ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΗΛΙOΠΟΥΛΟΣ: “Από τη στιγμή που άρχισα να μαθαίνω μόνος μου τα πρώτα ακόρντα στην κιθάρα, ήξερα ότι δεν θα σταματήσω ποτέ”

“Το τραγούδι «Σε Άλλο Καιρό» κυκλοφόρησε πριν από 1 μήνα από τη Spider Music. Έχω γράψει τη μουσική και τους στίχους και έχω παίξει κιθάρα, μαντολίνο και κρουστά. Επίσης έχει παίξει κιθάρα και μπάσο ο Δημοσθένης Κωστόπουλος και κλαρινέτο ο Νίκος Νικολόπουλος. Η υπέροχη φωνή είναι της Κωνσταντίνας Ψυχάρη.”

Καλώς ήρθες στο Polismagazino.gr. Λίγα λόγια για σένα και για αυτό που κάνεις, σαν μια πρώτη γνωριμία. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Αυτό που κάνω δεν έχει σύστημα, οργάνωση ή σχέδιο. Παίζω μουσική κάθε μέρα, κυρίως για να διασκεδάσω τον εαυτό μου και ίσως κάποιες φορές έχω μερικές ιδέες οπότε μπαίνω σε διαδικασία δημιουργίας. Μετά αποφασίζω αν θα δημοσιοποιήσω αυτά που έφτιαξα. Συνήθως παίζω κιθάρα σε μουσικά συγκροτήματα και κάνω διάφορες συνεργασίες και πολλές ζωντανές εμφανίσεις. Δέχομαι πολλές προσκλήσεις για συμμετοχές, πράγμα που είναι πάντα πολύ ευχάριστο.

Πότε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με τη μουσική και ποια ήταν τα πρώτα ερεθίσματά σου; Ασχολούμαι με τη μουσική από 12 χρονών περίπου. Αγάπησα την κιθάρα από την αρχή και παίζω ασταμάτητα από τότε.  Τα πρώτα ερεθίσματα που είχα ήταν οι μουσικές που άκουγα στο σπίτι.

Ποια είναι η πρώτη σου μουσική ανάμνηση; Θυμάμαι δύο καθοριστικά γεγονότα: Το πρώτο είναι όταν είδα κάποιον στην τηλεόραση να παίζει μια Fender Stratocaster και είπα: «Αυτό θέλω!». Το δεύτερο είναι στην ηλικία των 5 ετών, όταν οι γονείς μου με πήραν σε ένα πάρτυ μαζί τους και κάποιος από την παρέα τους άρχισε να παίζει κλασική κιθάρα. Σκέφτηκα ότι εγώ θα μπορέσω να παίξω καλύτερα από αυτόν μια μέρα.

Ποια ήταν η πιο καθοριστική στιγμή, όπου ένιωσες ότι η μουσική θα είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής σου; Το ήξερα από τη στιγμή που άρχισα να μαθαίνω μόνος μου τα πρώτα ακόρντα στην κιθάρα. Ήξερα ότι δεν θα σταματήσω ποτέ.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές επιρροές σου, μουσικές και μη, που σε οδήγησαν να δημιουργείς με τον τρόπο που δημιουργείς σήμερα; Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία και μόνο, μοναδική επιρροή είναι η μελαγχολία, από όπου και αν προέρχεται.

Σε “τρομάζει” η έννοια της επιτυχίας ή της αποτυχίας; Συχνά, αλλά δεν μπορώ να κάνω και πολλά για αυτό. Αποτυχία είναι να πάψεις να ελπίζεις, κάτι που έρχεται με την ενηλικίωση αναπόφευκτα. Επιτυχία είναι να αναγνωρίζεις και να εκτιμάς αυτά που έχεις γιατί θα μπορούσες να μην τα έχεις.

Λίγα λόγια θα θέλαμε για την πιο πρόσφατη κυκλοφορία σου. Το τραγούδι «Σε Άλλο Καιρό» κυκλοφόρησε πριν από 1 μήνα από τη Spider Music. Έχω γράψει τη μουσική και τους στίχους και έχω παίξει κιθάρα, μαντολίνο και κρουστά. Επίσης έχει παίξει κιθάρα και μπάσο ο Δημοσθένης Κωστόπουλος και κλαρινέτο ο Νίκος Νικολόπουλος. Η υπέροχη φωνή είναι της Κωνσταντίνας Ψυχάρη.

Μουσική και στίχοι είναι πάντα δικοί σου; Ή αυτό που δημιουργείς είναι προϊόν συνεργασίας; Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να συνεργαστώ στη δημιουργία κάποιου τραγουδιού αλλά θα ήθελα να το κάνω κάποια στιγμή. Μέχρι τώρα ό,τι έχω φτιάξει είναι δική μου μουσική και δικοί μου στίχοι.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σου σχέδια; Ένα καινούριο τραγούδι με τους ίδιους συντελεστές, οι οποίοι με κάποιο ασυνήθιστο και μαγικό τρόπο αποτελούν μεγάλη πηγή έμπνευσης για εμένα. Τους ευχαριστώ πολύ για αυτό.

https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion/ https://www.instagram.com/angelsprmusicpromotion