Μιράντα Ζησιμοπούλου: “Νιώθω επιτυχημένη σαν ηθοποιος όταν καταφέρνω να πω μια ιστορία στο κοινό και να την καταλάβει”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός;

Πρώτη φορά όταν ήμουν 6 χρόνων, όταν συμμετείχα στην δημοτική θεατρική ομάδα. Αλλά από τότε το ξαναανακαλυπτω καθημερινά, βρίσκοντας έναν ακόμα λόγο που αγαπάω αυτή τη δουλειά.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε;

Θαυμάζω οποιον κάνει το οτιδήποτε με πάθος και ειλικρίνεια. Από τον μουσικό του δρόμου, τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, τον ζωγράφο που δεν κοιμάται για να δουλέψει. Αν πρέπει να ξεχωρίσω όμως έναν θα πω τον James Thiérrée. Δημιουργεί αυτά που ονειρευόμουν πάντα να δημιουργήσω.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε;

Το καθένα έχει κάτι ξεχωριστό να δώσει. Αλλά λόγω μεγαλύτερης ενασχόλησης μου με αυτό σίγουρα το θέατρο μου έχει δώσει περισσότερα.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς;

Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται δεν είναι δικές μου. Είναι άλλων. Νιώθω επιτυχημένη σαν ηθοποιος όταν καταφέρνω να πω μια ιστορία στο κοινό και να την καταλάβει.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Γεννιέται με την ανάγκη και γίνεται ύστερα από σκληρή δουλειά.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Ελευθερία. Ακούγεται λίγο κλισέ αλλά τίποτα δημιουργικό δεν ξεκινάει από την καταπίεση.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Δεν νιώθω έμπνευση αλλά υπάρχουν μέρες που είναι πιο εύκολο και άλλες που είναι πιο δύσκολο. Δυστυχώς η έμπνευση έρχεται κατά δική της βούληση και δύσκολα μπορείς να την “παραγγειλεις” για την ώρα της πρόβας.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Θα με χαρακτήριζα σχεδόν εμμονικη. Όταν μπαίνω σε διαδικασία έρευνας ή προβων, μου είναι πολυ δύσκολο να σκεφτώ άλλα πράγματα.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Αυτή την περίοδο μεταφράζω ένα έργο Άγγλου συγγραφέα και ελπίζω να καταφέρω να το ανεβάσω σε κάποια σκηνή της Αθήνας σύντομα.

Βιογραφικό.

Η Μιράντα Ζησιμοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή Αθηνών – Γ. Θεοδοσιαδης. Αμέσως μετά τη αποφοίτηση της άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά και με το χορό. Το 2014 ξεκίνησε να φοιτει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα υποκριτικής στο Λονδίνο. Τα τελευταία χρόνια μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας.
Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Παντελή Βούλγαρη στη Μικρά Αγγλία και θεατρικά με τους Γιάννη Δρίτσα, Θανάση Σαράντο στην Ελλάδα και Sonia Ritter, Robin Sneller, James Wallace, Chris Meads, Ηλία Παναγιωτακοπουλο στην Αγγλία.