Ο Πρόεδρος του Ισραήλ επισκέφθηκε το θαλάσσιο χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας με τον Κυριάκο Μαριδάκη πρωτεργάτη των Ελλήνο-Ισραηλινών πολιτιστικών σχέσεων

Φωτ. Αρχείου Ο Ιδρυτής της Ελληνο – Ισραηλινής Ένωσης Κυριάκος Μαριδάκης με τον Αρχηγό των στρατιωτικών ακολούθων Άμυνας της Ισραηλινής Πρεσβείας.

Απόδοση τιμών για πρώτη φόρα στην Ιστορία από ξένη χώρα στον ιερό θαλάσσιο χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας μετά τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μαριδάκη για τη διοργάνωση δύο διπλωματικών επισήμων επισκέψεων των πρεσβευτών του Ισραήλ στην Ελλάδα στο ιστορικό νησί της Σαλαμίνας.

Ιστορική επίσκεψη του Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ κ. Ρεουβέν Ρίβλιν – Αρχηγού των Ναυτικών Δυνάμεων του Ισραήλ Αντιναυάρχο Eli Sharvat προερχόμενος από τα Υποβρύχια, τιμώντας τα ιερά και όσια των προγόνων μας, τιμώντας τα ιερά ύδατα που φιλοξένησαν το σπουδαιότερο και ιστορικότερο παγκόσμιο γεγονός της Αρχαίας Ιστορίας. 

Αποδίδοντας οφειλόμενες τιμές στον πρώτο πολίτη του Ισραήλ και σε όλο τον Ισραηλινό λαό εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού.