Η Rinette Josafat στη συλλογική έκθεση «ΕΡΩΣ» της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στην Casa Bianca, για Aline Fernandez Diaz & Σπύρο Αλιμπέρτη

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: Συλλογική εικαστική έκθεση: «ΕΡΩΣ» Aline Fernandez-Diaz & Σπύρος Αλιμπέρτης.

14 Φεβρουαρίου 2023, στις 19.30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης – Casa Bianca

Με έμπνευση την ιστορία αγάπης του ζεύγους της Casa Bianca, Aline και Σπύρου.

Πόσο σας επηρέασε η ενασχόληση με το δικό σας αποτύπωμα στην ερωτική ιστορία της Καζά Μπιάνκα; Η αλήθεια είναι πως με απασχόλησε για αρκετό διάστημα ο τρόπος που θα προσέγγιζα καλλιτεχνικά την ιστορία αυτή. Τελικά αποφάσισα να σταθώ στην εμβληματική φωτογραφία του ζευγαριού και να την αποδώσω με διαφορετικούς τρόπους που αντιπροσωπεύουν τις φάσεις που πιθανόν πέρασε ο έρωτάς τους.

Σε ποιο σημείο της ιστορίας τους επιλέγετε να σταθείτε περισσότερο; Στο γεγονός ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα αυτά που τους χώριζαν σε τόσο δύσκολες εποχές και να αποδείξουν πως έμελλε να είναι μαζί.

Ο φλογερός έρωτας της Αλίν και του Σπύρου απέδειξε ότι μπορεί να νικήσει τα πάντα. Τι θα τους λέγατε αν είχατε την ευκαιρία να μιλήσετε μαζί τους; Θα τους έλεγα πως είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για τους ανθρώπους, πως δεν πρέπει να το βάζουν κάτω και πως αξίζει να παλεύουν και να διεκδικούν αυτό που επιθυμούν.

Πότε ο έρωτας Νικάει; Ο έρωτας ποτέ δεν είναι εύκολος. Νικάει όταν είναι αμοιβαίος, δυνατός και… τυχερός! Όποτε έρχεται, πρέπει να τον ζεις για όσο κρατάει!

Σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ “Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να σχετίζεται και αυτό τον κάνει ευτυχισμένο. Να δίνει…” Ποια είναι η άποψή σας; Πάνω σ’ αυτήν την ανάγκη είναι δομημένη η κοινωνία μας. Άλλοι άνθρωποι την νοιώθουν εντονότερα και κανουν το παν να την ικανοποιήσουν προκειμένου να είναι ευτυχισμένοι άλλοι πάλι ίσως όχι τόσο, με την συμβατική έννοια. Η ικανοποίηση, του να δίνεις είναι πολύ μεγάλη αν και οι περισσότεροι περιμένουμε και να παίρνουμε πίσω, για να νοιώθουμε πλήρεις σε μία σχέση.

Αγαπημένο σας μότο; Ζήσε το σήμερα!

Ποιοι θεωρείτε ότι στήριξαν κατά πολύ αυτό το πρότζεκτ; Αυτή την προσπάθεια της Επίμονης Τέχνης μέσω της ακούραστης Χρύσας Μπαρτζόκα, στήριξαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και πολλοί άλλοι που πιστεύουν και στηρίζουν τέτοιες δράσεις. Φυσικά και όλοι οι καλλιτέχνες που πλαισίωσαν το πρότζεκτ με την δουλειά και την φαντασία τους

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr