Το πρώτο Coloring Healing Book στην Ελλάδα από τη Ζωή Νικητάκη

Νέα έκδοση από τις Εκδόσεις Οσελότος Συγγραφέας: Ζωή Νικητάκη

Διάσταση: 21×29 Σελίδες: 58 Τιμή: 18 ευρώ isbn: 978-618-205-183-2

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: Εκδόσεις Οσελότος www.ocelotos.gr – Τηλ.:2106431108 – Ξεφυλλίστε μερικές σελίδες από το βιβλίο

Στο βιβλίο αυτό θα συναντήσετε 35 ασπρόμαυρες εικόνες σαν Μαγικούς Κοσμοχάρτες της μυστικής Ψυχογεωγραφίας. Σας καλώ να τοποθετήσετε τα χρώματα που θα αναδυθούν αυθόρμητα από το χρυσό κύπελλο της καρδιάς σας. Προτείνω κάποιες οδηγίες για να εισέλθετε στον μαγικό κόσμο των οραμάτων μου και να λειτουργήσει η δημιουργία ως μια χρωματοψυχοδυναμική θεραπευτική διεργασία. Μπορείτε, εμπνεόμενοι από τις δικές μου θεραπευτικές προτάσεις, να εργαστείτε ζωγραφίζοντας με τον τρόπο που θα σας οδηγήσει η ψυχή σας. Η κάθε εικόνα κατά τη διάρκεια που τη χρωματίζετε, αλλά και μετά, μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα μάντραμ, σαν μια προσευχή που θα εντυπώσει μια νέα συνειδητοποίηση μέσα σας και ταυτόχρονα θα ενεργοποιήσει την πίστη στον Εαυτό σας και στον αληθινό σκοπό της ύπαρξής σας.
Η κάθε εικόνα αποτελεί ένα θεραπευτικό σύμβολο ή ένα κρυπτογράφημα, όπως κατά κάποιον τρόπο λειτουργεί και μία μάνταλα, ως εργαλείο υπενθύμισης της ένωσής μας με τον Θεό και με όλα τα έμβια όντα. Δημιουργούμε ζωγραφίζοντας τα νέα αποτυπώματά μας, υφαίνουμε την πραγματικότητα ακριβώς που ονειρευόμαστε και που χρειαζόμαστε για την ανάπτυξη και την αυτοπραγμάτωσή μας.
Καλώς ήρθατε στο μαγικό ταξίδι της ζωγραφικής. Ζωή Νικητάκη

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

H Zωή Νικητάκη είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος-εικονογράφος, αφηγήτρια παραμυθιών, συγγραφέας, φιλόλογος και ψυχοδυναμική χρωματοθεραπεύτρια. Γεφυρώνει μέσα από τη δράση της τρεις τομείς, εκπαίδευση, τέχνη, θεραπεία, και εστιάζει στη θεραπευτική δράση και λειτουργία της Τέχνης. Έχει δημιουργήσει το Healing Art in Greece με κύριο εργαλείο μια μέθοδο σύνθεσης που ονομάζει Ιαματική Ταξιδευτική – Psychodynamic Color Storytelling. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει εικονογραφήσει όλα τα βιβλία της αλλά και άλλων συγγραφέων, με μεγαλύτερες συνεργασίες γνωστό θυγατρικό εκδοτικό οίκο του Hay house και τις εκδόσεις Onager στη Νέα Υόρκη. Η πρώτη της ατομική έκθεση υλοποιήθηκε στον ατμοσφαιρικό χώρο του Λουτρού των Αέρηδων στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού στην Αθήνα. Πρόσφατα συμμετείχε στην έκθεση με θέμα «Ο Μίτος της Αριάδνης» που διοργανώθηκε από το Chicago Athenaeum Museum for Architecture and Design και το European Centre for Architecture, Art Design and Urban Studies και επίσης έργα της επιλέχθηκαν από τη διεθνή έκθεση ζωγραφικής Μπιενάλε στην Ιταλία και εκτέθηκαν το καλοκαίρι του 2021.
Σπούδασε αρχικά Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολούθησε σεμινάρια αναφορικά με την Παιδαγωγική, την Ψυχολογία και την Τέχνη. Εκπαιδεύτηκε στην Ψυχοδυναμική Χρωματοθεραπεία με δάσκαλό της τον ιδρυτή αυτής της μεθόδου, τον Mark Wentworth και στη Σαμανική Θεραπευτική που μελέτησε ο Alberto Villoldo.
Εργάστηκε με παιδιά κοντά τρεις δεκαετίες ως φιλόλογος, ως μουσειοπαιδαγωγός στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα τέχνης και παραμυθοπαραστάσεις. Έχει μεγάλη συμβολή στον χώρο του παραμυθιού, με παραστάσεις αφήγησης σε όλη την Ελλάδα, με σεμινάρια για την τέχνη της αφήγησης του παραμυθιού σαν παιδαγωγικό και θεραπευτικό εργαλείο αυτογνωσίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους επί σειρά ετών, με διαδραστικές παραστάσεις αφήγησης σε καρκινοπαθείς σε γνωστό ογκολογικό νοσοκομείο, με βιβλία που έχει συγγράψει και εικονογραφήσει, με δεκάδες άρθρα, καθώς και με διαλέξεις σε συνέδρια και με την τηλεοπτική εκπομπή με παραμύθια, που σχεδίασε και υλοποίησε με τίτλο «Το Ονειρόδεντρο των παραμυθιών».
Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Ως καλλιτέχνιδα έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς χώρους και φορείς στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής, Υπουργείο Πολιτισμού, Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», Υπουργείο Παιδείας, ΑctionΑid Ελλάς, κ.ά.). και με συγγραφείς στο εξωτερικό. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού ως μουσειοπαιδαγωγός και εικονογράφος, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες, καθώς και παραμυθοπαραστάσεις.
Έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία της «Λαϊκά Παραμύθια της Ζακύνθου» από τις εκδόσεις Τρίμορφο, «Παραμύθια για της καρδιάς μας την αλήθεια» από τις εκδόσεις Κονιδάρη και «Από καρδιά σε καρδιά όλα είναι δυνατά» από τις εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες στις σελίδες της: https://www.zoenikitaki.com https://www.facebook.com/HealingARTinGreece/ https://www.facebook.com/zoe.nikitaki