«Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον» Από την Αντιγόνη Τζιόρα

Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αντιγόνης Τζιόρα.

Η Αντιγόνη Τζιόρα γεννήθηκε και ζει στα Ιωάννινα. Η θεματογραφία της αναφέρεται στην ανθρώπινη φιγούρα. Στη ζωγραφική της χρησιμοποιεί ακρυλικά, έχοντας όμως πειραματιστεί και χρησιμοποιήσει διάφορα υλικά και τεχνικές οι οποίες προσδίδουν μεγαλύτερη εκφραστικότητα στο θέμα  όπως μελάνια ,ακουαρέλες και μεταλλικά φύλλα. Τα έργα της είναι κλασικά και συγχρόνως μοντέρνα. Οι ρομαντικές φιγούρες της αποπνέουν μια  παράδοση και πρωτοτυπία.

Η δουλειά της καταγράφει την κομψότητα και τη χάρη της γυναικείας φιγούρας  και με έναν αέρα απλότητας και εκλεπτυσμού. Στη δουλειά της, βλέπουμε  μια ισχυρή έκφραση δημιουργικής ενέργειας, την κυριαρχία των υλικών και τον τρόπο που τα συνδυάζει αβίαστα σε συνδυασμό με το συναίσθημα και το πάθος με το οποίο ζωγραφίζει δίνει στα έργα της ένα αίσθημα αυθορμητισμού και ζωντάνιας. Έχει παρουσιάσει τα έργα της  σε διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα .

Έργα της υπάρχουν  σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Η καλλιτέχνης αναφέρει σε μία συνέντευξή της:  «Το πάθος μου είναι να ζωγραφίζω την ανθρώπινη φιγούρα. Προσπαθώ να αιχμαλωτίσω την ψυχή και την ομορφιά της γυναίκας, να την βάλω πάνω στον καμβά. Τα χρώματα και τα υλικά, που επιλέγω, γίνονται με βάση αυτής την πολυπλοκότητας.

Η χρήση του χρώματος βοηθά στην έκφραση του συναισθήματος του έργου. Καθώς κοιτάζω το έργο, που δουλεύω, προσπαθώ να δώσω μια νότα μαγείας, να εκφράσω ένα ρομαντικό συναίσθημα. Οι φιγούρες μου είναι παρούσες στη στιγμή και συγχρόνως χαμένες στο χρόνο. Είναι δυνατές αλλά και ευαίσθητες».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» Ιωάννινα.

Από 1 έως 14 Ιουλίου 2022

Ώρες και ημέρες λειτουργίας : Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00-14:00 και 18:00-21:00).

Έργα της εκτίθενται στην ηλεκτρονική γκαλερί: www.saatchiart.com/account/artworks/990611