Χριστίνα Λάμπρου: Η διασκευή του τραγουδιού «Το νυφικό σου φόρεμα» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group αποτέλεσε για εμένα την πραγμάτωση ενός παλιού ονείρου

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η ερώτησή σας με κάνει να θυμηθώ μια πολύ ωραία παιδική ανάμνηση. Πρέπει να ήμουν επτά ετών, όταν κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής μετακόμισης, έμεινα μόνη σε ένα άδειο δωμάτιο και άρχισα να τραγουδώ. Όταν στη συνέχεια συνειδητοποίησα το ηχητικό αποτέλεσμα, μέσα από τον αντίλαλο του δωματίου, ενθουσιάστηκα.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Σε μια χώρα που έχει βγάλει τόσο σημαντικούς μουσικούς είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω έναν, αυτός θα ήταν ο Νότης Μαυρουδής.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Όπως είπα και προηγουμένως, ξεκίνησα να ανακαλύπτω τη μουσική από την παιδική μου ηλικία. Στη συνέχεια μαθήτευσα στο μουσικό σχολείο όπου ήρθα σε μια πρώτη επαφή με τη θεωρία της μουσικής. Κοιτώντας ξανά στο παρελθόν, μπορώ να πω ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν με φυσικό τρόπο καθώς ανακάλυπτα ότι η μουσική, ως δραστηριότητα, με εξέφραζε σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της ζωής μου. Κατά την εφηβική μου ηλικία διακρίθηκα σε μουσικούς διαγωνισμούς για τις ερμηνείες μου στο κλασικό τραγούδι, γεγονός που με έκανε να αντιληφθώ, ότι η αγάπη μου για τη μουσική και το τραγούδι έχει απήχηση. Διαπίστωσα από τότε ότι με γοήτευαν διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη. Από τη μία με έλκυε το κλασικό ρεπερτόριο και από την άλλη η λαϊκή μουσική η οποία ως γνωστόν συνδέεται με την παράδοση του δημοτικού μας τραγουδιού και τη βυζαντινή υμνολογία. Ως σημαντικότερους σταθμούς στη μέχρι τώρα πορεία μου ξεχωρίζω τη συνεργασία μου με τον συνθέτη Τάκη Σούκα και τον αείμνηστο λαϊκό τραγουδιστή και συνθέτη Αντώνη Ρεπάνη, από τους οποίους έμαθα πολλά. Τα τελευταία χρόνια είχα συμμετοχή σε δύο αξιόλογους δίσκους, τον «Φανό θυέλλης» και «Μια ιδέα να κυματίζει».

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Ο τρόμος κατά τη γνώμη μου είναι προϊόν της αδυναμίας μας να δώσουμε απαντήσεις στα βαθύτερα υπαρξιακά μας ερωτήματα. Η επιτυχία θα μπορούσε να με χαροποιήσει όπως και η αποτυχία να με στεναχωρήσει. Κανένα όμως από τα δύο αυτά ενδεχόμενα δεν θα μπορούσε να με τρομάξει.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Στο βαθμό που η έμφαση δίνεται στη μουσική και στην ανάδειξη νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών, θεωρώ ότι έχουν λόγο ύπαρξης. Άλλωστε κατά το παρελθόν έχουν διακριθεί σημαντικοί καλλιτέχνες μέσα από τηλεοπτικούς μουσικούς διαγωνισμούς. Το πρόβλημα σε αυτά τα talent shows παρουσιάζεται όταν επικρατεί η λογική της κλειδαρότρυπας.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Θαυμάζω το έργο και την πορεία του Γιώργου Νταλάρα. Είναι ένας ερμηνευτής και μουσικός του οποίου κάθε δουλειά είναι εξαιρετικά προσεγμένη και διαχρονική.

Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόσφατο single σας «Το νυφικό σου φόρεμα» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Η διασκευή του τραγουδιού «Το νυφικό σου φόρεμα» αποτέλεσε για μένα την πραγμάτωση ενός παλιού ονείρου. Όσον αφορά την ιστορία αυτού του τραγουδιού θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι ακούγεται σε μια από τις ωραιότερες σκηνές της ταινίας «Της κακομοίρας» με τον Κώστα Χατζηχρήστο στον απολαυστικό ρόλο του Ζήκου. Επιχείρησα λοιπόν, μέσα από αυτή τη διασκευή να δώσω μια πιο μοντέρνα διάσταση χωρίς να αφαιρώ τα στοιχεία που το καταξίωσαν στην κλασική του εκδοχή. Είμαι λοιπόν χαρούμενη με το αποτέλεσμα αλλά και για την συνεργασία μου με το Ogdoo Music Group.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Εντός του 2020 σχεδιάζω πρώτον να κυκλοφορήσω σε συνεργασία με το Ogdoo Music Group δύο ακόμη τραγούδια, μάλιστα στο ένα από τα δύο έχω γράψει τη μουσική, και δεύτερον να πραγματοποιήσω μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων σε διάφορες μουσικές σκηνές. Στις εμφανίσεις αυτές θα ερμηνεύσω τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως Βασίλης Τσιτσάνης, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιάννης Μαρκόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Δημήτρης Λάγιος, Μάριος Τόκας κ.ά.