Έργα του Χρήστου Αντωναρόπουλου στις «700 μέρες -19» της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στη Myró Gallery

Η Ελληνική Ένωση Ιατρικού Δικαίου & Βιοηθικής σε σύμπραξη με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ υποδέχτηκε την πρώτη εκδήλωση για το έτος 2022, με θεματική: «ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΕΧΝΗ»

Στις 10/02/2022 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ “700 μέρες -19” υπό την επιμέλεια της εικαστικού Χρύσας Μπαρζόκα. Η καλλιτεχνική ομάδα παρουσιάζει στην γκαλερί ΜΥΡΟ έργα εποχής 2020-2022, 700 ημερών πανδημίας με την πεποίθηση ότι «η Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς και να διέπεται από απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία».

Η εικαστική έκθεση θα έχει διάρκεια από 10/02/2022 – 19/02/2022. Τα έργα των καλλιτεχνών θα συνεχίσουν να εκτίθενται έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Ώρες επίσκεψης: Τρίτη έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 10.30 – 14.00.

Art project by Chris Barzoka https://www.facebook.com/chris.alevra

Τι αφορά το έργο σας που παρουσιάζει η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην έκθεση «700 μέρες -19»; Το έργο που παρουσιάζεται στην έκθεση αυτή είναι από μια σειρά ένστολων που φτιάχτηκε μέσα στη διάρκεια της καραντίνας. Ένστολοι γιατί η στολή δημιουργεί πάντα και ένα φόβο… Το γεγονός ότι είναι μία όμορφη μπατσίνα όμως το κάνει πολύ πιο γλυκό και πολύ πιο ανεκτό…

Τι νοσταλγείτε απο τα καλλιτεχνικά σας προ covid χρόνια; Τα ταξίδια…

Πόσο επηρεάστηκε η χρωματική σας παλέτα και η θεματολογία σας; Προφανώς και επηρεάστηκε η θεματολογία, όπως είπα & πριν μέσα στην εποχή της καραντίνας που ήταν για μένα και ευχάριστη και δυσάρεστη γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω πάρα πολύ αλλά μου στέρησε άλλα πράγματα. Χωρίς να το καταλάβω η ζωγραφική μου άρχισε να γίνεται πολύ πιο βίαιη, πολύ πιο έντονη, πολύ πιο επιθετική, σε αντίθεση με την προηγούμενη σειρά έργων που ήταν ποπ  και ως θεματολογία και ως τεχνική.

Η εσωστρέφεια της καραντίνας, σας δημιούργησε την ανάγκη να γίνετε περισσότερο εξωστρεφείς ή το αντίθετο; Πάντοτε ήμουν ένα αντιφατικό άτομο, εξωστρεφής μέσα στην εσωστρέφειά μου και το αντίθετο. Μάλλον δεν ήμουν και ποτέ ιδιαίτερα εξωστρεφής ότι ήταν να πω, το έλεγα κυρίως ζωγραφίζοντας και κάνοντας τέχνη γενικά.

Αποτελεί καλλιτεχνική έμπνευση για εσάς η αισιόδοξη πλευρά της ζωής; Η αισιοδοξία έτσι κι αλλιώς είναι ένα υπέροχο πράγμα στη ζωή μας.  Η έμπνευση είναι υπερτιμημένη, δεν νομίζω ότι ένας καλλιτέχνης χρειάζεται έμπνευση για να ζωγραφίσει ή τουλάχιστον εγώ. Ούτε έμπνευση χρειάζεται ούτε τα προσωπικά του βιώματα. Είμαστε επαγγελματίες, ζωγραφίζουμε γιατί πρέπει να ζωγραφίσουμε όπως αναπνέουμε γιατί πρέπει να αναπνεύσουμε. Τελικά ξαναλέω, ότι η έμπνευση είναι υπερτιμημένη, δεν τη χρειαζόμαστε.

Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος; Ο τρόπος που μπορεί να γίνει καλύτερος ο κόσμος, αν και δεν είμαι ειδικός, θα πω όμως ότι, όταν πάψουμε να πιστεύουμε ότι φταίνε μόνο οι άλλοι και αρχίσουμε να βλέπουμε τη δική μας ευθύνη στο τι γίνεται, τότε ίσως γίνει καλύτερος…

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr
Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο χώρο της GALLERY MYRO, Νικηφόρου Φωκά 8.
www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube