Άννα-Μαρία Ρογδάκη: “Η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει δραματικά. Πάντα όμως θα επιβεβαιώνεται το αρχαίο ρητό: Ουδέν κακόν αμιγές καλού”

Η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Πάτρας Άννα-Μαρία Ρογδάκη “τοποθετείται” με τις απαντήσεις της, στο polismagazino.gr, για τον Κορονοϊό, την καραντίνα και την κανονικότητα.

Κοινωνία και υποχρεωτική καραντίνα. Ποια κατά τη γνώμη σας θα είναι η επόμενη ημέρα του «απεγκλωβισμού»; Είναι πολλά τα πόσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί σχετικά με την επόμενη μέρα. Για εμένα η μέρα αυτή θα έχει αβεβαιότητα για το μέλλον, ενώ οι καλημέρες θα είναι μουδιασμένες. Η Οικονομική αβεβαιότητα θα είναι μια ακόμα πρόκληση, όμως ας έχουμε δύναμη και πίστη και θα βρούμε το δρόμο μας.

Πολιτισμός και κορωνοϊός. Άλλο ένα «χτύπημα» για τον πολιτισμό ή μια «ευκαιρία» για πολιτιστική επικοινωνία μέσω του διαδικτύου; Το «Μένουμε Σπίτι» έδωσε σε πολλούς ευκαιρία για διάβασμα, παρακολούθηση διαδικτυακών παραστάσεων και 3D περιήγηση σε μουσεία του κόσμου μέσω Διαδικτύου. Ο Πολιτισμός είναι η ταυτότητα των Εθνών και θα πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο. Πιστεύω ότι είναι πλέον πολλοί αυτοί που το έχουν κατανοήσει.

Ο Τουρισμός, λόγω της θετικής εξέλιξης στη χώρα μας ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, πιστεύετε ότι θα αυξηθεί ή θα πληγεί; Θα ήμασταν «εκτός πραγματικότητας» αν δεν περιμέναμε ο Τουρισμός να πληγεί. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει κάμψη η οποία θα εξαρτηθεί πολύ από την «επόμενη μέρα» και την πορεία της πανδημίας. Η Ελλάδα είναι ωστόσο μια χώρα που έλαβε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα και θα θεωρηθεί ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς.

Η «καραντίνα» είναι η «αρχή» ενός «ελέγχου» της κοινωνίας, της οικονομίας και της καθημερινότητάς μας; Η «καραντίνα» είναι σίγουρα ένα «χαστούκι» από εκείνα που δεν τα περιμένεις και σε αναγκάζουν να δεις κάποια πράγματα που η «γρήγορη ζωή» δεν σου επέτρεπε να δεις. Η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει δραματικά, πάντα όμως θα επιβεβαιώνεται το αρχαίο ρητό: Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Ποια είναι τα σχέδια σας την επόμενη ημέρα της κανονικότητας; Η κανονικότητα δεν θα έρθει γρήγορα, δεν θα έρθει μόνη της και εμείς πρέπει να το κάνουμε πραγματικότητα. Θα παλέψουμε και θα αντιμετωπίσουμε όσα προκύπτουν, γιατί είναι στη φύση των Ελλήνων, που σαν τους φοίνικες, θα αναγεννηθούν από τις στάχτες τους.