Σωματείο “Οι Φίλοι του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα”: ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΠΟΠΗ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

Η Πόπη Πετρίδου ήταν ένα από τα παλαιότερα μέλη του Σωματείου των Φίλων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Μάλιστα, διατέλεσε πρόεδρος του Σωματείου την περίοδο που ιδρύθηκε το Ίδρυμα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Φίλων και υπηρέτησε από τη θέση της Αντιπροέδρου.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αφού ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη εκπαίδευσή της, εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, διορίστηκε δικηγόρος και από το 1957 μέχρι το 1987 ήταν συμβολαιογράφος στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν από την παραίτησή της από τη θέση της συμβολαιογράφου, το 1985, φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. στο τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας, από όπου αποφοίτησε το 1989. Ασχολήθηκε επίσης με τον οδηγισμό, ήταν εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού και υπήρξε αντιπρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Βρισκόταν πάντοτε στο πλευρό του Σωματείου των Φίλων και του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, με όραμα για την Μακεδονία και την ανάδειξη της εθνικής σημασίας του Μακεδονικού Αγώνα. Συμμετείχε στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου μαζί με την αδελφή της Μαίρη.
Η Πόπη Πετρίδου διακρινόταν για την ευγένεια, τη συνέπεια και τη μετριοπάθεια του χαρακτήρα της, τη δημιουργικότητα και τη φρεσκάδα του πνεύματός της. Ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα, μπροστά από την εποχή της.

Το Σωματείο των Φίλων και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα της οφείλουν πολλά για το έργο της.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου, τη Δευτέρα 10/9/2018, ώρα 16:30.

Πηγή Σωματείο “Οι Φίλοι του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα”