Βαγγέλης Κοσίνας: “Τα συναισθήματά μου είναι πρωτόγνωρα και ανάμεικτα όμως έχω πίστη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο”

“Καμία κακοποίηση δεν μπορεί να βρει την αποκατάστασή της σε κανένα δικαστήριο και καμία κακοποιημένη ψυχή δεν μπορεί να βρει τη γαλήνη της σε καμία δικαστική απόφαση.”

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πώς διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Ο εγκλεισμός είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Ως αυτοάμυνα απέναντί του, τον είδα σαν ευκαιρία για να κάνω πράγματα που ήθελα στο παρελθόν και τα ανέβαλα, αλλά και να συνεχίσω παλιές καθημερινές δραστηριότητες με άλλους νέους τρόπους. Βρίσκω δημιουργική διέξοδο μέσα από τη μουσική. Έδωσα ίσως χρόνο στον εαυτό μου να ηρεμήσει, να στοχαστεί και να δει τη ζωή με διαφορετικό μάτι.
Τα συναισθήματά μου είναι πρωτόγνωρα και ανάμεικτα όμως έχω πίστη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Ακούμε συνεχώς για βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική. Εντυπωσιάζεστε
από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Η εξουσία, δηλαδή η ψευδαίσθηση ότι κάτι σου ανήκει ενώ σε καμία των περιπτώσεων δε σου ανήκει, οδηγεί σε απληστία και άσκηση βίας. Καμία κακοποίηση δεν μπορεί να βρει την αποκατάστασή της σε κανένα δικαστήριο και καμία κακοποιημένη ψυχή δεν μπορεί να βρει την γαλήνη της σε καμία δικαστική απόφαση.
Όχι, δεν έχω υποστεί κάποια μορφή βίας και επίσης όχι δεν εντυπωσιάζομαι, αλλά δυσανασχετώ τόσο από τα συμβάντα όσο και από τους εκάστοτε πρωταγωνιστές. Εντυπωσιασμένος δηλώνω μόνο με τη χρονική συγκυρία και με το πλήθος των αποκαλύψεων. Η βία είναι διαχρονική και πρέπει άμεσα να καταδικάζεται σε κάθε μορφή της από όλους.

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Διαπιστώνω πως από τη νοοτροπία των Νεοελλήνων απουσιάζει η έννοια του «επαΐοντος» που εισήγαγε ο Πλάτων. Συνειδητοποίησα ότι έχουμε γεμίσει με «επαΐοντες». Εγώ, ο τραγουδοποιός και καθηγητής Μουσικής Βαγγέλης, δε γνωρίζω από ιατρικά και φαρμακευτικά ζητήματα γιατί σπούδασα Μουσική και όχι Ιατρική ή Φαρμακολογία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποια εμβόλια έσωσαν τον πλανήτη στο παρελθόν και εξαφάνισαν κάποιες ασθένειες δια παντός.

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εάν ναι, πώς το αντιμετωπίσατε; Κυκλοφόρησε το 1986, σήμερα, πιο επίκαιρος από ποτέ, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και το “Θα Κάτσω Σπίτι” αποτέλεσαν έμπνευση για πολλούς που εκφράζονται μέσα από τη μουσική. Στερήθηκα όπως όλοι μας λόγω της καραντίνας αλλά επιφυλάσσομαι για την μετά covid 19 εποχή. Θα τα πάρουμε πίσω διπλά !