Παύλος Μιχαηλίδης: “Θα συνεχίσω να δημιουργώ ως μουσικός και ως εικαστικός με την ελπίδα για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον”

“…Να μην κρίνεται ο Πολιτισμός ως μία κερδοφόρα ή μη επιχείρηση, αλλά ως μία παρακαταθήκη για το υγιές μέλλον της ανθρωπότητας”

Ποια είναι τα συναισθήματά σας για το 2021; Ανάμεικτα συναισθήματα με κυρίαρχα όμως τη λύπη, οργή και απογοήτευση για κάποιες καταστάσεις, χειρισμούς και συμπεριφορές.

Συμφωνείτε με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας; Δεν συμφωνώ καθόλου!
Δημιούργησε αντίπαλα στρατόπεδα. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ανθρώπινες ελευθερίες “πήγαν περίπατο” και λείπει μια θαραλλέα ελληνική πρωτοβουλία, μελέτη και σχέδιο!

Ποιο θα είναι το μέλλον του Πολιτισμού το 2022; Αβέβαιο! Οι δύσκολες καταστάσεις σίγουρα γεννούν καλλιτεχνικές ιδέες και ανησυχίες.
Πρέπει όμως να δοθεί από το κράτος και την Πολιτεία μεγάλη βάση στον Πολιτισμό, την Υγεία και την αξιοκρατία και να μην κρίνεται ο Πολιτισμός ως μία κερδοφόρα ή μη επιχείρηση, αλλά ως μία παρακαταθήκη για το υγιές μέλλον της ανθρωπότητας.

Ως καλλιτέχνης και άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την επιστροφή στην κανονικότητα; Τείνουμε να ξεχάσουμε μετά από οικονομικές κρίσεις, πανδημία, οικολογικές καταστροφές, πολέμους και πείνα σε χώρες του πλανήτη την κανονικότητα.
Θα πρότεινα να απολαμβάνουμε καθημερινά απλά πράγματα, να μην είμαστε υπερκαταναλωτικοι, να έρθουμε πιο κοντά στη φύση και να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας.
Οι τωρινές καταστάσεις που ζούμε μπορούν να μας γίνουν μάθημα και να έχουμε πλέον ένα μέτρο σύγκρισης για το τι να αποφύγουμε και τι να βελτιώσουμε.

Κοινωνία, Απομόνωση, Κανονικότητα. Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα; Ανησυχητικές είναι όχι οι οικονομικές, αλλά οι ψυχολογικές επιπτώσεις στον άνθρωπο.
Περισσότερο ανησυχώ για τα νέα παιδιά με βιώματα όπως καθολική χρήση μάσκας, όπου πλέον δεν βλέπουν εκφράσεις και συναισθήματα οικείων και συνανθρώπων τους. Επίσης μία από τις πιο όμορφες περιόδους των νέων, η φοιτητική ζωή, να διαδραματίζεται σε ένα δωμάτιο μπροστά από έναν υπολογιστή.

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σχέδιά σας για το 2022; Θα συνεχίσω να δημιουργώ ως μουσικός και ως εικαστικός με την ελπίδα για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.