Ο καλλιτέχνης Βασίλης Καβουρίδης σε συνεργασία με την Coco Mat εκθέτει στα καταστήματα της εταιρίας στην Νέα Υόρκη

Coco cocoons

Ο καλλιτέχνης εμπνέεται από την φιλοσοφία και στάση της coco mat και δημιουργεί έργα με τα υλικά της εταιρίας.

Εργάζεται μέσα στο εργοστάσιό της στην Ξάνθη, ανακυκλώνει τα ρετάλια από τα υφάσματα, το καουτσούκ, τον κοκοφοίνικα και όλα τα φυσικά υλικά του χρησιμοποιούνται για να παρέχουν την μοναδική αίσθηση ύπνου που εγγυάται η coco mat και τα μεταμορφώνει ώστε να βοηθήσουν στο να προσφερθεί μια ακόμη μοναδική εμπειρία.

Στόχος του καλλιτέχνη είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα βοηθούσαν στο να μπει κάποιος ευκολότερα στην πνευματική άσκηση.

Να βοηθήσει τον άνθρωπο που αναζητά και ψάχνει, να ξαναβρεί αυτή την ξεχασμένη φυσική διαδικασία.

Κουκούλια, μήτρες, σπόροι, οχήματα διαλογισμού, πλατφόρμες απογείωσης, κάψουλες προστασίας.

Ψάχνοντας ακόμη να βρω το νόημα και τον λόγο για όλα αυτά που κάνω και με τα όρια μεταξύ ύλης και πνεύματος να μην ειναι ξεκάθαρα, με κάθε απάντηση, εμφανίζονται περισσότερα ερωτήματα.

Χωρίς λοιπόν να έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου τι σημαίνει τέχνη ή δημιουργία, συνεχίζω νοιώθοντας να με σπρώχνει η δύναμη αυτή που γεννάει και αφανίζει τα πάντα και κάνω μια σκέψη.

Μπαίνει σπόρος, γίνεται δέντρο

Μπαίνει κάμπια, βγαίνει πεταλούδα

Μπαίνει σπέρμα, γίνεται άνθρωπος

Μπαίνει άνθρωπος, τι βγαίνει ?

Έργα που ίσως βοηθήσουν να συμβεί κάτι. Με την ελπίδα να μπορέσουν πραγματικά να λειτουργήσουν ως μήτρες αναγέννησης και μεταμόρφωσης.

Θεωρώ πως οι καιροί στους οποίους ζούμε, δεν είναι δύσκολοι ή εύκολοι, είναι αυτοί που είναι. Όπως σε κάθε εποχή, έτσι και σε αυτή, καλούμαστε συνεχώς να προσδιοριζόμαστε σε νέα δεδομένα και πραγματικότητες.

Μέσα στον θόρυβο των σύγχρονων κοινωνιών δεν είναι εύκολο να απομονωθεί κάποιος, να βρει δηλαδή τον χώρο που χρειάζεται ώστε να επεξεργαστεί τα νέα αυτά δεδομένα. Ελπίζω τα coco cocoons να γίνουν ο χώρος αυτός.

Βασίλης Καβουρίδης