«Ο Πράσινος Θεσσαλικός Λίθος και η χρήση του στα μεγαλύτερα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς»

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου
Πολιτιστική Διαδικτυακή Πλατφόρμα Rembrandt and the Cat

Υποδεχόμαστε τον καθηγητή Γεωλογίας Βασίλη Μέλφο στην Πολιτιστική Διαδικτυακή Πλατφόρμα Rembrandt and the Cat για μια ξεχωριστή βραδιά με ελεύθερη συμμετοχή.

Ένα από τα πιο φημισμένα και περιζήτητα διακοσμητικά πετρώματα στη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν ο «Πράσινος Θεσσαλικός Λίθος» που εξορυσσόταν στην Χασάμπαλη της Λάρισας. Ήταν όμως τόσο ακριβός που χρησιμοποιήθηκε στην οικοδόμηση ναών, λουτρών, ανακτόρων και πολυτελών κτηρίων αυτοκρατόρων, αρχόντων και ευγενών.

Με αφηγητή τον αναπληρωτή καθηγητή Γεωλογίας ΑΠΘ, Βασίλη Μέλφο ταξιδεύουμε από την Λάρισα του 1ου αι. π.Χ. και από εκεί στη Ρώμη, την Κωνσταντινούπολη, την Δαμασκό, την Σεβίλλη, το Καιρουάν της Τυνησίας, ακόμη και μέχρι το Τρινιντάντ της Κούβας.

Πλατφόρμα Zoom
Ώρα: 19:00
Συμμετοχή ελεύθερη
Πληροφορίες/ κρατήσεις: [email protected]

Η διαδικτυακή πλατφόρμα πολιτισμού Rembrandt and the Cat (διαδικτυακή μετεξέλιξη της πολιτιστικής εταιρείας Thessaloniki Walking Tours) ξεκίνησε τις δράσεις της την Άνοιξη του 2020. Στόχος της είναι η δημιουργία διαδικτυακών πολιτισμικών προϊόντων (σεμινάρια λογοτεχνίας, τέχνης και ιστορίας, δημόσιες συζητήσεις, εικονικές περιηγήσεις και ταξίδια, διαδικτυακές παραστάσεις και performances κ. α.)