«ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ»

Σύλλογος Παιδαγωγών-Εμψυχωτών
Θεατρικού Παιχνιδιού
«Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης»

«ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ»

Στο 3ο Φεστιβάλ θεάτρου «Μυθικές μέρες»… στο Θέατρο της Ημέρας
Συναντήσεις, παραστάσεις & δράσεις με αφορμή Αρχαιοελληνικούς μύθους & Θέατρο
Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ θεάτρου «Μυθικές μέρες», που διοργανώνει το Θέατρο της Ημέρας, θα λάβει μέρος από την Κρήτη η παράσταση «Το πλαίσιο μιας απουσίας» – Δύο σκηνικές εκδοχές σε κείμενα Σάμιουελ Μπέκετ & Λάκη Κουρετζή. Θα παρουσιαστεί από την Ομάδα Αποφοίτων του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Παιδαγωγών-Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης» και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ. Η ΟΜΑΔΑ προσεγγίζει με έναν άλλο τρόπο το θεατρικό φαινόμενο, ως παιδευτικό και κοινωνικό αγαθό, με τη μέθοδο και τις τεχνικές του Θεατρικού Παιχνιδιού. Συντελεστές της παράστασης: Δραματουργική Επεξεργασία – Σύλληψη ιδέας : Λάκης Κουρετζής, Σκηνοθεσία: Λάκης Κουρετζής – Μάρια Κεφαλάκη, Επιμέλεια παράστασης: Aνδρομάχη Μοντζολή
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Ιωάννα Κρασανάκη, Ελευθερία Μαραγκάκη, Εύα Μαρκάκη, Χαρούλα Μαυράκη, Στέλλα Μπουμπουλάκη, Κατερίνα Μπραγουδάκη, Πόπη Παπαδάκη, Δήμητρα Παρτάλη, Μανώλης Σηφάκης, Αριστόκριτος Τομαζινάκης.
Τα τελευταία χρόνια οι Μύθοι και κυρίως οι Αρχαιοελληνικοί, διαποτίζουν την θεατρική, παιδαγωγική και εκπαιδευτική δραστηριότητα του Θεάτρου της Ημέρας. Η μεγάλη δύναμη, σημασία και σημαντικότητά τους, η οικουμενικότητα και το μήνυμα που μεταφέρουν μέσα στους αιώνες, επίκαιρο όσο ποτέ, οδήγησαν στην συστηματική ενασχόληση με το σύμπαν των αρχαιοελληνικών μύθων. Πασίγνωστοι και αγαπητοί σε μικρούς και μεγάλους, με ανάλογη αφετηρία, προσέγγιση και ερεθίσματα για κάθε ηλικία, αυτούσιοι, διασκευασμένοι και προσαρμοσμένοι στη σύγχρονη πραγματικότητα, αποτελούν ιδιαίτερα αξιόλογη και αξιοποιήσιμη πρώτη ύλη – δραματουργικό υλικό, ώστε να συντεθούν δράσεις και παραστάσεις και να προκύψουν ενδιαφέρουσες συναντήσεις.
Γεν. Είσοδος 8 ευρώ. Πληροφορίες- κρατήσεις: 210 6929090
ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ν. Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου) 115 24 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777, Fax: 210 6923470 [email protected],

www.theatro-imeras.gr