Έργα της Ειρήνης Μητούδη στην καρδιά της Μυκόνου με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ

Η «Επίμονη Τέχνη» με τη συλλογικότητα 28 σπουδαίων εικαστικών ανοίγει αυλαία στο φετινό καλοκαίρι εκεί που οι θερινές διακοπές ξεκινάνε παγκοσμίως, στο αξιοζήλευτο νησί των ανέμων την πανέμορφη Μύκονο με τίτλο
Θ-ΕΡΟΣ ΕΛΛΑΣ “Το καλοκαίρι ξεκινάει από την Ελλάδα”

TH-EROS HELLAS “Summer begins from Greece”

www.facebook.com/epimonitexni/

«Επίμονη Τέχνη»
Έμπνευση Επιμέλεια
Art project by Chris Barjoka www.facebook.com/chris.alevra

ΜΥΚΟΝΟΣ 17 – 21 Ιουνίου

Επίσημη ξενάγηση: Σάββατο 19 Ιουνίου στις 21.00

ΚΔΕΠΠΑΜ: Αίθουσα Καλογερά & Αιθουσα Ματογιάννι – Παναχράντου 2
Χώρα Μυκόνου
Μύκονος (Μόλις 200 μέτρα από τη Μικρή Βενετία της Μυκόνου).

Το polismagazino.gr παρουσιάζει τη συνέντευξη της Ειρήνης Μητούδη.

Ποια η χρωματική ποικιλία και η τεχνική με την οποία συμμετέχετε σε αυτή την έκθεση της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στη Μύκονο; Σε αυτήν την έκθεση συμμετέχω με κολάζ και ζωγραφική (τεχνική mixed media). Μέσω των κολάζ μου ο θεατής μπορεί να ταξιδέψει σε ένα μαγικό κόσμο που κάνει τα αδύνατα δυνατά με μεράκι και φαντασία έχω ταξιδέψει στον κόσμο του μη υπαρκτού και συνθέτοντας αναλογικά εικόνες δημιουργώ καινούργιες με τις οποίες κάποιες φορές κοινωνώ και ηχηρά μυνήματα! Η χρωματική παλέτα των συγκεκριμένων έργων μου είναι πολύχρωμη γιατί έτσι θεωρώ ότι πρέπει να είναι και η ζωή μας

Μπορείτε να αναγνωρίσετε κάποια γεγονότα – σταθμούς στην πορεία σας; Ένας σταθμός για εμένα είναι σίγουρα το ίδιο μου το επάγγελμα. Ασχολούμαι με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων όπου και αυτό ξεκινά με σχέδιο (κατόψεις όψεις προοπτικά) και έχει άμεση σχέση με τη δημιουργία. Πρώτα σχεδιάζω και μετά υλοποιώ ό,τι έχω φανταστεί!Είναι καταπληκτική η αίσθηση του να βλέπεις να πραγματώνεται ό,τι έχεις σχεδιάσει στο χαρτί.

Υπάρχει κάποια καθοριστική στιγμή που σας οδήγησε να γίνετε καλλιτέχνης; Λατρεύω την τέχνη σε κάθε έκφανσή της και απολαμβάνω τη χαρά της δημιουργίας από τα παιδικά μου χρόνια που τότε ζωγράφιζα ασταμάτητα τους τοίχους του σπιτιού μου. Έκτοτε δεν σταμάτησα να αναζητώ νέους τρόπους έκφρασης με γνώμονα πάντα την ανθρώπινη επικοινωνία και την εξέλιξη που μπορεί να αποφέρει ο εκάστοτε διάλογος.

Τι ειναι αυτό που σας εμπνέει περισσότερο και πόσο σας ενδιαφέρει η προβολή του έργου σας να επικοινωνήσει με τον θεατή; Η ίδια η ζωή είναι πηγή έμπνευσης για εμένα και θεωρώ το να μπορώ και επικοινωνώ με τον θεατή μέσω των έργων μου ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μου προσφέρει η τέχνη!

Τι θα λέγατε στο κοινό που πρόκειται να σας επισκεφθεί; Με μεγάλη χαρά θα τους περιμένουμε να ταξιδέψουμε παρέα στα μονοπάτια της τέχνης γιατί αναμφίβολα η τέχνη είναι ένα ταξίδι χρωμάτων φαντασίας και αλληλεπίδρασης!

Χορηγός επικοινωνίας: polismagazino.gr