Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι επετειακές εκθέσεις και τα δρώμενα στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος επιλογικά αναφέρει : «Φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια λειτουργίας της Villa Ροδόπη»

Παρουσιάστηκαν από τις αρχές Ιουνίου 2020 με τον γενικό τίτλο «ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» δύο εικαστικές εκθέσεις.

Η ατομική έκθεση αφιέρωμα στην μνήμη της νόνας μου Χρυσομοίρας Κ. Ευαγγελάτου -20 χρόνια απουσίας- με νέα ζωγραφικά έργα μου, επιζωγραφισμένα αντικείμενα, ζωντανή εικαστική εικόνα-performance και οικογενειακά φωτο-ντοκουμέντα.

Από τα τέλη Αυγούστου λειτούργησε παράλληλα ομαδική εικαστική έκθεση με έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που έχουν ευγενικά προσφερθεί στη βασική συλλογή από τους ίδιους τους δημιουργούς, συλλέκτες και φιλότεχνους σαν αναγνώριση της πολιτιστικής προσφοράς του χώρου.

Τις εκθέσεις συνόδευαν κριτικά κείμενα του Προέδρου της ΕΕΛ κ. Κώστα Καρούσου, του ιστορικού τέχνης, συγγραφέα Λεόντιου Πετμεζά και της ιστορικού τέχνης Ευαγγελίας Νάκα.

Στη ζωντανή εικαστική εικόνα που τμήμα της ενδεικτικά βιντεοσκοπήθηκε συμμετείχε ο εκπαιδευτής σωματικής άθλησης Πάνος Γαρμπής.

Την επιμέλεια του στησίματος της ατομικής έκθεσης μου είχαν οι Γάλλοι συνεργάτες μου Φιλίπ Ζαμέτ και Πασκάλ Βουαρέν που ήρθαν ειδικά από το Παρίσι για την επέτειο, σε συνεργασία με τον συνεργάτη μου καλλιτέχνη Ντάνυ Μαρτζώκα.

Στην εκδήλωση «Πανσέληνος στον Κήπο» χορωδοί της ιστορικής Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου με τον μαέστρο της κ.Σπύρο Θεοτοκάτο τραγούδησαν θαυμάσια επτανησιακές μελωδίες στην «Μώβ Σκηνή» στον «Κήπο του Χαρίλαου».

Το τιμητικό «παρών» τους έδωσαν ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής, εκπαιδευτικής, κοινωνικής και επιστημονικής ζωής.

Όλες οι φετινές καλλιτεχνικές δραστηριότητες είχαν σημαντική Πανελλήνια και Ομογενειακή προβολή και εκτενείς αναφορές από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Επισημαίνω την μεγάλη και άψογη ανταπόκριση όσων συμπολιτών και ξένων επισκέφθηκαν την Villa Ροδόπη και παρακολούθησαν τις ξεναγήσεις μου, σε όλη την τετράμηνη διάρκεια τους, οι οποίοι τήρησαν όλα τα μέτρα αλληλοπροστασίας για τον covid 19 και της απαραίτητης προσυνεννόησης.

Ευελπιστώ ότι στο 2021 θα είναι ευνοικές οι συνθήκες, ώστε να πραγματοποιηθεί η ήδη σχεδιασμένη πολυπρισματική εκδήλωση, με αφορμή την μεγάλη εορταστική επέτειο των 200 χρόνων από το 1821.

Εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους όσους έμπρακτα στηρίζουν την ανεξάρτητη πολιτιστική δραστηριότητα μου.

www.gisi.gr/evangelatos