Στο Πανόραμα «κλείδωσε» η καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή !

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Να μη λείψει κανείς από την κάλπη. Συνεχίζουμε όλοι μαζί και ενωμένοι»

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση στο Πανόραμα που έστειλε ένα καθαρό μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή μίλησε την Πέμπτη το βράδυ ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ενότητας», έκανε λόγο για ένα υπέροχο ταξίδι. «Το ξεκινήσαμε μαζί και θα το συνεχίσουμε και στη νέα θητεία με τον ίδιο ενθουσιασμό. Χωρίς κομματικές παρωπίδες και χρώματα, γιατί το δικό μας κόμμα είναι ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη», σημείωσε, ενώ έκανε αναλυτική παρουσίαση του μεγάλου έργου που έγινε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.
«Το Πανόραμα δεν είναι μόνο τα τρίγωνα και οι μεζονέτες! Είναι μια περιοχή με πολιτισμό και ποιότητα ζωής, για την οποία ο δήμος έχει συμβάλλει τα μέγιστα με υποδομές προστιθέμενης αξίας. Υποδομές που κάνουν καλύτερη τη ζωή μας: Ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, με στάδιο ολυμπιακών προδιαγραφών, κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο, όπου 12.000 παιδάκια έμαθαν κολύμπι.
Πραγματώνουμε το αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιή», αφού μαζί με τις αθλητικές εγκαταστάσεις κατασκευάσαμε χώρους πολιτισμού, φιλοξενίας και συνεδρίων. Γίναμε ο μοναδικός δήμος στη χώρα που αγκάλιασε τον κινηματογράφο, με το πρώτο δημοτικό θερινό σινεμά να κλείνει σήμερα εδώ 20 χρόνια και το δίδυμο αδερφάκι του, στην Πυλαία τα πρώτα του 6. Με 5 δημοτικές κινηματογραφικές λέσχες σε ολόκληρο τον δήμο ».
Όσο για τη λίστα των έργων που έγιναν στο Πανόραμα είναι πραγματικά μεγάλη: «Οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και ολοκληρώσαμε αυτό το πανέμορφο και σύγχρονο Δημαρχείο, το Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», την αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη», τη Δημοτική Πινακοθήκη, την Κινηματογραφική Λέσχη, το Δημοτικό Ωδείο, το Λαογραφικό Μουσείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Παιδικό Σταθμό, το ΚΕΠ που ήταν από τα πρώτα 20 που λειτούργησαν σε όλη τη χώρα, το Δημοτικό Αναψυκτήριο «Πλατανάκια» με την ανάπλαση όλης της περιοχής, τον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για τα παιδιά μας. Υλοποιήσαμε το ΚΕΠ Υγείας για πρόληψη και ενημέρωση, που ήταν το πρώτο σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, το αποχετευτικό δίκτυο που πήγε στο μισό Πανόραμα και την υπογειοποίηση των φονικών πυλώνων υψηλής τάσης που περνούσαν μέσα από τα σπίτια. Αξιοποιούμε την τεχνογνωσία μας τώρα και στην Πυλαία μας. Βάλαμε τον πήχη ψηλά και προσπαθήσαμε να τον κρατήσουμε εκεί», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στα αόριστα «ΘΑ» και τις ανέξοδες υποσχέσεις με απλούς τίτλους των αντιπάλων του.
Ταυτόχρονα παρουσίασε τη δική του κοστολογημένη πρόταση για το Πανόραμα του αύριο, που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων:
-υπόγειο πάρκινγκ στο Πέτρινο δημοτικό του Πανοράματος για 330 θέσεις μέσω ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, επικαιροποιώντας τη δική του μελέτη που υπάρχει ώριμη από το 2004.
-Διπλασιασμό των θέσεων στάθμευσης σε 650, μέσω σύνδεσης με mini bus με τα υφιστάμενα πάρκινγκ στο δημαρχείο Πανοράματος και στο πάρκο Γαλανού με το υπό κατασκευή υπόγειο πάρκινγκ στο Πέτρινο Σχολείο.
-3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος μέσω ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 4.600.000 ευρώ, μαζί με τα δύο αντίστοιχα σχολεία της Πυλαίας
-Δασικό πάρκο στον Λόφο Ανάληψης στο Πανόραμα, με ιδίους πόρους, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.
-Βελτίωση των συνεδριακών υποδομών στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη».
-Στον τομέα της ασφάλειας αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού σε σύγχρονο Αστυνομικό Τμήμα. «Αυτό είναι δέσμευση», σημείωσε.
-Δημιουργία στο Πέτρινο Σχολείο Κέντρου για το παιδί και την οικογένεια.
-Επανασχεδιασμός των συγκοινωνιών του ΟΑΣΘ σε σχέση με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, ώστε να εξυπηρετεί πραγματικά τις συγκοινωνιακές ανάγκες
«Πρόκειται για πραγματικά έργα, για πραγματικές λύσεις απέναντι σε ανέξοδες υποσχέσεις και λαϊκισμό χωρίς ουσία. Εμείς θα είμαστε και αύριο εδώ και θα σας δίνουμε λογαριασμό. Γιατί αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης στα μάτια μαζί σας θα την τιμήσω μέχρι την τελευταία στιγμή», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης, ενώ προχώρησε σε μια εξομολόγηση που αφορούσε στην υποψηφιότητά του για τον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης. «Δεν αποδέχθηκα την πιο επίσημη πρόταση που μου έγινε για τον δήμο Θεσσαλονίκης, γιατί οι δεσμοί μου με όλους εσάς είναι δεσμοί καρδιάς, ψυχής, εμπιστοσύνης και αγάπης. Όνειρο και φιλοδοξία μου να «κρεμάσω» την αυτοδιοικητική μου φανέλα στον δήμο της καρδιάς μου τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη», σημείωσε καταχειροκροτούμενος ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ενότητας».
«Στις 26 Μαΐου σας ζητώ μια καθαρή εντολή. Μια μόνο Κυριακή.
Για να συνεχίσουμε μαζί ενωμένοι αφού μας δένει η αγάπη για τον τόπο μας. Να μη λείψει κανείς», κατέληξε ο κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης παρουσίασε τη δυνατή ομάδα με την οποία κατεβαίνει στις εκλογές της Κυριακής. «Είμαστε αυτοδιοικητικοί, δίχως κόμματα και χρώματα. Μια ομάδα που συνδυάζει την εμπειρία, την ικανότητα και τη μεγάλη διαδρομή στην αυτοδιοίκηση. Μια ομάδα που ανανεώθηκε κατά 60% αλλά και μια ομάδα με νέους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες, όπου ο ρόλος της γυναίκας είναι ιδιαίτερα σημαντικός», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του δημαρχείου Πανοράματος, το οποίο γέμισε ασφυκτικά. Μάλιστα για τον λόγο αυτό είχε στηθεί και οθόνη έξω από τον χώρο της εκδήλωσης για να μπορεί ο κόσμος να παρακολουθήσει την ομιλία του δημάρχου. Η βράδια άνοιξε με ένα επτάλεπτο βίντεο με τα έργα της διοίκησης του δήμου, ενώ στη συνέχεια η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, δημότης του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, απεύθυνε σύντομο αλλά ιδιαίτερα θερμό χαιρετισμό. «Δήμαρχε, τι να πω για σένα! Αφού τα έχεις κάνει όλα», είπε απευθυνόμενη στον επικεφαλής του συνδυασμού η κ. Πατουλίδου.