Παρουσία έργων του Παύλου Μιχαηλίδη στην επετειακή -4 χρόνια- ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στο Μπενσουσάν Χαν

“…Το κλειδί της επιτυχίας του πρότζεκτ είναι ο ακούραστος άνθρωπος με το χαμόγελο, τη θετική πάντα διάθεση και τις εξαιρετικές ιδέες: Η Χρύσα Μπαρζόκα!”

Μιλήστε μας για το έργο το οποίο παρουσιάσατε στην επετειακή εικαστική έκθεση τεχνών της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο Μπενσουσάν Χαν. Είναι δύο εικαστικά έργα με θέμα τα παιδιά!

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από αυτήν την παρουσία; Πολύ θετικές! Παρ’ όλο που ήταν έκθεση μίας ημέρας, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Μου αρέσει πάντα να στέκομαι σε μία άκρη και να παρατηρώ τις αντιδράσεις του κόσμου βλέποντας και περνώντας μπροστά από τα έργα της έκθεσης. Επίσης υπήρχε γνωριμία και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με τους συμμετέχοντες εικαστικούς και με τους επισκέπτες της έκθεσης. Μία μέρα ουσιαστική, με πολύ όμορφο κλίμα, ζωντάνια και καλή διάθεση!

Τι σημαίνει για εσάς η συμμετοχή σας στο Μπενσουσάν Χαν; Είναι ένας εξαιρετικός χώρος που ταιριάζει απόλυτα σε μία τέτοια έκθεση και σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή.

Μέσα σε αυτή την πορεία των τεσσάρων ετών παρουσίας της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ποια θεωρείτε ότι είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή-συμμετοχή που βιώσατε; Για μένα ήταν το εικαστικό project στις στάσεις των αστικών λεωφορείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μία πραγματικά πρωτότυπη και εξαιρετική ιδέα που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία!

Που θεωρείτε οτι κρύβεται το κλειδί της επιτυχίας του πρότζεκτ; Είναι ο ακούραστος άνθρωπος με το χαμόγελο, τη θετική πάντα διάθεση και τις εξαιρετικές ιδέες: Η Χρύσα Μπαρζόκα! Την διάθεση αυτή που τη μεταδίδει και στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας δημιουργώντας αυτό το εξαιρετικό κλίμα και τη συνοχή.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το δικό σας δυνατό σημείο στην Τέχνη σας; Αυτό δηλαδή που σας κάνει τόσο ξεχωριστό; Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Το αφήνω στην εντύπωση του ακροατή από τη διαδραστική του  επαφή με τα έργα μου.

Τι εύχεστε για τη συνέχεια; Εύχομαι μία αντίστοιχη δυναμική παρουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό! Πολλά πρότζεκτ, πάντα με εξαιρετικές ιδέες και εμπνευσμένα έργα!

https://www.facebook.com/epimonitexni/

Βιογραφικό σημείωμα του Παύλου Μιχαηλίδη

Ο Παύλος Μιχαηλίδης ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

(ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ) Στη ζωγραφική είναι αυτοδίδακτος. Τα έργα του είναι κυρίως υδατογραφίες με εστίαση τον τελευταίο καιρό στη μαύρη σινική μελάνη και με θέματα αντλούμενα κυρίως από το αστικό τοπίο αλλά και τη φύση. Από το Δεκέμβριο του 2016 είναι μέλος του ΣΚΕΤΒΕ (Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας). Με ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε ομαδικές εικαστικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ιταλία, Ισπανία, Πακιστάν, Γαλλία, Βουλγαρία, Ινδονησία, Κόσσοβο, Μαλαισία …)και live demonstrations.

(ΜΟΥΣΙΚΗ) Σπούδασε Πιάνο, Ανώτερα θεωρητικά και Σύνθεση στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έχει γράψει έργα για σόλο όργανο, για μικρά και μεγάλα σύνολα, κ.ά. Επίσης μουσική για θέατρο, ντοκιμαντέρ και βωβό κινηματογράφο. Έργα του έχουν εκτελεστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει ως πιανίστας σε συναυλίες κλασικής μουσικής, σύγχρονης  και jazz. Έχει παρουσιάσει προσωπικές του συνθέσεις με το σχήμα του “Paulus Quintet” σε μεγάλα φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους. Με δύο προσωπικούς δίσκους Unfolded Map”(2010), “Mirror Side”(2019)  και δισκογραφικές συνεργασίες.

Από το 2003 είναι καθηγητής μουσικής στη Δημόσια Εκπαίδευση.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

email: [email protected]

website: https://paulus1mich.wixsite.com/pavlosmichailidis

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: 4 Χρόνια στον τόπο που ξεκινήσεΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ

Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα https://www.facebook.com/chris.alevra

Τα εγκαίνια του αδιαμεσολάβητου project εικαστικών καλλιτεχνών “Επίμονη Τέχνη” πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 10 Μαϊου στις 19.00 στο Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, 54625, Άνω Λαδάδικα Θεσσαλονίκης). Πρόκειται για την επετειακή εκδήλωση του πολύ επιτυχημένου project που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στο Μπενσουσάν Χαν και έγινε θεσμός!

Το παλιό εβραϊκό χάνι των Άνω Λαδάδικων, κτίριο εξαιρετικής εσωτερικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, στέγασε την εικαστική έκθεση στην οποία συμμετείχαν με έργα τους

https://www.facebook.com/BensousanHan/

OI ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΌΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΛΕΤΑ ΓΑΖΕΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΩΓΟΥΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΝΕΝΑΔΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΑΓΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ

ΚΕΛΛΥ ΚΟΝΤΖΑΜΑΝΗ

RINETTE JOSAFAT

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΟΖΑΣ

PARIS VIVIANNE

RAMINA IBRAGIMOVA

ANTONI DRAGAN

ΑΝΤΩΝΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΟΡΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΑΦΕΊΜ ΙΔΟΎ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΖΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΧΡΥΣΑ ΣΙΑΤΗ

ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΛΤΟΥΝΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ

ΔΑΝΑΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ

ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ

Με την υποστήριξη

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΊΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΊΟΥ
ΕΥΟΣΜΟΣ – ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

ADAMOS WINES
OLYMPUS RIVIERA

CBD WORLD

KOTSONI LANGUAGE

και τους χορηγούς επικοινωνίας

POLIS FREEPRESS
& SP musicRADIO