Τα Γιγαντιαία Έργα της Niki Goranova

Η ιδιαίτερη και τολμηρή καλλιτέχνις Niki Goranova ζει και δραστηριοποιείται κυρίως στην όμορφη Κρήτη και συγκεκριμένα στην πόλη του Ηρακλείου, ωστόσο δημιουργίες της βρίσκονται και στις τριγύρω περιοχές αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας!

Τα έργα της καλλιτέχνιδος πραγματικά εντυπωσιακά μιας και πρόκειται για γιγαντιαίες δημιουργίες – τοιχογραφίες που κοσμούν πολύ μεγάλα κτίρια, γέφυρες, πάρκα κλπ. Σκοπός της είναι να ομορφύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων, προσδίδοντας χρώμα αλλά ταυτόχρονα και να μεταφέρει διάφορα μηνύματα μέσω των εικόνων που ζωγραφίζει.

Όπου και αν αν στρέψει κανείς το βλέμμα του στην πόλη θα αντικρίσει μεγαλουργήματα που ο τρόπος δημιουργίας τους σίγουρα τρομάζει.

H Niki Goranova προκειμένου να ζωγραφίσει αυτούς τους κολοσσιαίους επιτοίχιους ”πίνακες”, ανεβαίνει σε μεγάλες σκαλωσιές, κρέμεται από σχοινιά, ακροβατεί κυριολεκτικά στον αέρα και πολλές φορές σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, σε τσουχτερό κρύο ή και σε καύσωνα.

Σε συνεργασία με καλλιτεχνικούς Φορείς, συλλόγους, Δήμους, εδώ και χρόνια μετατρέπει απλούς τοίχους σε έργα Τέχνης, συνεργαζόμενη και με graffiti specialist καλλιτέχνες μιας και συνδυάζει τη ζωγραφική με τη graffiti art!

H τελευταία δημιουργία της –  σε συνεργασία με τον ιδιαίτερο graffiti artist Crat Marko, με τον οποίο έχει δημιουργήσει τα περισσότερα έργα αυτού του αφιερώματος –  βρίσκεται στο όμορφο Σκαλάνι, στην Αλικαρνασσό Ηρακλείου η οποία έχει μήκος 40 μέτρα και ύψος 4! Σε αυτό το έργο το οποίο έχει μορφή φίλμ, απεικονίζονται παραδοσιακές σκηνές από την ζωή  Κρήτη του παρελθόντος και μορφές γνωστών Κρητικών μουσικών, βιολάτορων και λυράρηδων! 

Η Niki Goranova, εκτός από αυτές τις εκπληκτικές γιγαντιαίες εικόνες που δημιουργεί, φιλοτεχνεί έργα σε καμβά, γλυπτά και κάθε λογής τεχνήματα. Συμμετέχει σε εικαστικές εκθέσεις και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πιο πρόσφατη συμμετοχή σε πανελλήνιο επίπεδο αυτή των ART AWARDS της Dreamtean στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και του LOVE THE STRAYS στο Ζάππειο Μέγαρο! 

H DREAMTEAM με χαρά δέχτηκε την πρόσκληση και επισκέφθηκε τα γιγαντιαία έργα Τέχνης της Νiki Goranova στο Ηράκλειο Κρήτης και όπως σχολίασε ο Πρόεδρος του Φορέα κος Χρήστος Πετρίδηςκαλλιτέχνες και άνθρωποι όπως η κυρία Goranova, προάγουν πραγματικά τον Πολιτισμό. Τα έργα της αξίζουν ιδιαίτερες προβολής από τα μμε, σεβασμό από τους Πολίτες και πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενα μελέτης κυρίως ως προς το περιεχόμενό τους από τους νεότερους καλλιτέχνες, τα παιδιά αλλά και από όλους τους ανθρώπους μιας και για όλους είναι φτιαγμένα. Για εμάς στη Dreamteam, είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να έχουμε δίπλα μας δημιουργούς του επιπέδου της Niki Goranova και ως καλλιτέχνη αλλά και ως εθελοντή στις κοινωνικές μας δράσεις

Μεγάλη της αγάπη ταυτόχρονα είναι ο εθελοντισμός, όσο αφορά στα παιδιά και στα ζώα όπου Niki Goranova προσφέρει και βοηθάει με κάθε τρόπο! Στο προσεχές διάστημα θα είναι μέσα στους διοργανωτές ενός πολύ όμορφου multi Φεστιβάλ Τέχνης για καλό σκοπό, στο Ηράκλειο Κρήτης!