«Το Κόκκινο Νήμα»

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, 8.30μμ

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019- Νύχτες Αλληλεγγύης

Είσοδος Ελεύθερη

Μια μουσική ιστορία έρωτα και…ανταρσίας

Μουσικές, ποιήματα, κείμενα και τραγούδια από μια παλλόμενη γη, σ’ έναν φλεγόμενο αιώνα.
Το «Κόκκινο Νήμα» είναι μια ιστορία έρωτα και ανταρσίας που θα ξετυλιχτεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στις 8.30μμ.

Με αφετηρία τον Αργεντίνο, ινδιάνικης καταγωγής, Atahualpa Yupanqui ο οποίος συνομιλεί με μια εκλεκτή, ιδανική παρέα ανθρώπων, φίλων σίγουρα, μακρινών γεωγραφικά και, ίσως και χρονικά, πλην, συνοδοιπόρων.

Μια παράσταση μουσικής και λόγου, για τον έρωτα, το πάθος και την αγωνία, το δίκαιο και το άδικο, τον αγώνα και την ουτοπία, την αντίσταση σε καθετί άδικο και απάνθρωπο.

Με άξονα τον λόγο και τον ήχο του μοναδικού ποιητή -φιλοσόφου-τραγουδοποιού του 20ου αιώνα Atahualpa Yupanqui, ξεδιπλώνεται ένα κόκκινο νήμα συνάντησής του με τα τραγούδια της Mercedes Sosa και του Vicror Jara και τον “ήχο” των Inti Illimani.

Ο Νερούδα, ο Λόρκα και ο Μπρεχτ, μεταφράζονται, μελοποιούνται και τραγουδιούνται ως «έλληνες», κάνοντας παγκόσμιους τον Λειβαδίτη, τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη, τον Μικρούτσικο.

Το «Κόκκινο Νήμα» υφαίνουν επί σκηνής, η ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου και οι τραγουδιστές Κώστας Θωμαΐδης και Natalia Soledad Petsalis, πλαισιωμένοι από μουσικό σχήμα.

Σ’ αυτήν την ιστορία πρωταγωνιστούν οι: Atahualpa Yupanqui – Mercedes Sosa, Victor Jara – Inti Illimani, Pablo Neruda – Federico García Lorca – Τάσος Λειβαδίτης, Μίκης Θεοδωράκης – Μάνος Χατζιδάκις – Θάνος Μικρούτσικος και ο Bertolt Brecht.

Επί σκηνής:
Τραγούδι: Κώστας Θωμαΐδης
Natalia Soledad Petsalis

Αφήγηση: Μαρία Κανελλοπούλου

Βιολί: Σωκράτης Σταθουλόπουλος
Πιάνο: Βύνη Φουντά
Κιθάρα: Νίκος Χατζηελευθερίου

Κείμενα- βασικός σχεδιασμός: Περουλής Σακελλαρίδης

Μουσική επιμέλεια:
Βύνη Φουντά- Νίκος Χατζηελευθερίου

Ώρα Έναρξης : 20:30
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς,
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Με εθελοντική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.