Συναυλία με έργα για βιολί και πιάνο Σπύρος Τραυλός βιολί Αντριάνα Ευαγγελάτου πιάνο

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020
ώρα 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η καλλιτεχνική συνύπαρξη του βιολονίστα, μέλους της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, Σπύρου Τραυλού και της πιανίστας Αντριάνας Ευαγγελάτου, καθηγήτριας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, τούς οδηγεί συχνά σε δρόμους αναζήτησης, πέρα από εποχές και σύνορα.
Αυτή τη φορά περνούν από τους δρόμους της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης με τις ισχυρές εθνικές καταβολές (Ντβόρζακ – Σοπέν) και γεφυρώνουν ιδανικά τον πολύχρωμο και γεμάτο πάθος ενθουσιασμό του Χατσατουριάν με την ήσυχη κοσμοαγάπητη σονάτα Clair de Lune του Ντεμπισί. Η εποχή μπαρόκ πάντοτε παρούσα στα προγράμματά τους, όπως και η σύγχρονη ελληνική δημιουργία.

Πρόγραμμα
A. Dvořák: Romance op. 11 / F. Chopin: Preludes op. 28 No 15 (Raindrop) & No 6 / A. Khachaturian: Adagio from Spartacus / C. Debussy: Clair de lune / T. A. Vitali: Chaconne in g minor / Χαράλαμπος Πλατάνου: Fantasia Νο 1, 2 & 3

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
ώρα 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών παρουσιάζει:
Straight 299

Το Hermes duo (Γιώργος Λυγερίδης σαξόφωνο – Ευτυχία Βενιωτά πιάνο) ερμηνεύει έργα
William Αντωνίου, Ηλία Νικολαΐδη, Πάρι Παρασχόπουλου, Μενέλαου Πειστικού, Χρήστου Σαμαρά, Σάββα Τσιλιγκιρίδη, Γιώργου Δαραβέλη.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ιωσήφ Παπαδάτος, Ιάκωβος Κονιτόπουλος

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
ώρα 19:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οι Συνθέτες που άλλαξαν την εποχή τους –
Κύκλος διαλέξεων “Πορτρέτα”
Luigi Nono, ο μαέστρος των ήχων της σιωπής
Εισηγητής: Ευάγγελος Κοκκόρης

Ο κύκλος διαλέξεων “πορτρέτα” θέτει στο επίκεντρο το έργο πρωτοπόρων δημιουργών που συνετέλεσαν καταλυτικά στην εξέλιξη της τέχνης τους.
Μια διάλεξη για τον Bενετό συνθέτη της μουσικής πρωτοπορίας, ο οποίος στράφηκε ενάντια στην πολιτική της συσκότισης και της τύφλωσης, απευθυνόμενος σ’ ένα κοινό βυθισμένο σε νάρκη.
“Μουσική συνειδητοποίηση με γνώση του χθες και του σήμερα για ένα άλλο, επιτέλους ελεύθερο αύριο”, θα αναφέρει στα κείμενά του ο Λουίτζι Νόνο για το στρατευμένο θέατρο και τη μουσική.
Ο Λουίτζι Νόνο (1924-1990) είναι γνωστός όχι μόνο ως πρωτοπόρος στην τέχνη του, αλλά και ως ένας από τους ελάχιστους “στρατευμένους” συνθέτες της δεκαετίας του 1950. Τα πιο σημαντικά έργα του αντιπροσωπεύουν διαμαρτυρίες ενάντια στο φασισμό και την καταπίεση και μας κάνουν να σταθούμε και να συλλογιστούμε τα μεγάλα γεγονότα που συντελούνται ακόμα και σήμερα. Γεγονότα κοινωνικά και πολιτικά, που φαίνονται πιο επίκαιρα από ποτέ.
Ο Ευάγγελος Κοκκόρης είναι συνθέτης, φλαουτίστας, καθηγητής ιστορίας της τέχνης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 3634000
http://www.nakas.edu.gr