Έλενα Συντάκη: “Η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση, μου έδωσε το κίνητρο της αγάπης ώστε να μπορώ να ονειρεύομαι, να σχεδιάζω και να υλοποιώ σκοπούς και στόχους”

Η Έλενα Συντάκη είναι υποψήφια στη Δημοκρατική Ενότητα με δήμαρχο το Θεόδωρο Παπαδόπουλο

“Μέσα από την πολιτική σκηνή της τοπικής κοινωνίας μπορώ να ασκήσω γόνιμη πολιτική, να συνεργάζομαι και να προσπαθώ να επιλύω προβληματισμούς της καθημερινότητας μας”

Μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη-ψυχολόγος και πολιτικός. Ποια λέξη-έννοια εκφράζει την Έλενα; Επιστημονικές έρευνες τονίζουν πως η συναισθηματική ευεξία της γυναίκας επηρεάζει την ψυχική ηρεμία ολόκληρης της οικογένειας αλλά και των παιδιών της. Η γυναίκα του 21ου αιώνα οφείλει να διατηρεί όλους τους ρόλους  της ζωής της σε αρμονία,  ώστε να νιώθει καλά με τον εαυτό της, τον σύζυγό της, το επάγγελμα της, τα παιδιά της και τις δραστηριότητες της.

Είναι αναγκαίο λοιπόν να μπορέσεις να ισορροπήσεις ανάμεσα σε όλους αυτούς τους τομείς, νιώθοντας καλά με τον εαυτό σου. Ένας καλός προγραμματισμός καθώς και η στήριξη των δικών σου ανθρώπων σε βοηθούν να τα φέρεις εις πέρας. Έτσι λοιπόν κι εγώ δεν διαφέρω από άλλες γυναίκες που δραστηριοποιούνται ενεργά στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας. Ξυπνάω καθημερινά χαρούμενη με όρεξη για τη μέρα που μόλις ξημέρωσε νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που έχω.

Γιατί με το Θόδωρο Παπαδόπουλο; Διότι ο Θόδωρος Παπαδόπουλος είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης! Ως Δήμαρχος την τελευταία εικοσιπενταετία έχει αποδείξει την καταξίωση του στους πολίτες και κατοίκους του Δήμου μας. Αυτό που τον ξεχωρίζει δεν είναι μόνο το βάθος της εμπειρίας του, αλλά και η δέσμευση του για μία πολιτική ολοκληρωμένης κατανόησης σε πολύπλευρα ζητήματα. 

Ξεχωρίζει αμέριστα στην κοινωνία μας σε όλους τους τομείς! Διακατέχεται από την ικανότητα που τον διακρίνει να διοικεί με ιδιαίτερη ποιότητα και ξεχωριστά αποτελέσματα. 

Βρίσκεται πάντα δίπλα στον πολίτη, είναι συνεργάσιμος, καλός ακροατής και δεσμεύεται  με νέες πρωτοβουλίες και καινοτόμες λύσεις ως προς την επίλυση θεμάτων της τοπικής μας κοινωνίας. 

Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που λαμβάνω χώρο στη Δημοκρατική Ενότητα για δεύτερη φορά, διότι μου δίνεται η δυνατότητα να προσφέρω με ειλικρίνεια και ηθική στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας!

Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστεύεις ότι μπορείς να βοηθήσεις τον συνδημότη σου; Και με ποιον τρόπο; Σ’ αυτή την ωραία περιπέτεια μπήκα την προηγούμενη τετραετία από εσωτερική ανάγκη και βαθιά αίσθηση καθήκοντος. Η ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση, μου έδωσε το κίνητρο της αγάπης μου ώστε να μπορώ να ονειρεύομαι, να σχεδιάζω και να υλοποιώ σκοπούς και στόχους! Μέσα από την πολιτική σκηνή της τοπικής κοινωνίας μπορώ να ασκήσω γόνιμη πολιτική, να συνεργάζομαι και να προσπαθώ να επιλύω προβληματισμούς της καθημερινότητας μας. Ο στόχος και ο σκοπός μου είναι ο συμπολίτης μας! 

Έχεις σπουδάσει ψυχολογία. Σ’ έχει βοηθήσει στην καθημερινή σου επαφή και συγκεκριμένα στην προεκλογική περίοδο; Η επιστήμη της ψυχολογίας είναι ένας ευρύτερος επιστημονικός κλάδος που με ενδιέφερε επαγγελματικά. Μου έδωσε αρκετά εφόδια κατανόησης συμπεριφορών αλλά και προσωπικής εξέλιξης.

Σαφέστατα η επαγγελματική μου εμπειρία με βοήθησε να αναπτύξω περιεχόμενα που σχετίζονται με την κοινωνία και τις πολιτικές διεργασίες. Αρχικά η ενασχόληση μου με τον άνθρωπο μου έδωσε το ερέθισμα της αλληλεπίδρασης και της ενσυναίσθησης στην ολότητα του. Ο συνδυασμός της πολιτικής και της ψυχολογίας με ώθησε ώστε να δω στην ολότητα τα αιτήματα του κοινωνικού συνόλου αλλά και να αλληλοεπιδρώ με τον κάθε πολίτη εξατομικευμένα.

Εθελοντισμός και Πολιτισμός. Υπάρχουν στην ατζέντα της Έλενας; Με τον όρο «εθελοντισμός» αναφερόμαστε στην παροχή υπηρεσιών χωρίς την οικονομική ανταμοιβή. Ένας εθελοντής συνεισφέρει υλικά αγαθά ώστε να καλύψει ανθρώπινες ανάγκες χωρίς αντάλλαγμα. Στο παρελθόν συμμετείχα ενεργά σε πολλές εθελοντικές δράσεις και παρείχα την προσφορά μου σε αρκετές κοινωνικές δομές! Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται μία έντονη δράση εθελοντικών πράξεων από τους πολίτες τόσο σε περιβαλλοντολογικά όσο και κοινωνικά θέματα. Αυτό μας δίνει κίνητρο και ερεθίσματα να παντρέψουμε τον εθελοντισμό με τον πολιτισμό.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά την τελευταία περίοδο μου έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθώ και με τον πολιτισμό. Ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ραιδεστού μού δόθηκε η ευκαιρία να αντιπροσωπεύω ένα σύνολο διάφορων στοιχείων, πνευματικών αξιών και παραδόσεων με βάση την εξέλιξη της συλλογικής νοημοσύνης στην τοπική κοινωνία. Μέσα από την προσπάθεια μου επιτυγχάνεται η ενιαία πνευματική καλλιέργεια της κοινότητας. Εξελισσόμαστε παρουσιάζουμε και αναπτύσσουμε υλικές και πνευματικές αξίες.

Αξιοσημείωτη κρίνεται η παρουσίαση μου στη Βουλή των Ελλήνων ως εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ραιδεστού με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή αναφερόμενη σε ιστορικά γεγονότα των Θρακιωτών της Νέας Ραιδεστού και τα πρώτα χρόνια διαβίωσης  τους στη Νέα Ελλάδα. Επίσης ένα σημαντικό γεγονός του Πολιτιστικού μας είναι ο θεσμός του Φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων με ισχυρή παρουσία και έντονη συμμετοχή από διάφορα μέρη της Ελλάδος. 

Bio: Η Έλενα Συντάκη κατάγεται από τη Νέα Ραιδεστό όπου και κατοικεί. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Università degli Studi di Urbino “Carlo Bo” της Ιταλίας. Κατέχει δύο μεταπτυχιακά,  Ειδικής Αγωγής του Α.Π.Θ. και Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών Μονάδων του Π.Δ.Μ. (Φλώρινας). Επίσης είναι απόφοιτη του τμήματος Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού(ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ. Παράλληλα είναι υποψήφια Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο τομέα της Ψυχολογίας της Υγείας. Μιλάει άριστα Αγγλικά και Ιταλικά. 

Εργάζεται ως Σχολική Ψυχολόγος στα ΚΕΔΑΣΥ Σερρών καθώς και ως Σύμβουλος Προσανατολισμού σε ιδιωτικό κέντρο που διατηρεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έχει πολυετή εμπειρία σε δημόσια σχολεία Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. Είναι παντρεμένη με τον ελ. επαγγελματία Ζαφείρη Μαλιάτσο και μητέρα τριών αγοριών σχολικής ηλικίας. 

Στο παρελθόν εργάστηκε στο Κέντρο Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών(ΚΥΥ) του Δήμου Θέρμης, όπου συνεργάστηκε με παιδικούς σταθμούς του Δήμου, με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και με Κοινωνικές και Υποστηρικτικές Δομές. 

Είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ραιδεστού, μέλος στη  Σχολική Επιτροπής Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης και αναπληρωματικό μέλος στη Σχολική Επιτροπής Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θέρμης. Συνετέλεσε ως μέλος στο πρώην Νομικό Πρόσωπο(Ν.Π.Δ.Θ.) του Δήμου Θέρμης και εθελοντικό μέλος του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Θέρμης.