Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς εικαστικούς καλλιτέχνες στην Θεσσαλονίκη

Ο Eπιμελητής Πάρης Καπράλος προσκαλεί εικαστικούς καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε μια αδιαμεσολάβητη έκθεση με στόχο την εμπλοκή του φιλότεχνου κοινού στην εικαστική διεργασία, μέσα μέσω μιας διαδικασίας πρόκλησης ανώνυμου επιτόπιου σχολιασμού των έργων. Η έκθεση θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη στα τέλη Μαρτίου, με τίτλο “Τι θα πει ο κόσμος”.

Ζητούμενο είναι προκαλέσουμε το κοινό της έκθεσης να καταθέσει τα πραγματικά σχόλια και τις σκέψεις του για την τέχνη, τα έργα των καλλιτεχνών, για την έκθεση την ίδια και να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς φραγμούς, όμοια όπως ζητείται από τους τους καλλιτέχνες να πράξουν με τα έργα τους χωρίς κανέναν περιορισμό σχετικά με το τι είνα αποδεκτό και τι όχι κατά το είδος ή/και το ύφος του έργου, παρά μόνο αυτό που τους εκπροσωπεί πραγματικά“, επισημαίνει σε δήλωση του ο κ. Καπράλος.

Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός στην αίθουσα θα λειτουργεί εγκατάσταση που θα επιτρέπει σε καθέναν να καταγράψει ένα σχόλιο του ιδιωτικά, το οποίο θα προβάλλεται δημόσια σε μία οθόνη μέσα στην αίθουσα σε μέχρι και μισή ώρα από την στιγμή που κατατέθηκε, ανακατεμένο μαζί με όλα τα υπόλοιπα σχόλια που μέχρι εκείνη την στιγμή έχουν καταγραφεί, και θα προβάλλεται ανώνυμα.

Προθεσμία υποβολής: Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020.

Ποιόν αφορά

Στην έκθεση θα γίνουν δεκτά εικαστικά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, digital art, εγκαταστάσεις, φωτογραφίας και κατασκευές (επιτοίχιες και επιδαπέδιες). Άλλες δράσεις και performance μπορούν να προταθούν για την διάρκεια της έκθεσης.

Υποβολή

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες καλούνται να υποβάλλουν έργα που θα ήθελαν να εκθέσουν σε ηλεκτρονικά αρχεία φωτογραφίας μορφής .jpg μαζί με μιά συνοδευτική δήλωση σχετικά με τα θέματα που καλύπτουν τα έργα τους και ένα σύντομο βιογραφικό τους σε μορφή κειμένου, με email στην διεύθυνση [email protected].