήταν σαν αδερφή μου… Η “Σεμέλη” βρήκε τον άνθρωπο που μας πίστεψε όσο ελάχιστοι κι εγώ είμαι απίστευτα χαρούμενη που βρήκα το δισκογραφικό μου “σπίτι” το Ogdoo Music Group.

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Θυμάμαι σα να ήταν χθες, ήμουν δεν ήμουν τριών χρονών, που μου τράβηξε την προσοχή ο παππούς μου, καθισμένος στη “μουσική καρέκλα” του -όπως συνήθιζε να λέει-, να παίζει το μπουζούκι του και να μου τραγουδάει ρεμπέτικες και σμυρναίικες μελωδίες. Ήταν κι η πρώτη μου επαφή με τις ρίζες μου και τότε κατάλαβα τι σήμαινε για την οικογένειά μου η μουσική.

Με ποιόν μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Δύσκολη η επιλογή ανάμεσα σε τόσους σπουδαίους μουσικούς της χώρας μας. Αν έπρεπε όμως να διαλέξω έναν, αυτός θα ήταν σίγουρα ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. 

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Ξεκίνησα να τραγουδάω σε σχολικές γιορτές και κάπως έτσι βρέθηκα να τραγουδάω στα 14 μου και στο μουσικό σχήμα του Δήμου Καισαριανής. Στη συνέχεια μπήκα στην μπάντα των SOLD OUT! κι έγινα η τραγουδίστριά τους για δέκα χρόνια. Συμμετείχαμε σε μεγάλες συναυλίες με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Κώστας Τουρνάς και ο Βασίλης Καζούλης, συνεργαστήκαμε με τα Κίτρινα Ποδήλατα στη μουσική σκηνή “Αρχιτεκτονική” και κυκλοφορήσαμε ένα album με δικά μας τραγούδια. Με τη διάλυση της μπάντας, υπήρξε ένα χρονικό διάστημα παύσης για να μπορέσω να καταλάβω κι εγώ η ίδια, τι ήθελα να κάνω μετέπειτα. Το 2018 ξαναβρεθήκαμε με τη Sunny Μπαλτζή, η οποία ήταν κι εκείνη που επέμεινε να μην εγκαταλείψω αυτό που αγαπώ όσο τίποτα και κυκλοφόρησε σε single η διασκευή μας στα «Ψηλά Τακούνια». Η πιο βασική μου επιρροή, είναι η Χαρούλα Αλεξίου. Ήταν η πρώτη συναυλία που με πήγε η μητέρα μου, ήταν η πρώτη τραγουδίστρια που με έκανε να καταλάβω τι σημαίνει αυτή η μαγική επικοινωνία που υπάρχει με τον κόσμο, όταν μοιράζεσαι μαζί του την ψυχή σου. Αρνητικές επιρροές ευτυχώς δεν υπήρξαν, κυρίως λόγω της μπάντας μου, που πάντα με προστάτευαν σαν τη μικρή τους αδερφή. Δηλώνω τυχερή.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Τί είναι επιτυχία και τί αποτυχία τελικά; Ποτέ μου δεν κυνήγησα την “επιτυχία” όπως την εννοούμε σήμερα. Πάντοτε πίστευα πως μεγαλύτερη επιτυχία από το να μοιράζεσαι τη μουσική σου δεν υπάρχει. Κι αν τύχει και αγγίξει και κάποιους ανθρώπους και ταυτιστούν μ’ αυτή, ακόμα καλύτερα. “Αποτυχία” από την άλλη νομίζω πως είναι να εγκλωβίζεται ο άνθρωπος στα “πρέπει” και στις πεπατημένες. Όσο ακολουθείς αυτό που θέλει η καρδιά σου, τίποτα δεν μπορεί να είναι αποτυχία κι ακόμα κι αν κάτι πάει λάθος, είναι ένα ακόμα μάθημα ζωής. Εξάλλου το συναίσθημα και η μουσική, ποτέ δε μετριούνται με πάσης φύσεως αριθμούς. 

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Πολλοί μιλούν σχεδόν αφοριστικά και για τα talent show αλλά και για τους συμμετέχοντες. Η δική μου γνώμη είναι πως ο καθένας μας έχει δικαίωμα να διεκδικεί αυτό που λαχταρά, με όποιον τρόπο νομίζει εκείνος. Ας μην ξεχνάμε επίσης, πως έχουν δοθεί ευκαιρίες μέσω των talent show σε εξαιρετικούς τραγουδιστές και βρήκαν μέσω αυτών το βήμα για να προχωρήσουν παρακάτω. 

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Η μία έχει ήδη εκπληρωθεί. Νιώθω ευγνώμων για τη συνεργασία μου με την Sunny Μπαλτζή, την οποία από πολύ μικρή την ξεχώρισα ως τη λατρεμένη μου σύγχρονη ποιήτρια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως όταν άκουσα την Ανεμώνα του Σικάγου κάπου στα 16 μου, η πρώτη σκέψη μου ήταν πως αυτό δεν είναι απλοί στίχοι, αυτό για μένα είναι η ποίηση.

Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόσφατο single σας  «Σεμέλη» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Η “Σεμέλη” είναι το δικό μου “ευχαριστώ” και ταυτόχρονα το παράπονό μου σε ένα κορίτσι που ήταν σαν αδερφή μου. Γεννηθήκαμε με κάποιες ώρες διαφορά και ήμαστε αχώριστες από μωρά. Δυστυχώς η Σεμέλη μου “εφυγε” πολύ νωρίς και πολύ άδικα από κοντά μας. Δεν υπήρξε μέρα που να μην τη σκέφτομαι ή να μην τη νιώθω κοντά μου. Συχνά πυκνά έγραφα και έσβηνα στιχάκια, ώσπου ένα βράδυ την περίοδο της καραντίνας ξύπνησα ξημερώματα, πήρα στυλό κι άρχισα να γράφω και να μουρμουρίζω τη μελωδία ηχογραφώντας τη στο κινητό μου. Την επόμενη κιόλας μέρα, το έστειλα στον Ηρακλή Δημητρόγλου, ζητώντας του να βάλει πάνω στη μελωδία μουσική. Όταν μου έστειλε έτοιμο το τραγούδι, θυμάμαι έκλαιγα ώρες, όπως κι εκείνος. Είχαμε κάνει και οι δύο μια κατάθεση ψυχής. Την τελική πινελιά την έβαλε ο Νίκος Ξύδης, ο άνθρωπος που εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια. Έδωσε μια τελείως διαφορετική διάσταση στον ήχο και στο τραγούδι ολόκληρο με την κιθάρα του και τις ιδέες του και συνέβαλε τα μέγιστα σ’ αυτό το “δώρο” μας προς εκείνη. Η Ήρα Δράκου με την κάμερα της και την αισθητική της έδωσε στη Σεμέλη για λίγες στιγμές ξανά πνοή. Το δρόμο όμως για να “ταξιδέψει” η “Σεμέλη” μας, τον άνοιξε ο Χρήστος Ασημακόπουλος. Ήταν εκείνος που με άκουσε, με συμβούλεψε, με καθησύχαζε κάθε στιγμή μέχρι να κυκλοφορήσει το τραγούδι. Η “Σεμέλη” βρήκε τον άνθρωπο που μας πίστεψε όσο ελάχιστοι κι εγώ είμαι απίστευτα χαρούμενη που βρήκα το δισκογραφικό μου “σπίτι”.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνουν κάποια lives μέσα στο καλοκαίρι και θα κυκλοφορήσει σύντομα το επόμενο τραγούδι σε στίχους και μουσική της Sunny Μπαλτζή, από το ogdoo music group. Να είμαστε καλά να ανταμώνουμε!

Bio: Βιβή Σινογιάννη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καισαριανή.
Ο ρεμπέτης παππούς της Χρήστος Σινογιάννης, τη μύησε από πολύ μικρή ηλικία στη μουσική.
Σε ηλικία 12 ετών κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο των τεχνών, συμμετέχοντας στη θεατρική ομάδα του Δήμου Καισαριανής, υπό την καθοδήγηση του Γεράσιμου Δεστούνη και μετέπειτα του Νίκου Γριζάνη.
το 2001 γίνεται μέλος της μπάντας του δήμου, κάνοντας τις πρώτες της συναυλίες και συμμετέχοντας σε αφιερώματα μεγάλων δημιουργών όπως του Μάνου Χατζιδάκι, του Διονύση Σαββόπουλου κ.α. υπό την καθοδήγηση του Θανάση Κοσκινά.
Το 2002 συμμετέχει στην παράσταση «Σπασμένη Στάμνα» του Ε.Φ. Κλάιστ και αποσπούν με την ομάδα της Βίβιαν Σιμάτου το 3ο βραβείο στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό.
Το 2006 γίνεται η τραγουδίστρια των SOLD OUT! και ακολουθούν δέκα χρόνια γεμάτα από lives και συμμετοχές σε συναυλίες δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες, με σημαντικότερες τη συναυλία για τα παιδια ΑΜΕΑ το 2011 με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και το 2012 τη συναυλία για το σύλλογο «Φλόγα» με τους Βασιλη Παπακωνσταντίνου, Κώστα Τουρνά, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιώτα Νέγκα, Βασίλη Καζούλη και άλλους.
Το 2010 κυκλοφορεί το album της μπάντας με τίτλο SOLD OUT!
Μετά τη διάλυση της μπάντας, το 2019 κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό της single με τιτλο «Ψηλά Τακούνια» σε στίχους και μουσική της Sunny Μπαλτζή.
Το 2022 κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group το single «Σεμέλη» σε στίχους δικούς της και μουσική δική της και του Ηρακλή Δημητρόγλου.