Πάνος Πατέλλης: “Ως τραγουδιστής αγαπώ πάρα πολύ αυτό που κάνω και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό κάθε μέρα με όλη την ψυχή και την καρδιά μου”

“Αυτά που με κάνουν να ξεχωρίζω σάν καλλιτέχνη και σαν άνθρωπο είναι: Η αγάπη μου σε αυτό που κάνω, το μεράκι, η αποφασιστικότητα, η θετική μου ενέργεια, το πάθος, η υπομονή, η επιμονή, το φιλότιμο, ο κοινωνικός χαρακτήρας μου, το ήθος, οι αξίες μου και οι αρχές μου.”

Σύστησέ μας τον άνθρωπο – καλλιτέχνη. Ποια είναι η μουσική σου ταυτότητα; Ονομάζομαι Πάνος Πατέλλης, είμαι 30 χρονών ζω και κατάγομαι από την Ακριτική  Ορεστιάδα Έβρου. Είμαι λαϊκός τραγουδιστής τά πέντε τελευταία χρόνια στον καλλιτεχνικό χώρο και ενεργός στη δισκογραφία τα τελευταία δυό περίπου. Μπορώ να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου ώς ένα αυτοδημιούργητο άνθρωπο και καλλιτέχνη και ως τραγουδιστής αγαπάω πάρα πολύ αυτό που κάνω και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό κάθε μέρα μέ όλη την ψυχή και την καρδιά μου.

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για τη μουσική και το τραγούδι; Από μικρή ηλικία ένιωσα το αίσθημα για το τραγούδι και την μουσική καθώς στην ηλικία τον 13 παρακολουθούσα μαθήματα μπουζουκιού στο Ωδείο της πόλης και συμμετείχα σε παραδοσιακές τοπικές χορωδίες. 

Το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εσένα, ή έχεις σπουδάσει και κάτι άλλο; Το τραγούδι ήταν είναι και θα είναι θέλω να πιστεύω στις προτεραιότητες της ζωής μου αλλά δεν θα το χαρακτήριζα ως μονόδρομο αποκλειστικά. Έχω τελειώσει υδραυλικός από τεχνικό λύκειο και μηχανικός αυτοκινήτων στη σχολή του ΟΑΕΔ. Επίσης για δυό χρόνια παρακολούθησα σε Δημόσιο ΙΕΚ μαθήματα στον τομέα Αρτοποιϊας και ζαχαροπλαστικής και για μικρό χρονικό διάστημα ασχολήθηκα με το αντικείμενο αυτό επαγγελματικά σε αρτοποιείο της πόλης. Τέλος για μερικούς μήνες παρακολούθησα επίσης πάλι στο Δημόσιο ΙΕΚ μαθήματα Διασώστη και πληρώματος ασθενοφόρου (ΕΚΑΒ). 

Ποια είναι τα «όχι» που θα πεις, στο βωμό της καριέρας; Τα όχι που μπορεί να έλεγα στο βωμό της καριέρας μου θα ήταν εάν ερχόμουν σε πολύ δύσκολη θέση ψυχικά ή σωματικά ανάλογα την κατάσταση και την περίπτωση που θα βρισκόμουν και αν ενιώθα ότι κάποιος με βάζει να κάνω κάτι εκτός ορίων και με το ζόρι. 

Ποιο είναι το τραγούδι, που όταν το ακούς ή το ερμηνεύεις, «λυγίζεις»; Ακόμη πρός το παρόν δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι που όταν το ακούω ή το ερμηνεύω να λυγίζω, ίσως να γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον, θα δείξει… 

Ποιο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα σου, που σε κάνει να ξεχωρίζεις ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης; Αυτά που με κάνουν να ξεχωρίζω σάν καλλιτέχνη και σαν άνθρωπο είναι τα παρακάτω: Η αγάπη μου σε αυτό που κάνω, το μεράκι, η αποφασιστικότητα η θετική μου ενέργεια, το πάθος, η υπομονή, η επιμονή, το φιλότιμο, ο κοινωνικός χαρακτήρας μου, το ήθος, οι αξίες μου και οι αρχές μου.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας νέος καλλιτέχνης για να πετύχει στο χώρο του τραγουδιού; Ένας καλλιτέχνης για να πετύχει στο χώρο του τραγουδιού πιστεύω χρειάζεται πάρα πολύ προσπάθεια,  προσωπική δουλειά, καθημερινή εξέλιξη και μελέτη καθώς επίσης αρκετές χρήσιμες και κατά προτίμηση υγιείς γνωριμίες στην ζωή και στο χώρο και ένα μέρος τύχης είτε λίγης είτε περισσότερης. Να συμπληρώσω και όλα τα παραπάνω που αναγράφονται στην προηγούμενη απάντηση μου διότι είναι πάρα πολύ σημαντικά και αυτά. 

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου; Ο μεγαλύτερος φόβος μου θα μπορούσα να πώ ότι είναι να μην υπάρχει μία μέρα η μουσική και το τραγούδι στη ζωή μας και να μήν είμαι σε θέση να είμαι ικανός να κάνω αυτό που αγαπώ και μου αρέσει τόσο. Δηλαδή να τραγουδάω. 

Ποιά είναι η άποψή σου για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Η άποψη μου για τα talent show είναι πώς είναι ένα καλό μέσο αναγνώρισης και διαφήμισης στα χρόνια και τις εποχές μας και σου προσφέρουν με την σωστή χρήση τής εικόνας και του εαυτού σου ίσως και κάποιες ευκαιρίες επαφές και συνεργασίες μέσω γνωριμιών και καταστάσεων για το μέλλον. Σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος νομίζω όμως πώς αξίζει να δοκιμάσει κάποιος. 

Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι; Δεν υπάρχει ακόμα κάποια συνεργασία που ονειρεύομαι ή τουλάχιστον να την θέλω τόσο έντονα αλλά εννοείται δεν θα πω όχι σε κάποια πρόταση οποία και αν είναι αυτή. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στο polismagazino για την υπέροχη συνεργασία την ευκαιρία και την στήριξη σε αυτή τη μοναδική συνέντευξη.

Δείτε τα δυο επαγγελματικά βίντεο κλιπ του: https://youtube.com/watch?v=2Qkp6YUlzKM&feature=share

https://youtube.com/watch?v=RTTuGyzxvAg&feature=share