Γευστικός παράδεισος στο ΜΗΤΕΡΑ με την υπογραφή του σεφ Άκη Πετρετζίκη

Αλέξανδρος Καρατζάς, Rούλα Καρπουζλή (Δημοσιογράφοι)

Το ΜΗΤΕΡΑ, πρωτοπορώντας για μια ακόμη φορά, δημιουργεί ένα νέο ταξίδι «patients experience trip» για να μετατρέψει τις μοναδικές στιγμές του ερχομού ενός παιδιού σε κάτι ακόμα πιο μοναδικό. Οι πρώτες μέρες με το νέο μικρό μέλος της οικογένειας στο ΜΗΤΕΡΑ θέλουμε να θυμίζουν ένα μαγικό ταξίδι! Ο πρώτος σταθμός αυτού του ταξιδιού είναι μια γαστρονομική εμπειρία που προσφέρουν τα νέα μενού που σχεδιάζει για το ΜΗΤΕΡΑ ο αγαπημένος σεφ Άκης Πετρετζίκης. Και έχει ακόμα πολλούς σταθμούς αυτό το ταξίδι….

Ο σεφ Άκης Πετρετζίκης με το Στέφανο Χανδακά, Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ και το Σταύρο Σουγιουλτζή, Επιχειρησιακό Διευθυντή του ΜΗΤΕΡΑ

Ο Άκης Πετρετζίκης σχεδίασε όλα τα μενού των ασθενών, και δημιούργησε νέες αυθεντικές γευστικές συνταγές με μεσογειακό ταπεραμέντο, φτιαγμένες με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά και με την υψηλή ποιότητα και παράδοση που διατηρεί το ΜΗΤΕΡΑ, από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.

Με στόχο τη διασφάλιση μιας θρεπτικά ισορροπημένης διατροφής, ο Άκης Πετρετζίκης, σε συνεργασία με τους Κλινικούς Διαιτολόγους του ΜΗΤΕΡΑ, σχεδίασε με λεπτομέρεια μια σειρά γευστικών επιλογών που καλύπτουν όλες τις προσδοκίες αλλά και τις διατροφικές προτιμήσεις των ασθενών σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.

Με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ο Άκης Πετρετζίκης, θέλοντας να απογειώσει την εμπειρία κάθε νέας μαμάς, σχεδίασε αποκλειστικά για την Μαιευτική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, ειδικά μενού που καλύπτουν όλες τις ενεργειακές ανάγκες της μητέρας και συμβάλλουν στην καλή ψυχολογία της.

Ο Άκης Πετρετζίκης, με την ομάδα του, επιμελείται καθημερινά́ τα μενού́ των ασθενών κάτω από́ άριστες και πιστοποιημένες συνθήκες υγιεινής, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ποιότητα και την ποικιλία των πρώτων υλών.

Σε δηλώσεις του για το πώς εμπνεύστηκε τα νέα μενού, ο Άκης Πετρετζίκης, αναφέρει: «Τα μενού του ΜΗΤΕΡΑ κρύβουν όντως έμπνευση, αλλά εκτός από έμπνευση κρύβουν και πολλή έρευνα. Μελέτη, η οποία μας οδήγησε σε ολοκληρωμένα πιάτα, ιδανικά φτιαγμένα για το ξεχωριστό κοινό για το οποίο προορίζονται. Έχοντας καλύψει, λοιπόν, αυτό το κομμάτι, προσπάθησα –παρέα με την ομάδα μου– να καταλήξουμε σε νόστιμα, γευστικά και θρεπτικά πιάτα τα οποία θα ξυπνούσαν ευχάριστα συναισθήματα σε όποιον τα δοκίμαζε. Έμπνευσή μου –και ταυτόχρονα στόχο μου– λοιπόν, αποτέλεσε το σπιτικό, καλομαγειρεμένο φαγητό έτσι όπως εγώ το έχω στο μυαλό μου. Ετοίμασα μοναδικές συνταγές για πρωινά, ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως, επιδόρπια, γιατί… μετά από τόση κούραση, αξίζει στην κάθε μανούλα ένα νόστιμο φαγητό!».