Οι SOUL SISTERS στον Πολυχώρο Αυλαία στον Πειραιά

Η Εβελίνα και η Αναστασία Μεγαλοκονόμου απαντούν στις ερωτήσεις της Κωνσταντίνας Νότε Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Social Media Πολυχώρος Αυλαία

Το Σάββατο 12/2 ο Πολυχώρος Αυλαία θα φιλοξενήσει δύο σύγχρονες και ταλαντούχες καλλιτέχνιδες, οι οποίες θα μας ταξιδέψουν με acoustic pop μελωδίες. Θα ερμηνεύσουν αγαπημένα σε όλους τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά, Παύλου Παυλίδη Μπλε και πολλών ακόμα καλλιτεχνών.

https://avlaiatheatro.gr/

Η Εβελίνα και Αναστασία Μεγαλοκονόμου  ξεκίνησαν από παιδική ηλικία μαθήματα φωνητικής, θεάτρου και συνέχισαν την σχέση τους με την τέχνη όντας μέλη σε καλλιτεχνικές ομάδες κυρίως μουσικές. Η Αναστασία Μεγαλοκονόμου πτυχιούχος πιανίστρια και μουσικός, ενώ η Εβελίνα Μεγαλοκονόμου κυκλοφόρησε το πρώτο της video clip με το τραγούδι της «ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ» σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρεία MINOS EMI τον Σεπτέμβριο του 2021! Τα τελευταία χρόνια είναι στο χoρωδιακό σύνολο Chόres της Μαρίνας Σάττυ.

Στις 21:30 το Σάββατο 12/2. – Είσοδος: 5 ευρώ.

Παραγωγή : KAPA_NOTE productions

Τηλέφωνα Κρατήσεων : 6983939820 & 210 4297771

ΑΥΛΑΙΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 2ας Μεραρχίας & Κουντουριώτου 182 Πασαλιμάνι

Σύστησέ μας τον άνθρωπο – καλλιτέχνη. Ποια είναι η μουσική σου ταυτότητα;

Αναστασία: Δεν ξέρω αν έχω κάποια μουσική ταυτότητα. Έχω πολλά διαφορετικά μουσικά ακούσματα και σίγουρα η μουσική που παίζω είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της μουσικής που ακούω!

Εβελίνα: Η μουσική είναι η ταυτότητά μου. Δεν μπορώ να την περιορίσω σε κάποιο είδος. Μ’ αρέσει να εμπλέκομαι σε όλα της τα στάδια, από την σύνθεση και τη στιχουργία έως την ερμηνεία.

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για τη μουσική και το τραγούδι;

Αναστασία: Από τότε που με θυμάμαι παίζω και ακούω μουσική. Έχω φωτογραφίες μου 3 χρονών με μια πλαστική ηλεκτρική κιθάρα, που ήταν το αγαπημένο μου παιχνίδι! Η πρώτη μου ουσιαστική επαφή όμως ήταν όταν ξεκίνησα μαθήματα κλασσικού πιάνου στην 2α Δημοτικού.

Εβελινα: Πάντα υπήρχε στη ζωή μου μουσική. Οι γονείς μου παίζουν κιθάρα και γενικώς ακούνε συνέχεια μουσική. Όταν ήμουν 7 χρονών πήγα να δω την αδερφή μου σε μια συναυλία πιάνου. Εκεί άκουσα πρώτη φορά κάποιον να παίζει βιολί. Μου άρεσε πάρα πολύ οπότε αποφάσισα να ξεκινήσω μαθήματα. Την ίδια χρονική περίοδο ξεκινήσαμε να τραγουδάμε με την αδερφή μου στη χορωδία του εθνικού ωδείου.

Το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εσένα, ή έχεις σπουδάσει και κάτι άλλο;

Αναστασία: Το τραγούδι και η μουσική είναι το χόμπυ μου. Δεν μπόρεσα ποτέ να το δω αμιγώς επαγγελματικά, ίσως επειδή φοβήθηκα οτι θα χαθεί η μαγεία και η έμπνευση. Με κέρδισαν οι νευροεπιστήμες, στις οποίες κάνω και διδακτορικό.

Εβελίνα: Για εμένα οι τέχνες (το τραγούδι και το θέατρο συγκεκριμένα) είναι το επάγγελμα που θέλω να ακολουθήσω. Κυκλοφόρησα μάλιστα τον Σεπτέμβρη το 2021 το πρώτο μου κομμάτι με τίτλο: “Πιο κοντά”. Παρ όλα αυτά σπουδάζω Γεωλογία και γιατί μου αρέσει το αντικείμενο και σαν μια διέξοδο κινδύνου.

Πως είναι να δουλεύεις με την αδελφή σου στον χώρο της μουσικής;

Αναστασία: Το να τραγουδάω με την αδερφή μου είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για εμένα. Πολλές φορές όταν ξεκινάμε κάποιο καινούριο κομμάτι, βρίσκουμε τις πιο όμορφες αρμονίες σχεδόν αυτόματα, χωρίς να το συζητήσουμε καν, είναι σαν να επικοινωνούμε τηλεπαθητικά σε αυτόν τον τομέα. Πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει οτι είμαστε αδερφές, επειδή διαφέρουμε αρκετά εμφανισιακά, αλλά όταν τραγουδάμε μαζί πιστεύω οτι γίνεται εμφανές. Πολύ συχνά, λόγω του πολύ πιεσμένου προγράμματος και των δυο, δεν έχουμε καθόλου χρόνο να βρεθούμε, ακόμα και για ολόκληρες εβδομάδες, αλλά η μουσική είναι κάτι που ακόμα και αυτές τις περιόδους μας κρατάει ενωμένες.

Εβελίνα: Το να τραγουδάω με την αδερφή μου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Άλλωστε η Αναστασία είναι ο λόγος που ξεκίνησα να ασχολούμαι με την μουσική. Εκτός από το ότι αποτελούσε πάντα το πρότυπο μου, με έβαζε κάτω από μικρή και ξεσηκώναμε διφωνίες χωρίς καν να συνειδητοποιούμε τι κάνουμε. Από τότε μέχρι σήμερα όταν τραγουδάω με την αδερφή μου είναι ένας τρόπος να επικοινωνούμε και να διασκεδάζουμε μαζί ακόμα κι όταν δεν έχουμε χρόνο.

Ποιο είναι το τραγούδι, που όταν το ακούς ή το ερμηνεύεις, «λυγίζεις»;

Αναστασία: «Τα ήσυχα βράδια» της Αρλέτας, γιατί όταν ήμουν μικρή μου το τραγουδούσε η μαμά μου για να κοιμηθώ, και ακόμα με ανατριχιάζει.

Εβελίνα: Είχα συμμετάσχει σε μια παράσταση για την Σμύρνη και μου ζητήθηκε να τραγουδήσω το κομμάτι «Πρόσωπα» του Σταμάτη Σπανουδάκη. Από τότε οπότε το ακούω με συνεπαίρνει.

Ποιο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα σου, που σε κάνει να ξεχωρίζεις ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης;

Αναστασία: Θα έλεγα πως δυο πράγματα με χαρακτηρίζουν, η ειλικρίνειά και η γκρίνια! Η ειλικρίνεια ίσως με χαρακτηρίζει και σαν καλλιτέχνη, με την έννοια του οτι δεν μπορώ να ερμηνεύσω κάτι που δεν νιώθω, ή να προσποιηθώ.

Εβελίνα: Όταν γράφω ή ερμηνεύω ένα κομμάτι, προσπαθώ να το κάνω δικό μου, γίνομαι ένα με αυτό. Πιστεύω λοιπόν ότι η συναισθηματικότητά μου μαζί με την επιμονή μου να πετυχαίνω ό,τι βάζω στόχο, είναι τα χαρακτηριστικά που με κάνουν να ξεχωρίζω και σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας νέος καλλιτέχνης για να πετύχει στον χώρο του τραγουδιού;

Αναστασία: Θεωρώ πως χρειάζεται χαρακτήρα, να μπορεί να φέρει κάτι φρέσκο που θα σε κάνει να τον ψάξεις αν τον ακούσεις τυχαία στο ραδιόφωνο.

Εβελίνα: Για εμένα ένας νέος καλλιτέχνης πρέπει να στοχεύει μακριά, να φτάνει εκεί και να μην επαναπαύεται, να προσπαθεί παραπάνω. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να πιστεύει στον εαυτό του και την μοναδικότητά του γιατί το έργο του θα κρίνεται πάντα σκληρά.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;

Αναστασία: Δεν έχω φόβους εκτός από τον φόβο του χρόνου που περνάει γρήγορα και ποτέ δεν είναι αρκετός.

Εβελίνα: Δεν μου αρέσει η μοναξιά. Δεν μπορώ να πω ακριβώς ότι την φοβάμαι, αλλά προτιμώ σίγουρα να έχω ανθρώπους γύρω μου να μοιράζομαι τα πάντα.

Ποιά είναι η άποψή σου για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show;

Αναστασία: Θεωρώ πως είναι μια καλή ευκαιρία προβολής! Σε έναν κόσμο με τόση πληροφορία από παντού είναι δύσκολο να κάνεις τον άλλο να εστιάσει σε σένα. Τα τηλεοπτικά σόου είναι ένας τρόπος να δείξεις τη δουλειά σου σε ένα πολύ μεγάλο κοινό. Παρ’ όλα αυτά εγώ δεν πιστεύω πως θα μπορούσα ποτέ να πάω. Όλο το «στημένο» της τηλεόρασης, που συχνά είναι απαραίτητο για να κυλίσει μια εκπομπή σωστά, δεν ταιριάζει καθόλου με μένα. 

Εβελινα: Η τηλεόραση μπορεί να βοηθήσει πολύ στην προβολή καλλιτεχνών και στο να γνωρίσει κανείς ανθρώπους από τον χώρο οι οποίοι μπορούν από το να τον συμβουλεψουν μέχρι και να θελήσουν να συνεργαστούν μαζί του. Προσωπικά, επειδή για εμένα η μουσική είναι τρόπος έκφρασης δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσα να την περιορίσω στα τηλεοπτικά δεδομένα οπότε, δεν πιστεύω ότι θα επέλεγα να λάβω συμμετοχή σε ένα talent show.

Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι;

Αναστασία: Σε εγχώριο επίπεδο, θα ήθελα πάρα πολύ να είχα την ευκαιρία να βρεθώ στην ίδια σκηνή με τον Παύλο Παυλίδη και φυσικά τον αγαπημένο μου Φοίβο Δεληβοριά. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η λίστα είναι τεράστια..

Εβελίνα: Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να βρεθώ στην ίδια σκηνή με τους coldplay. Όσο για Έλληνες καλλιτέχνες δεν ξέρω αν μπορώ να ξεχωρίσω έναν αλλά μπορώ σίγουρα να πω ότι θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ με τον Φοίβο Δεληβοριά και τον Εισβολέα. Θεωρώ ότι και οι δύο κάνουν κάτι πολύ ξεχωριστό ( ο καθένας στο είδος του ) και κάνουν εκπληκτική δουλειά όταν δημιουργούν τα κομμάτια τους.