Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη προσκεκλημένη της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη προσκεκλημένη της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης Συζητώντας με…” τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

(Τρίτη, 17.11.2020, 16:00)

Η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης ολοκληρώνει τον επιτυχημένο κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων υπό τον τίτλο «Συζητώντας με…» με μια διεθνή Ελληνίδα με σπουδαίο έργο στους τομείς του ανθρωπισμού, της παιδείας, του πολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Με δράση που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας, η κα. Βαρδινογιάννη, πρόσφατα βραβεύτηκε από τον ΟΗΕ με το Βραβείο Νέλσον Μαντέλα, την ύψιστη διάκριση στο χώρο της προσφοράς και του ανθρωπισμού.

Είναι η μοναδική Ελληνίδα που κατέχει τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Ευποιΐας που της απένειμε το Σεπτέμβριο 2020 η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Είναι Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO από το 1999. Είναι Πρόεδρος των Σωματείων «ΕΛΠΙΔΑ», «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Η συζήτηση θα μεταδοθεί αύριο Τρίτη, 17 Νοεμβρίου και ώρα 16.00.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συντονίζει η αρχισυντάκτρια του τ/σ Alpha, Λώρα Ιωάννου.

Ο κύκλος συζητήσεων εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας, η οποία ολοκληρώνεται στις 18 Νοεμβρίου 2020, προσφέροντας όλο αυτό το διάστημα ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτού στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν ο θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται, ότι κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας αποτέλεσε: “Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου”.

Η ψηφιακή συζήτηση θα μεταδοθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το κανάλι της Ελληνικής Προεδρίας στο youtube που μπορείτε να δείτε εδώ, καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.