Ρεσιτάλ και masterclass κιθάρας του Ιάκωβου Κολανιάν

Ο διεθνώς διακεκριμένος κιθαριστής Ιάκωβος Κολανιάν, με τις επανειλημμένες του εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο σημαντικών κιθαριστών της γενιάς του. Το κοινό παρακολουθεί πάντα με ενδιαφέρον τις ερμηνείες του οι οποίες διαπνέονται από όραμα και πίστη, αποτελούν δε, συχνά, τη γέφυρα ανάμεσα στην κλασική μουσική και τις μουσικές του κόσμου.

Η πλούσια προσωπική του δισκογραφία από το 1989 μέχρι σήμερα έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, αλλά και βραβεία. Ως δάσκαλος, έχει δημιουργήσει σχολή από νέους διαπρεπείς κιθαριστές. Διδάσκει στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος των μουσικών εργαστηρίων του Δήμου Παλλήνης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου. Έχει διδάξει σε master classes σε Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ (Dallas UD, Oklahoma OU, North Dakota UND, Arkansas State University) στον Καναδά (University of Victoria) στην Αρμενία (Yerevan State Conservatory) και σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κιθάρας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2011 παρασημοφορήθηκε από τη κυβέρνηση της Αρμενίας με το μετάλλιο “Κομιτάς”.

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στις 8.30 μ.μ., ο Ιάκωβος Κολανιάν παρουσιάζει στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας ένα ενδιαφέρον κιθαριστικό πρόγραμμα με έργα Bach, Mozart, Debussy, Chopin, Scarlatti, Aguado, που περιλαμβάνει επίσης αποσπάσματα από τον “Επιτάφιο” του Μίκη Θεοδωράκη σε διασκευή του σολίστ, αλλά και το περίφημο “Voices 1915”, έργο βασισμένο σε αρμενικούς λαϊκούς τρόπους που γράφτηκε από τον ίδιο για τα 100 χρόνια από την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Πρόγραμμα

J. S. Bach: Lute Suite No 4 BWV 1006a / D. Aguado: Introduction and Rondo Op. 2 No 2 / C. Debussy: Clair de Lune / D. Scarlatti: 3 Sonatas (K.1, K.11, K.14) / W. A. Mozart: Sonata in F K.332 / F. Chopin: Valse Op. 64, No 2 / I. Κολανιάν: Voices 1915 / M. Θεοδωράκης: Επιτάφιος

Θα ακολουθήσει Μasterclass κιθάρας το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στην ίδια αίθουσα. Το διήμερο αυτό σεμινάριο αποτελεί σπουδαία ευκαιρία για σπουδαστές αλλά και σολίστ κιθάρας να διδαχθούν από τον διαπρεπή κιθαριστή και δάσκαλο.
Το Masterclass μπορεί να παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος ως ακροατής.
Ως ενεργά μέλη γίνονται δεκτοί σπουδαστές τουλάχιστον ανωτέρας σχολής, πτυχιούχοι ή διπλωματούχοι.
Δίδακτρα ενεργών μελών 50 €
Δίδακτρα ακροατών 15 €
Η έναρξη του σεμιναρίου το Σάββατο 22/02 θα γίνει στις 3 μ.μ. και την Κυριακή 23/02 στις 11 π.μ.

Ρεσιτάλ κιθάρας του Ιάκωβου Κολανιάν
Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
ΩΡΑ 20:30
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 10 € – ΜΕΙΩΜΕΝΟ 5 €

Μasterclass κιθάρας του Ιάκωβου Κολανιάν
Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 3634000

https://www.nakas.edu.gr/news-details?nid=6916
http://www.nakas.edu.gr