Δήμητρα Ιόλη Εξάρχου: “…Όλες οι εμπειρίες είναι χρήσιμες ώστε να εξελιχθεί κάποιος προσωπικά και καλλιτεχνικά”

“…Είμαι της άποψης ότι πρέπει τα όνειρα να είναι μεγάλα, άλλωστε κανείς δε μας τα περιορίζει, οπότε ένα όνειρο μου είναι να συνεργαστώ με τον Andrew Lloyd Webber”

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση είναι από τη χορωδία του σχολείου στο γυμνάσιο. Είχαμε μια υπέροχη δασκάλα που μας ενέπνεε και μας έδινε κίνητρο, πηγαίνοντας μας σε εκδρομές και διαγωνισμούς. Τότε ήταν η πρώτη φορά που πήρα σόλο κομμάτι. Σε αυτήν την χορωδία πήρα το πρώτο μου σόλο και αυτή ήταν ο λόγος που αγάπησα το τραγούδι.

Με ποιόν μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Δύσκολη ερώτηση. Υπάρχουν τόσοι πολλοί σπουδαίοι μουσικοί που θαυμάζω. Όμως επειδή τελευταία πήγα σε μια συναυλία της Μαρίζας Ρίζου και την βρήκα καταπληκτική  θα ήταν υπέροχο να βρεθώ στη σκηνή μαζί της! 

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές η αρνητικές; Μετά τις σπουδές μου στο κλασσικό τραγούδι άρχισα να εργάζομαι σε μιούζικαλ για παιδιά στη Θεσσαλονίκη και φέτος στην Αθήνα. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τις δύο πιο επιτυχημένες γυναίκες στο χώρο του παιδικού θεάτρου, την Κάρμεν Ρουγγέρη και την Μαριάννα Τόλη. Έμαθα πάρα πολλά κοντά σε αυτές τις γυναίκες.  Όσο για τις αρνητικές επιρροές δεν πιστεύω ότι υπάρχουν. Όλες οι εμπειρίες είναι χρήσιμες ώστε να εξελιχθεί κανείς προσωπικά και καλλιτεχνικά.

Σας “τρομάζει”  η επιτυχία ή η αποτυχία; Η αποτυχία ναι. Ποιον δεν τρομάζει άλλωστε; όταν επενδύεις όλο σου τον εαυτό σε κάτι που λατρεύεις θέλεις να πετύχεις σε αυτό. Αν αποτύχεις, έχει καταστραφεί όλη η ύπαρξη σου. Αντίθετα, η επιτυχία είναι καλοδεχούμενη και αυτοσκοπός.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Η τηλεόραση είναι ένα μέσο με πολύ μεγάλη δύναμη. Μέσα απο αυτά τα shows δίνεται η ευκαιρία σε “άσημους”  να δείξουν στο ευρύ κοινό το ταλέντο τους και αυτό είναι πολύ όμορφο! Τώρα βέβαια αν συμφωνώ με τον τρόπο που διεξάγονται, αυτό είναι άλλο θέμα.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Είμαι της άποψης ότι πρέπει τα όνειρά να είναι μεγάλα, άλλωστε κανείς δε μας τα περιορίζει, οπότε ένα όνειρο μου είναι να συνεργαστώ με τον Andrew Lloyd Webber. Λατρεύω τα μιούζικαλ και τα έργα αυτού του συνθέτη, τον θεωρώ απίστευτα ταλαντούχο!

Bio. Η Δήμητρα Ιόλη Εξάρχου γεννήθηκε στον Βόλο. Σπούδασε κτηνιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα σπούδασε κλασικό τραγούδι στο δημοτικό ωδείο Αγίου Παύλου από όπου είναι κάτοχος διπλώματος Μονωδίας στην τάξη της Ανίλας Τέλη. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής σε θεατρικά εργαστήρια της πόλης και στη δραματική σχολή Ανδρέας βουτσινάς ενώ ταυτόχρονα έκανε μαθήματα σε διάφορα είδη χορού. Μετέπειτα, παρακολούθησε σεμινάρια κλασικού τραγουδιού με καταξιωμένος λυρικούς τραγουδιστές της Ελλάδος ενώ παρακολούθησε και σεμινάριο musical στο Λονδίνο.
Έχει συμμετάσχει σε όπερες στη Θεσσαλονίκη όπως στην ” IL tabarro” στον ρόλο της Giorgetta και στην ”’Carmen”’ στον ρόλο της frasquitta καθώς και σε αρκετές συναυλίες. Το 2016-17 συνεργάστηκε με την Κάρμεν Ρουγγέρη στο έργο ” ο κουρέας της Σεβιλλης”  στο ρόλο της Ροζινα στο Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης. Από το 2017 μέχρι σήμερα βρίσκεται στον θίασο της Μαριάννας Τόλη. Το 2017-18 έπαιζε στο musical ” Η παπλωματου” στο Αριστοτέλειο Θέατρο Θεσσαλονίκης και το 2028-19 στο musical ” Ο Μολυβένιος Στρατιώτης” στο ίδιο θέατρο.
Αυτόν τον χρόνο μετακόμισε στη Αθήνα όπου παίζει ξανά στο musical της Μαριάννας Τόλη ”Η παπλωματου” που παίζεται στο θέατρο της στην Αθήνα το Νέο θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου στον ρόλο της Μοδίστρας- Νάνα.