ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΤΣΙΟΥ: “Με συναρπαζει η ιδεα να μπορω να μεταφερω και να αποτυπωσω στον καμβα, συναισθηματα, ψυχοσυνθεση και ο,τι περιλαμβανει η εννοια ΓΥΝΑΙΚΑ”

“Καθε εργο ανεξαρτητα απο το τελικο αποτελεσμα ειναι καταθεση ψυχης. Ειναι ωρες δουλειας
πλαισιωμενες απο ενα χειμαρρο συναισθηματων”

Τι είναι η ζωγραφική για εσάς; μια μορφή προσωπικής έκφρασης; ανάγκη για δημιουργία; επικοινωνία; ή κάτι άλλο; Ειναι ενας τροπος εκφρασης. Μια αναγκη διαφυγης απο την πεζη πραγματικοτητα. Οταν ζωγραφιζω νιωθω πληροτητα, ψυχικη αρμονια και ελευθερία.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως εικαστικός; Με παθος, μερακι και μια εμφυτη ανησυχια για πειραματισμους και ερευνα στη χρηση διαφορων υλικων & τεχνοτροπιων.

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σας ως εικαστικός; Ο ανθρωπος και ιδιαιτερα η γυναικα. Στοχος μου ειναι στο μελλον τα εργα μου να ειναι ανθρωποκεντρικα. Με συναρπαζει η ιδεα να μπορω να μεταφερω και να αποτυπωσω στον καμβα συναισθηματα, ψυχοσυνθεση και ο,τι περιλαμβανει η εννοια ΓΥΝΑΙΚΑ.

Με ποια προσωπικότητα της Τέχνης θα θέλατε να έρθετε σε διάλογο και με αφορμή ποιο θέμα; Με τον Μιχαηλ Αγγελο, με αφορμη τις  αριστουργηματικες νωπογραφιες που φιλοτεχνησε στην Καπελα Σιστινα και ιδιαιτερα “Η δημιουργια του Αδαμ”. Το εργο του ειναι αρτιο σχεδιαστικα και χρωματικα που δικαιωματικα συγκαταλεγεται στους κορυφαιους καλλιτεχνες.

Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποια άλλη μορφή τέχνης εκτός της ζωγραφικής; Με ελκυει η ιδεα της αναπαραστασης. Επομενως με  την κεραμικη και με την ευρυτερη εννοια της, τη γλυπτικη. Με ενθουσιαζει η ιδεα οτι μια αμορφη μαζα ενος αψυχου υλικου μπορει να μορφοποιηθει και να αποκτησει υποσταση.

Αν επιλέγατε μια διαφορετική εποχή για να ζήσετε και να δημιουργήσετε ποια θα ήταν αυτή και με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι θα εκφραζόσασταν καλλιτεχνικά; Τελος 18ου αρχες 20ου αιωνα που υπηρχε μια εξαρση καλλιτεχνικης δημιουργιας, με διαφορα κυματα τεχνης και πολλους καλλιτεχνες σε διαφορους τομεις γλυπτικη, αρχιτεκτονικη κ.α. Στα  ζωγραφικα εργα μου θα χρησιμοποιουσα εναν συνδυασμο ρεαλισμου και ιμπρεσιονισμου και θα μαθητευα διπλα σε καταξιωμενους καλλιτεχνες.

Ποια είναι η σχέση του δημιουργού με το έργο του; Θα ελεγα οτι ειναι μητρικη. Καθε εργο ανεξαρτητα απο το τελικο αποτελεσμα ειναι καταθεση ψυχης. Ειναι ωρες δουλειας
πλαισιωμενες απο εναν χειμαρρο συναισθηματων.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Να συνεχισω τα μαθηματα μου στην ζωγραφικη, να αποκτησω εξειδικευμενες γνωσεις και να  εμπλουτισω τις ηδη υπαρχουσες. Θα ηθελα επισης να παρακολουθησω μαθηματα γλυπτικης. Με λιγα λογια να εξελιχθω, ωστε το αποτελεσμα των εργων μου να ικανοποιει τους στοχους μου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΤΣΙΟΥ
Η Χριστινα Πατσιου γεννηθηκε στη Σουηδια. Τη συναρπαζει η δημιουργικοτητα, οι επιδεξιες κατασκευες και να εκφραζεται μεσω αυτων. Σπουδασε στο ΤΕΙ Θεσ/κης “Τεχνολογος ιατρικων εργαστηριων” και στο ΤΕΙ Λαρισας “Νοσηλευτικη”.
Εργαζεται στον ιδιωτικο τομεα.
Ξεκινησε μαθηματα ζωγραφικης το 2018, στο συλλογο εικαστικων Κατερινης, και απο το 2019 παρακολουθει εντατικα μαθηματα ελευθερου σχεδιου στη σχολη “SimonΑrt” του κ. Συμεων Δερμεντζιδη στην Κατερινη.
Εχει παρακολουθησει  σεμιναρια  ντεκουπαζ και μικτης τεχνικης πηλου και παλαιωσης αντικειμενων.
Εχει στο ενεργητικο της 2 εκθεσεις  στην Ηλιουπολη Αττικης και στην Αφυτο Χαλκιδικης.
Μιλαει την αγγλικη.
Ζει στην Κατερινη Πιεριας.