Έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Καρακατσάνη στο Ίδρυμα “ΥΔΡΙΑ”

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της εικαστικού Κατερίνας Καρακατσάνη στο Ίδρυμα Πολιτισμού “ΥΔΡΙΑ”, -Πλατεία Άθωνος Θεσσαλονίκη-, του Τάσου Αρβανιτάκη – Φάλκου και της Τιτίκας Αρβανιτάκη, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Προλόγισε η κ. Τιτίκα Αρβανιτάκη, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος “ΥΔΡΙΑ”. Για την έκθεση και την Κατερίνα Καρακατσάνη, ως άτομο αλλά και ζωγράφο, μίλησε ο κ. Ηλίας Κουτσούκος, Πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.

Η Κατερίνα Καρακατσάνη, κόρη του αείμνηστου ηθοποιού μας Θύμιου Καρακατσάνη, γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, τμήμα Ζωγραφικής. Συνεργάστηκε ως βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου και δημιούργησε ειδικές κατασκευές για το Φεστιβάλ Επιδαύρου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και για σημαντικές θεατρικές παραστάσεις.

Η καλλιτέχνης, μιλώντας για την δουλειά της, τονίζει χαρακτηριστικά:

«Σαν ένας ταξιδιώτης περιπλανώμενος ζωγράφισα, με ακουαρέλες, εκολίνες, τέμπερες και μολυβοκάρβουνα, τοπία θάλασσες, θέλοντας να υμνήσω τη φύση με τη συμπύκνωση της ποίησης, έκανα μια βουτιά μέσα μου να αντλήσω όλα τα ψυχικά μου αποθέματα και απογείωσα την φαντασία μου δημιουργώντας δένδρα ανθρωποποιημένα, ολοκληρώνοντας στον ύμνο μου αυτή τη μοναδική σχέση ανθρώπου-φύσης».

Έχει στο ενεργητικό της δέκα πέντε ατομικές εκθέσεις και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές.

Διάρκεια έκθεσης: 2 Οκτωβρίου – 30 Νοεμβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 11.00 – 15.00 / Τρίτη & Πέμπτη και 18.00 – 21.00