“Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο…”

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο”, φώναζε ο 19χρονος Άλκης που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με δρεπάνι στη Θεσσαλονίκη από ψυχανώμαλους χούλιγκαν εγκληματίες.

Σ’ ένα κόσμο που έχει γεμίσει κτήνη, σ’ αυτή την χώρα που κανείς δεν τιμωρείται παραδειγματικά θα θρηνήσουμε κι’ άλλα παιδιά, κι’ άλλες βιασμένες κοπέλες, κι’ άλλες δολοφονημένες γυναίκες.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, η υποτιθέμενη συντριβή του δεν μας άγγιξε καν. Όλοι πια ξέρουμε ότι όλοι αυτοί – και κυρίως οι εισαγγελείς, οι ανακριτές και οι δικαστικοί – ενώ μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση, δεν το κάνουν. Οπότε τα κροκοδείλια δάκρυά τους είναι περιττά.

Έχω σπαράξει τις τελευταίες μέρες με την είδηση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κοντά στο γήπεδο του Άρη. Ο Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ ποτέ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

Εκείνη την ημέρα περπατούσε με φίλους του όταν δέχτηκαν άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων που κατέβηκαν από δύο αυτοκίνητα και τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες μιλούσαν ελληνικά. Αρχικά τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του Άλκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες επιτέθηκαν στην παρέα με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που παρομοιάζονται με δρεπάνια.

Ο Άλκης τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ τα άλλα δύο παιδιά φέρουν τραύματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Αστυνομία στην παρέα του Άλκη που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, ήταν ακόμα δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν και να γλιτώσουν από τους αδίστακτους δράστες.

Η κοινή γνώμη μιλάει για ανθρώπους του συστήματος που δεν κάνουν την δουλειά τους, που προστατεύουν αλήτες και νταήδες και δεν τους χώνουν μέσα να σαπίσουν στην φυλακή. Θα συλληφθούν και θα καταδικαστούν σε ισόβια αυτά τα καθίκια;

Όλοι εύχονται η….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την συνέχεια εδώ: