«Αποτύπωμα» Η πρώτη συλλογή ποιημάτων της Έφης Χρυσού από τις εκδόσεις Ars Nocturna

Ας αφήσουμε τουλάχιστον ένα αποτύπωμα.
Ένα σημάδι στους επόμενους ότι υπήρξαμε.
Αδύναμοι, σκυφτοί, μην αντέχοντας να
σηκώσουμε στους ώμους μας ουρανούς.
Μας βρήκαν στο μέλλον σε ανασκαφές.
Κάτω από ερείπια.
Τα ταβάνια μας συνέθλιψαν.

Το «Αποτύπωμα» γεννήθηκε ως ιδέα μέσα από την ανάγκη για επικοινωνία σε μια περίοδο παγκόσμιας απομόνωσης και σιωπής, όταν οι σκέψεις θέριευαν και η ψυχή ζητούσε απεγνωσμένα να ανασάνει. Πρόκειται για την πρώτη ποιητική συλλογή της Έφης Χρυσού, μιας σύγχρονης φωνής με λόγο αιχμηρό – όπως το καλοξυσμένο μολύβι που συνηθίζει να χρησιμοποιεί όταν σκαλίζει με λέξεις το χαρτί – και ποτισμένο με τη φλογισμένη τρυφερότητα της ροκ ιδιοσυγκρασίας της.
 
Το «Αποτύπωμα» μιλά για την ελευθερία που χάνουμε και την ελπίδα που σιγοκαίει, για το χρόνο που φεύγει και τη ζωή που αγωνιζόμαστε να προλάβουμε. Και μέσα σ’ όλα πάντα παρών ο έρωτας, ίαμα και πληγή ταυτόχρονα.
 
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ars Nocturna, ντυμένο στα χρώματα του μυστηρίου, του απρόβλεπτου, του ειλικρινούς, του ρεαλιστικού, του βαθιά συναισθηματικού, περιμένοντας τα επόμενα χέρια που θα το αγκαλιάσουν. 

Λίγα λόγια για την Έφη Χρυσού
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Συνεχίζει να μεγαλώνει στην Αθήνα.
Φιλόλογος, συντάκτρια και βασικό μέλος της ομάδας του πολιτιστικού site debop.gr τα τελευταία δέκα χρόνια. Δοκίμιά της έχουν δημοσιευτεί στο λογοτεχνικό περιοδικό «Ο Φαρφουλάς» (2009-2014). Έχει διακριθεί σε ποιητικό διαγωνισμό στην Κύπρο και έχει εκδοθεί σε συλλογικό τόμο το ποίημά της «Μαζί» (εκδόσεις Αρχύτας/2020). Το «Αποτύπωμα» είναι η πρώτη ολοκληρωμένη ποιητική της συλλογή (Σεπτέμβριος 2021/ εκδόσεις Ars Nocturna).

Βρείτε την Έφη Χρυσού:

Instagram https://www.instagram.com/efi.chrisou/

Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100009030410081