Διώχνοντας τη Λύπη στο Παρίσι: Παιδικό βιβλίο της Μελίνας Τούντα από τις εκδόσεις Ζενίθ

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Περιγραφή Βιβλίου

Από τα αρχαία χρόνια, ένα διαφορετικό δέντρο με χοντρό κορμό και τεράστια κλαδιά έστεκε περήφανο σε μια πλαγιά του Παρνασσού, εκεί στον ομφαλό της γης, περιτριγυρισμένο από έλατα και πανέμορφα λουλούδια. Ήταν αειθαλές και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχανε ποτέ τα μεγάλα δίχρωμα πράσινα φύλλα του.

Αυτό το ξεχωριστό λοιπόν δέντρο που στις ρίζες του έκρυβε όλη τη γνώση του κόσμου είχε μία μαγική ικανότητα. Κάθε φορά που ένα παιδί αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, ελευθέρωνε ένα από τα ξεχωριστά του φύλλα και…

Σχετικά με τον συγγραφέα

Η Μελίνα Τούντα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας και ιδιοκτήτρια φροντιστηρίων ξένων γλωσσών σε περιοχές της Αττικής. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

ΒΙΒΛΙΑ:

Αθέατη Απειλή, Εκδόσεις Πνοή, 2018

Η Αγάπη ΔΕΝ Πονάει Εκδόσεις Πνοή, 2017. Τηλεοπτική παρουσίαση του βιβλίου και μεταξύ άλλων συνέντευξη για το συγκεκριμένο βιβλίο στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο του 2017 .

Έτσι κι αλλιώς …Καλημέρα, Εκδόσεις Λιβάνη, 2012

Μια Αγάπη Δυο Ζωές, Εκδόσεις Λιβάνη, 2010. Την ίδια χρονιά μεταφράστηκε στα αλβανικά και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Νεράϊδα. Στις 10 Ιουλίου του 2016 επανακυκλοφόρησε με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ζητείται Μια Δεύτερη Ευκαιρία, Εκδόσεις Βασιλείου, 2009

Το Πεντάγραμμο Του Πάθους, Εκδόσεις Βασιλείου, 2005

Γκρίζος Αέρας, Εκδόσεις Ζενίθ, 2019

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

Γ’ Βραβείο παραμυθιού με τίτλο «Νίνα μια όμορφη κίτρινη πεταλούδα» του 13ου λογοτεχνικού διαγωνισμού Κερατσινίου, Μάιος του 2013.

ISBN: 978-618-5490-23-2, Ημ. έκδοσης: 2022, Σελ.: 74, Τιμή: 12,00 €