Ατομική έκθεση “Amor Fati” από τον καλλιτέχνη Μάκη Κουλιάνου στη Myro Gallery

Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, ώρα 18:00
Διεύθυνση: Myro Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη (Project Room)
Επιμελήτρια: Μαριάνα Ρωσσιάδου

Ο Μάκης Κουλιάνος, ένας καλλιτέχνης που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και εξελίχθηκε σε έναν πολύ ενδιαφέρον και δραστήριο ζωγράφο, παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση “Amor Fati” στην Myro Gallery. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, στις 18:00.

Στο έργο του, ο Μάκης Κουλιάνος αντλεί έμπνευση από μεγάλους καλλιτέχνες του παρελθόντος, όπως ο Caravaggio, ο Roberto Ferri, ο Jose de Ribera και ο Guido Reni. Αυτοί οι καλλιτέχνες ανήκουν στη σχολή του Chiaroscuro, χαρακτηριζόμενη από την έντονη αντίθεση μεταξύ σκιάς και φωτός, δημιουργώντας ένα δραματικό και εκφραστικό αποτέλεσμα στις εικόνες τους. Το τέχνασμα του Chiaroscuro επιτρέπει στον Κουλιανό να αναδεικνύει την πνευματική ανησυχία μέσα από το έργο του.

Το κύριο κίνητρο του Μάκη Κουλιάνου είναι η εξέλιξη της ψυχής του μέσα από την τέχνη. Με την αφύπνιση της συνείδησής του και την επίτευξη συνειδητοποιημένων επιλογών, αποσκοπεί στο να επιτύχει το “AMOR FATI,” μια φράση που μεταφράζεται ως “Αγάπη για το Πεπρωμένο.” Αυτή η φιλοσοφία υπογραμμίζει την αποδοχή και την αγάπη για τον δρόμο που κάθε ψυχή διανύει, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις και τα εμπόδια που ενδεχομένως παρουσιάζονται.

Τα έργα του Μάκη Κουλιάνου αντικατοπτρίζουν την ευαισθησία της ψυχής και αναδεικνύουν τις εσωτερικές αναζητήσεις και αναστατώσεις. Με τον χρήστη του Chiaroscuro και του Tενεμπρισμού, δημιουργεί σκηνές που μεταδίδουν μια αίσθηση μυστηρίου και εσωτερικής συναισθηματικής έντασης.

Ο Μάκης Κουλιάνος είναι ένας καλλιτέχνης που εξελίσσει την τέχνη του με βάση την εσωτερική του αναζήτηση και την αγάπη του για τον πολύπλοκο κόσμο της ψυχής. Μέσα από τον συνδυασμό της παράδοσης και της προσωπικής αφύπνισης, δημιουργεί έργα που ενεργοποιούν τη σκέψη και τα συναισθήματα του θεατή.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη 15:00 – 21:00, Τετάρτη 10:00 – 16:00, Πέμπτη – Παρασκευή 15:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00

www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Myro Gallery στο 2310269187.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr