Πως να αντιμετωπίσετε το ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΑΣΘΜΑ που φέρνει μαζί της η άνοιξη με ιατρικό βελονισμό

Διανύουμε μια από τις ομορφότερες εποχές του χρόνου, την Άνοιξη, τον προάγγελο του Καλοκαιριού, ωστόσο για ολοένα και περισσότερους από εμάς είναι και η εποχή της ταλαιπωρίας που δημιουργεί το Αλλεργικό Άσθμα. Πρόκειται για μια χρόνια ασθένεια η οποία μπορεί να επηρεάσει όλα τα άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας και η οποία εκδηλώνεται με φλεγμονή στους αεραγωγούς.

Οι εξωγενείς παράγοντες που προκαλούν αλλεργικό άσθμα μπορούν να είναι:
• Εισπνοή αλλεργιογόνων (γύρεις φυτών και δέντρων).
• Το τρίχωμα κατοικίδιων ζώων (συνήθως γάτας και σκύλου).
• Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης.
• Τα σπόρια των μυκήτων.
• Η μούχλα.

Η κλινική εκδήλωση του αλλεργικού άσθματος περιλαμβάνει:
 Βήχα, αρχικά ξηρό και ερεθιστικό, που συχνά προηγείται της πραγματικής ασθματικής προσβολής, ειδικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
 Αίσθηση σφιξίματος στο στήθος.
 Δύσπνοια (δυσκολία στην αναπνοή).
 Συριγμό (σφύριγμα), ειδικά στη φάση εκπνοής, λόγω της σημαντικά περιορισμένης ροής αέρα.
 Διαταραχή ύπνου.
 Δυσκολία στην πραγματοποίηση σωματικής άσκησης και, στις πιο σοβαρές μορφές, στην εκτέλεση καθημερινών ενεργειών, όπως ανέβασμα σκάλας, περπάτημα ή αδυναμία ομιλίας.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, επιστημονικές έρευνες επιβεβαίωσαν την εγκυρότητα του βελονισμού στη θεραπεία του οξέος, και του χρόνιου άσθματος. Ο στόχος της θεραπείας, ασκούμενης από εξειδικευμένο ιατρό – βελονιστή, είναι να ελαχιστοποιήσει ή να εξαλείψει τα συμπτώματα, να αποτρέψει τις παροξύνσεις και να μεγιστοποιήσει τη λειτουργία των πνευμόνων, με ελάχιστα ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Ο Βελονισμός στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αποτελεσματικός στη θεραπεία του άσθματος, προκαλώντας διάφορες ταυτόχρονες θεραπευτικές διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα, όπως:
 Ενίσχυση και εξισορρόπηση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 Μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων.
 Μείωση της βρογχικής φλεγμονής.
 Εξισορρόπηση της δράσης του συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος προς όφελος της επέκτασης του αυλού των βρογχιολίων.
 Βελτίωση της λειτουργικότητας των πνευμόνων.
Μετά από μια σειρά εξατομικευμένων συνεδριών που καθορίζονται από τον ιατρό/βελονιστή του Ινστιτούτου Ιατρικού Βελονισμού, τα συμπτώματα του άσθματος όπως συριγμός, βήχας, η δύσπνοια και το σφίξιμο στο στήθος, υποχωρούν. Επίσης, περιορίζεται η συχνότητα επανεμφάνισης του άσθματος. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Περισσότερες πληροφορίες στο βίντεο που ακολουθεί:
https://www.youtube.com/watch?v=Q6Bd4u7EQ8c

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127
Αμπελόκηποι – Αθήνα (Σταθμός Μετρό – “ΠΑΝΟΡΜΟΥ”)
Ελλάδα – Τ.Κ 11524
Cosmos Center, Γραφεία 536-538
+30 210 6910402
[email protected]
www.velonismos-iatrikos.gr