Γιάννης Χατζής: «τράνζιτ»

To «τράνζιτ» είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Γιάννη Χατζή και κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group.

Ο Γιάννης Χατζής είναι ταλαντούχος μουσικός και τραγουδοποιός, εκ Θήβας ορμώμενος. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ και είναι από τους νέους και ικανούς ανθρώπους μας, που τους χαίρεται πλέον το εξωτερικό μιας και ζει και εργάζεται πλέον στην Ολλανδία.

Ωστόσο, ο δίσκος του στο σύνολό του, έχει δημιουργηθεί εξ’ ολοκλήρου στη χώρα μας και μάλιστα τον έχουν επιμεληθεί μαέστροι του είδους.
Οι στίχοι, η μουσική και η ερμηνεία είναι του ίδιου του δημιουργού, ενώ την παραγωγή και την ενορχήστρωση υπογράφουν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες, Μανώλης Φάμελλος και Βαγγέλης Μαρκαντώνης.

Ο Γιάννης Χατζής επηρεασμένος από τη ξένη folk σκηνή και άλλα είδη μουσικής, δημιουργεί τραγούδια σε ελληνικό στίχο και πινελιές από τα αγαπημένα εγχώρια ακούσματα του.
Ο τίτλος «τράνζιτ» στέκεται εδώ με διττή σημασία: άλλοτε ως αστρονομικός όρος που μπορεί να παραπέμπει σε μια διέλευση, ένα πέρασμα και άλλοτε ως όρος ναυτιλίας, υποδηλώνοντας μια στάση σε ένα ταξίδι που ακόμα συνεχίζεται. Παρόμοια ορμώμενος και εμπνευσμένος ο καλλιτέχνης από τα συνεχή ταξίδια, αλλά ταυτόχρονα και το διαρκές εσωτερικό ταξίδι προς τον τόπο της προσωπικής του αλήθειας, την οποία καταθέτει με σπάνια διαύγεια στα εννέα τραγούδια του δίσκου του.

Ο Γιάννης Χατζής είναι ένας γνήσιος τραγουδοποιός της πόλης, χωρίς να αγνοεί την ύπαιθρο, που συνθέτει τα τραγούδια του από χρώματα και ήχους του κόσμου που τον περιβάλλει και έχουν διαμορφώσει παιδιόθεν την εικόνα του για τον κόσμο, μια διεργασία που ακόμα εξελίσσεται.
Αρθρώνει το δικό του διακριτό και ενίοτε ποιητικό λόγο, αναμειγνύοντας συστατικά της πραγματικότητας «δεμένα» αρμονικά με φαντασιακά υλικά και ένα λυρισμό που σπάνια συναντάμε στη σύγχρονη τέχνη του τραγουδιού.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την όμορφη φωνή του, μία λυτρωτική πινελιά αυτοσαρκασμού και την σωστή αίσθηση του ρυθμού συνθέτουν το πορτραίτο ενός χαρισματικού, υποσχόμενου τραγουδοποιού με προσωπικό ύφος και ανεξάρτητη φύση.

Το «τράνζιτ» προσεγγίζει με πρωτότυπο τρόπο το φως και το σκοτάδι του έρωτα, την αναγεννητική, υπαρξιακή αναζήτηση και την αμφισβήτηση της καθεστηκυίας τάξης ενός γερασμένου κόσμου που ισορροπεί στην άκρη ενός σύγχρονου μεσαίωνα.

Ωστόσο η αισιοδοξία και η ελπίδα είναι αυτές που αναδύονται από τις μουσικές και το λόγο του «τράνζιτ» που ακούγεται με ευχαρίστηση από την αρχή ως το τέλος διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή του.
Ο Γιάννης Χατζής μοιράζεται μαζί μας από τα ξένα, έναν εξαιρετικό δίσκο που παρουσιάζει ανάγλυφα τον γοητευτικό, δημιουργικό του κόσμο.
Το «τράνζιτ» συνοδεύεται από τρία πρωτότυπα video clips που οπτικοποιούν τα τραγούδια: «Ονειρώδες», τον προάγγελο του δίσκου που κυκλοφορεί ήδη, το «Αγιούντα πορ φαβόρ» και το «Αγάπη σαν βροχή»
Το video clip «Ονειρώδες» έχει δημιουργήσει η ταλαντούχα Κατερίνα Παναγιωτοπούλου και πρωταγωνιστεί ο Gabriel Cinti (ArtEZ University of the Arts).
Το video clip «Αγιούντα πορφαβόρ» σκηνοθέτησαν και επιμελήθηκαν ο Γιάννης Χατζής και η Χριστίνα Μπαλτά, ενώ συμμετέχει φιλικά ο “Polykarpos”.
Το video clip «Αγάπη σαν βροχή» σκηνοθέτησαν και επιμελήθηκαν ο Γιάννης Χατζής και η Χριστίνα Μπαλτά και παίζει η Βαλεντίνα Μακρή.
Οι ηχογραφήσεις και οι μίξεις του «τράνζιτ» έγιναν από τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη
Το mastering έγινε από τον Βασίλη Κορρέ (Studio Sierra)
Η παραγωγή και η ενορχήστρωση έγιναν από τον Μανώλη Φάμελλο και τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη.
Το «τράνζιτ» κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από το Ogdoo Music Group και μπορείτε να το ακούσετε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

https://www.youtube.com/watch?v=lKn20lA4OXE&list=PLMK4tD4Ie1rh-jQKznbfHCIxBDRWFJHGo

Download it on iTunes:
• Album: https://apple.co/2VOQNzk
Download it on Google Store:
• Album: http://bit.ly/2x4Y7MD
Download it on Amazon:
• Album: https://amzn.to/3cDTcmr
Listen in Spotify:
• Album: https://spoti.fi/32VS3lp
Listen in Deezer:
• Album: http://bit.ly/3cCsomy

Ακούστε όλο το άλμπουμ εδώ

https://spoti.fi/32VS3lp

Καλή Ακρόαση
Ogdoo Music Group
Μάρτιος 2020