Ο Κώστας Ζάπας σκηνοθετεί δύο διεθνείς παραγωγές

Έχοντας μόλις ολοκληρώσει την τελευταία του ταινία “Frankenstein”, που αγοράστηκε και θα διανεμηθεί παγκόσμια από την αμερικανική εταιρία House of Film με έδρα τo Λος Άντζελες, ο Κώστας Ζάπας θα σκηνοθετήσει τις επόμενες δύο ταινίες του.

Πρόκειται για διεθνείς συμπαραγωγές ανάμεσα σε Ελλάδα, ΗΠΑ και Γερμανία και συγκεκριμένα δύο θρίλερ. Την μεταφορά στην σύγχρονη εποχή του περιβόητου μπεστ σέλερ μυθιστορήματος του Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον «Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ» καθώς και το θρίλερ «Άσε τον Διάβολο να περιμένει», που πραγματεύεται μια συνωμοσία για την επιστροφή του Διαβόλου στην γη.

Εδώ για πρώτη φορά οι περιλήψεις των δύο θρίλερ:

«Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ»:

Ένας πράκτορας του FBI, ο Τζον Άτερσον, φτάνει σε ένα απομονωμένο χωριό που έχει αναστατωθεί από μια σειρά δολοφονιών. Οι κάτοικοι του χωριού πιστεύουν πως άθελά τους ίσως είναι οι ίδιοι οι δολοφόνοι, μια και θεωρούν ότι είναι μολυσμένοι από ένα τρομακτικό πλάσμα που ζει στο δάσος, τον «κύριο Χάιντ» όπως το αποκαλούν, κι ότι η μόλυνση τούς μεταμορφώνει σε κτήνη, ξυπνώντας τα πιο βίαια ένστικτά τους. Όμως ο πράκτορας Άτερσον μαθαίνει πως ο γιατρός του χωριού, ο Δρ. Τζέκιλ, είχε πείσει τους κατοίκους να πάρουν ένα πειραματικό φάρμακο για να διαχωρίσει από μέσα τους το καλό από το κακό. Κι ακριβώς τότε ήταν που ξεκίνησαν οι δολοφονίες. Μάλιστα ο Δρ. Τζέκιλ νομίζοντας πως το πείραμα δεν πήγε καλά, εξαφανίστηκε. Ο πράκτορας Άτερσον αρχίζει να πιστεύει ότι ο Δρ. Τζέκιλ δεν έφυγε ποτέ πραγματικά, και πως το πλάσμα, ο «κύριος Χάιντ», δεν ζει στο δάσος. Αλλά τελικά ο Δρ. Τζέκιλ κι ο κύριος Χάιντ ζούνε μέσα στο ίδιο το χωριό, μια και οι δολοφονίες συνεχίζονται.

«Άσε τον Διάβολο να περιμένει»:

Ο έφηβος Αδάμ μεγαλώνει σε μια μεσοαστική οικογένεια με γονείς ψυχιάτρους. Όταν γνωρίζει την Λίλιθ, μια έφηβη που ντύνεται σαν νεκρή, μαθαίνει ότι στην πόλη έχει έρθει ένα καινούργιο ναρκωτικό, το «αίμα του διαβόλου». Το διακινεί ένας βίαιος άντρας, ο «Διάβολος» όπως αυτοαποκαλείται. Με τον καιρό βλέπει πως οι συμμαθητές του, αλλά και πολλοί κάτοικοι της πόλης αλλάζουν συμπεριφορά. Μάλιστα η πόλη γεμίζει με νεοφερμένους, βαριά άρρωστους κατοίκους, που δεν βρίσκουν αλλού θεραπεία και έρχονται για το «αίμα του διαβόλου». Τους υπόσχονται, πως αν το πάρουν, όχι μόνο θα τους θεραπεύσει, αλλά θα ζήσουν και για πάντα. Όσοι παίρνουν όμως το «αίμα» γίνονται άθελά τους μέλη μιας συνομωσίας με μοναδικό σκοπό της την επιστροφή του Διαβόλου στην γη.
Το κάστ και οι υπόλοιποι συντελεστές των ταινιών θα ανακοινωθούν σύντομα.