Ο ζωγράφος Αράπης Βασίλειος Dr. Φιλοσοφίας των Επιστημών συμμετέχει στη Διεθνή Ομαδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στην Αυστρία “Με το Μπλέ τ’ ουρανού και της θάλασσας”

Όταν οι έλληνες της διασποράς γίνονται πρεσβευτές της χώρας μας στη χώρα που δραστηριοποιούνται, πάντα κάτι καλό γίνεται. Φωτεινό παράδειγμα η Ιστορικός-Κριτικός Τέχνης Κωνσταντίνα Φαρμάκη η οποία με τις διοργανώσεις εκθέσεων δημιουργεί γέφυρες με την Πατρίδα ανάμεσα στους δύο λαούς και όχι μόνον. Γιατί όπως επισημαίνει η Κυβερνήτης της Κάτω Αυστρίας Johanna Mikl Leitner στον πρόλογο του εικαστικού καταλόγου “Το πολιτιστικό έργο στην Κάτω Αυστρία, ευδοκιμεί με προσωπικές συναντήσεις και κοινή δέσμευση.”

Από 9 έως 19 Ιουνίου 2023

Βιογραφικό ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΑΠΗ

Γεννημένος στην Αθήνα στις 8 Μαΐου 1949, ο καλλιτέχνης και ερευνητής Βασίλειος Αράπης είναι ελληνικής καταγωγής και ελληνικής και γαλλικής υπηκοότητας. Διδακτωρ στη Φιλοσοφία των Επιστήμων του École Normale Supérieure της Σορβόννης. Με εξαιρετικές σπουδές και πλούσιο ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό έργο. Μέσα από τα έργα του απεικονίζεται η έννοια της συμπαντικότητας της υπέρτατης δημιουργίας και η σχέση του ατόμου με το ενεργειακό του πεδίο.

Σπούδασε στην ΑΣΚΤ Αθηνών – στην BEUX ART DE PARIS – ΣΧΟΛΗ ΛΟΥΒΡΟΥ. Έχει γράψει 18 βιβλία πάνω στην Φυσική τάξη των πραγμάτων και στην ανθρώπινη κοινωνιολογία. Μιλά Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά. Τα ζωγραφικά του έργα, ως επί το πλείστον, κάνουν αναφορά στον άνθρωπο και το φυσικό δίκαιο. Έχει εκθέσει δεκάδες φορές σε ατομικές εκθέσεις σε πολλά κράτη της Ευρώπης και στην Αμερική, ενώ έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες ομαδικές εκθέσεις. Από το 2005 λαμβάνει μέρος σε Συνέδρια σε Ελλάδα, Γαλλία και Ελβετία. Arapis Art [email protected] e-mail:[email protected]. Com

Ποιο ήταν το έναυσμα για την συμμετοχή σας στην έκθεση με θέμα “Mit dem Blau des Himmels und des Meeres” (Με το μπλέ τ’ ουρανού και της θάλασσας) που γίνεται στην Αυστρία; Το έναυσμα ήταν το να βρεθώ με άλλους καλλιτέχνες ή δυνατόν άλλων εθνικοτητων για την ανταλλαγή αποψεων.

Ποιο είναι το απόγειο της μελλοντικής στόχευσης των δημιουργιών σας; Ο τελικός προσωπικός μου σκοπός, είναι το να θυμηθώ και να απεικονήσω τα δυνατά περισσότερα και να τα αφήσω παρακαταθήκη σαν γνωση στους μεταγενεστερους σε έναν προσωπικο οργανισμό ονόματι Σύνπαν έτσι ούτως ώστε να μην χαθούν στις διάφορες συλλογές ή σε υπόγεια μουσείων.

Πιστεύετε ότι η δυναμική του σύγχρονου ρεύματος των εικαστικών δημιουργών θα αφήσει και αυτή το στίγμα της; Αυτό και όσο δύσκολο και αν φαίνεται, πιστεύω πως οι δυστυχώς λίγοι που έχουν να πουν ή να δώσουν πολλά, εν δυνάμει, θα αφήσουν το στίγμα τους…… Άλλωστε, έτσι γινόταν από πάντοτε και αδιάφορες οι τοποθετήσεις του εκάστοτε κατεστημένου.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η τέχνη ειδικά στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε; Η ΤΕΧΝΗ με γράμματα κεφαλαία, δεν είναι μια αναγκαιότητα διότι είναι μια δεδομένη Φυσικού Δικαίου στην προσπάθεια της ΜΝΗΜΟΟΣΥΝΗΣ του αδιανόητου παρελθόντος μας Ήτοι, τα εργαλεία που διαθέτει η ανθρωπότητα, είναι // Η Φιλοσοφία η οποία μας οδηγεί στην Συνπαντικη ΣΟΦΊΑ χρησιμοποιώντας τις εμμεσες ιδέες (ΤΕΧΝΗ) και την επιβεβαίωση ή απόρριψη αυτων μέσω της (ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΟΎ ΔΙΚΑΙΟΥ) Αρα και εν κατακλείδι, η Τριαδικη Φύση των Πραγματων, μας εμπλουτησε με τρία εργαλεία προκειμένου να ταυτισθουμε μετ’αυτης (Φιλοσοφία, Τεχνη και Επιστήμη Έρευνας Φυσικού Δικαίου

Πόσο βαθιά φτάνει η ανάγκη έκφρασης τόσο του καλλιτέχνη δημιουργού όσο και του επισκέπτη της έκθεσης στο δρόμο της πολιτιστικής επικοινωνίας; Επί αυτού του ερωτηματος, θα απαντήσω, ότι το βάθος και η Αγάπη και η Ανάγκη εκβανθυνσης, εξαρτάται από το επίπεδο του Κοσμολογικου Ορίζοντα είτε του καλλιτέχνη, είτε του θεατή, καθώς επίσης και από τα επίπεδα συνειδητοτητας που αιτιολογουν όσον αφορά την συμβολή τους στο πολιτισμικό γίγνεσθαι της ανθρωπότητας.

Atelier an der Donau, Schiffmeisterplatz 3, A-3370 Ybbs.
www.facebook.com/konsfarmartatelier www.facebook.com/nostos.argentina www.facebook.com/groups/548725553326962 www.facebook.com/konsfarmartgallerybeikonstantinafarmaki

Bio ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ

Η Κωνσταντίνα Φαρμάκη είναι Ιστορικός και Κριτικός τέχνης πτυχιούχος Α.Σ.Κ.Τ Αθήνας. Γεννήθηκε στον Καρδαμά Ν.Ηλείας το 1956 και μεγάλωσε στο Αιγάλεω Αττικής. Ζεί και εργάζεται στην Αυστρία. Έχει παρουσιάσει 7 ατομικές εκθέσεις και συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έργα της βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές σε Ελλάδα, Κύπρο, Αυστρία, Ολλανδία, Σαρδηνία, Αμερική και Μαδαγασκάρη. Ασχολείται με την αρθρογραφία, την κριτική τη διοργάνωση και παρουσίαση εικαστικών εκθέσεων και Λογοτεχνικών έργων. Έχει πλούσια ακτιβιστική και εθελοντική δράση σε επιστημονικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς με πυρήνα το παιδί. Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας Ομίλου Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Συντονίστρια Αυστρίας των Writers Capital Foundation. Μέλος Kulturvernetzung NÖ. Καλλιτεχνική συνεργάτης θεάτρου “4 Εποχές-Γιάννης Μόρτζος” Αθήνας.

Έχει τιμηθεί για την εθελοντική της δράση και προσφορά από:

Α) Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία το 1998.

Β) Επιτροπή Παραολυμπιακών Αγώνων 2004.

Γ) Επιτροπή Special Olympics 2011 και από πολλούς συλλόγους και φορείς.

Υποψήφια Ευρωβουλευτής το 2019.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Konstantina Farmaki                                  [email protected] – Sprögnitz 21, 3910 Großgöttfritz Niederösterreich [email protected]

Χορηγός Επικοινωνίας www.polismagazino.gr