Ο Δήμος Πειραιά διαθέτει 10.000 self test σε όλα τα σχολεία της πόλης μας για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας

www.piraeus.gov.gr

Ο Δήμος Πειραιά αναλαμβάνει μια ακόμη πρωτοβουλία για τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, διαθέτει 10.000 self test σε όλα τα σχολεία της πόλης μας, από την ερχόμενη Δευτέρα  24 Ιανουαρίου, για μαθητές, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό (σχολικές καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, τροχονόμους).

Τα self test θα διατεθούν μέσω των Σχολικών Επιτροπών Α’ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία του Πειραιά, προκειμένου να καλύψουν επιπλέον έκτακτες ανάγκες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος έχει ήδη προσφέρει στους 3.500 εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών βαθμίδων μάσκες αυξημένης προστασίας Ν95, ενώ έχει ήδη εξοπλίσει με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό τις σχολικές μονάδες του Πειραιά (αντισηπτικά στις αίθουσες και σε όλους τους χώρους, ηλεκτρονικά θερμόμετρα, κρεμοσάπουνα, χειροπετσέτες, γάντια).

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά εξακολουθεί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού των σχολείων από τον κορωνοϊό,  σε μια δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, διαθέτοντας σε όλα τα σχολεία της πόλης μας 10.000 self test. Η προσφορά αυτή αποτελεί για εμάς αυτονόητη υποχρέωση, καθώς είναι σημαντικό να στηρίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία εξακολουθεί να βιώνει τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία στη  χώρα μας είμαστε  έμπρακτα κοντά στα σχολεία και στις αυξημένες ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, με πολλές πρωτοβουλίες και ενέργειες, ενώ δεν σταματάμε να εξοπλίζουμε τα σχολεία μας με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό. Έχω ξαναπεί πως η αυτοδιοίκηση συνεχίζει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναδεικνύοντας τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει».

Η Αντιδήµαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Κυριακή Μπουρδάκου, ανέφερε σε δήλωσή της:

«Παραδίδουμε τη Δευτέρα στη Διεύθυνση Παιδείας 10.000 self test  για τις έκτακτες ανάγκες στα σχολεία του Πειραιά,  στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Δήμου και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας να συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στη διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Τα τεστ θα διατεθούν μέσω των Σχολικών Επιτροπών Α’ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες του Πειραιά, προκειμένου να καλύψουν επιπλέον έκτακτες ανάγκες που πιθανώς να προκύψουν τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς. Η προσπάθεια του Δήμου μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι διαρκής στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων μας».

Η Αντιδήµαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, ανέφερε:

«Αντιλαμβανόμενοι την ανησυχία της εκπαιδευτικής κοινότητας σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και της έκρηξης της μεταδοτικότητας,  προσπαθούμε, όπως πάντα, να είμαστε δίπλα της. Γι΄ αυτόν τον λόγο προμηθεύουμε τα σχολεία της πόλης μας όχι μόνο με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό, αλλά και με self test στην περίπτωση έλλειψής τους».