Στέφανος Μακρίδης: “Θα ήθελα να συνεργαστώ με καταξιωμένους συνθέτες και καταξιωμένους συναδέλφους”

Ο Στέφανος Μακρίδης είναι ένας γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής που κοσμεί το χώρο πολλά χρόνια με το ήθος του αλλά και με την σπουδαία λαϊκή του φωνή!
Κυκλοφόρησε το νέο του δισκογραφικό βήμα από την Real Music με τίτλο “Δεν μπορείς να φανταστείς” σε στίχους του Χρήστου Αναστασίου και μουσική Χρήστου Αναστασίου και Γιάννη Μαγγελάκη.

Κυρίες και κύριοι ο Στέφανος Μακρίδης σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο Polismagazino.gr

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Θυμάμαι σε ηλικία 9 – 10 χρονών άκουγα δισκάκια των 45 στροφών στο πικάπ του πατέρα μου, από τότε κατάλαβα πως η μουσική είναι όλη μου η ζωή!

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Πρότυπό μου από μικρό παιδί έχω το Στράτο Διονυσίου βέβαια μου αρέσουν κι άλλοι καλλιτέχνες. Δύσκολο να απαντήσω για συγκεκριμένο μουσικό γιατί είναι πολλοί που θαυμάζω.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Ξεκίνησα στην ηλικία των 20 χρόνων. Ξεκίνησα να τραγουδάω παρεΐστικα με δυο-τρεις φίλους μουσικούς. Κάποια στιγμή αργότερα βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη και γνώρισα κάποιους μάνατζερ και έτσι ξεκίνησα επαγγελματικά. Το 2003 κατέβηκα στην Αθήνα ώστε να κάνω γνωριμίες για να βρω δουλειά σαν τραγουδιστής. Δυσκολεύτηκα βέβαια δεν το κρύβω, το 2007 έκανα το πρώτο cd μου με έξι τραγούδια, αργότερα γνώρισα το Χρήστο Αναστασίου. Το 2011 κάνουμε ένα CD με 10 τραγούδια που έχει τίτλο ‘’Να κρατάμε αποστάσεις’’. Στην πορεία κάναμε κι άλλα τραγούδια τα οποία τα κυκλοφορούσαμε διαδικτυακά, το 2017 με το Δημήτρη τον Πολυχρόνη και τον Νίκο Γεωργόπουλο κάνουμε 12 τραγούδια ένα CD ολοκληρωμένο με τίτλο ‘’Στη βρεγμένη Λεωφόρο’’ ενώ αργότερα ένα ντουέτο το ‘’Δύο φωνές μαζί’’ με την Ειρήνη Διαμάντη και τώρα πριν από μία εβδομάδα περίπου κυκλοφόρησε το καινούριο μου τραγούδι το οποίο έχει τίτλο ‘’Δεν μπορείς να φανταστείς’’. Τους στίχους υπογράφει ο Χρήστος Αναστασίου και τη μουσική ο Χρήστος Αναστασίου και Γιάννης Μαγγελάκης και κυκλοφορεί από την Real Music.
Επιρροές και θετικές και αρνητικές υπάρχουν σε κάθε δουλειά και ειδικά στη δική μας τη δουλειά λόγω ανταγωνισμού και αντιζηλίας είναι πιο έντονες.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Η άποψή μου για τα talent show είναι οι εξής. Πρόκειται για μια βιομηχανία παραγωγής καλλιτεχνών με ελάχιστες εμπειρίες και βιώματα.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Θα ήθελα να συνεργαστώ με καταξιωμένους σύνθετες και καταξιωμένους συναδέλφους. Θα είναι ένα σχολείο ακόμα για μένα τέτοιου είδους συνεργασίες. Είναι πολλοί και δεν θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα και αδικήσω κάποιους.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Νομίζω ότι η μουσική παιδεία είναι ένα δυνατό όπλο για τον καλλιτέχνη.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Σαφώς και υπάρχουν μουσικοί τεράστιοι μπορώ να πω με γνώση και αγάπη γι’ αυτό που προσφέρουν.

Ποιο τραγούδι ξεχωρίζετε άλλου καλλιτέχνη που θα θέλατε να ερμηνεύσετε εσείς; Δεν έχω ένα συγκεκριμένο, είναι πολλά, γενικά τα τραγούδια που ερμηνεύω με γεμίζουν και τα αγαπώ, αγαπώ αυτό που κάνω!

Πείτε μας δύο λόγια για το νέο σας τραγούδι. Τώρα για το καινούργιο μου τραγούδι είναι μία καταπληκτική μπαλάντα με πολύ ωραίο ερωτικό στίχο ωραία μελωδία. Πιστεύω ότι και από τη μεριά μου έχει βγει μία πολύ καλή ερμηνεία. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο να το αγαπήσει ο κόσμος. θέλω να ευχαριστήσω τον στιχουργό Χρήστο Αναστασίου ο οποίος έχει γράψει και τη μισή μελωδία μαζί και τον Γιάννη Μαγγελάκη που μου το εμπιστεύτηκαν. Ευχαριστώ και την εταιρεία μου την Real Music και τον διευθυντή Δημήτρη Τσιανάκα και Απόστολο Βούλγαρη για την εμπιστοσύνη.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Τα μελλοντικά σχέδια όχι μόνο για μένα για όλους μας είναι να ξεπεράσουμε όλο αυτό που ζούμε να ανοίξουν τα μαγαζιά να ξαναμπούμε στη ροή της ζωής μας έχω πολλά στο μυαλό μου υπάρχουν ήδη προτάσεις για συνεργασίες σε διάφορους χώρους υπομονή μέχρι να φύγουμε από αυτή την κατάσταση και εύχομαι μόνο υγεία σε όλο τον κόσμο.

https://youtu.be/6wASUAHtuBE